CSM CSU Oradea în finală

CSM CSU Oradea, formație care a eliminat CS SCM Timișoara în sferturile de finală din play-off-ul Ligii Naționale de baschet masculin, este prima calificată în finala ediției 2020-2021 a seniorilor, după ce a câștigat și cel de-al treilea joc direct al semifinalei cu FC Argeș, de astă dată în Trivale. Unde ”violeților” lui Tudor Costescu nu le-au fost suficiente cele 79 de puncte cu care bihorenii se impuneau în cea de-a doua întâlnire de pe Criș de săptămâna trecută. 

După ce a câștigat primele două partide pe teren propriu în zile consecutive la startul semifinalelor, cu 78:54 și 79:69, a doua clasată după sezonul regular a intrat în finală înainte de termen, cu cea mai rapidă rețetă, 3-0 la meciuri, aplicată și timișorenilor în sferturi, de astă dată celorlalți alb-violeți, piteșteni, depășiți și luni seară în Trivale, cu 79:81, pe sferturi 11:21, 20:13, 20:24, 28:23.

Cu un mai bun joc combinativ, ”bronzul” FIBA Europe Cup dar și finalistă a Cupei României a controlat și al treilea meci direct, cu rare excepții la începerea lui și imediat după pauză, orădenii conducând și cu 11 puncte avans, cu Aaron Broussard principal realizator a 16 puncte și 7 recuperări, în vreme ce coșgheterul întâlnirii a fost Tony Bishop, cu 21 de puncte pentru FC Argeș.

Elevii lui Cristian Achim aveau și 8 puncte avans în ultimul minut, 71:79 cu 47 de secunde înainte de final, recuperate amenințător de Talton din acțiune și din libere, respectiv Bishop de la distanță, dar în cele din urmă oaspeții și-au permis luxul să rateze și două aruncări libere cu șase secunde rămase de jucat, prin Watson.

Orădenii încheiau sezonul regular la două puncte în urma clujenilor, cu 21 de victorii și 5 înfrângeri, cu 3 victorii mai mult decât ”violeții” argeșeni de pe 6, la rândul lor cu 4 succese în plus față de timișoreni.

În schimb liderul sezonului regular, U-BT Cluj, a fost învins în prima deplasare din semifinale după victoriile acasă, 100:95 luni seară pentru CSO Voluntari, ilfoveni egali la pauză alb-negrilor dar și după sfertul 3, ultimul fiind decisiv… 26.22, 18:22, 2727, 29:24. Anthony Hickey a marcat nu mai puțin de 32 de puncte pentru învingători, cel mai bun de la gazde și la recuperări (5) respectiv pase decisive (8). Cel de-al patrulea joc, marți, tot la Voluntari, parte a sistemului ”3 victorii din 5 meciuri”.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ doi = 6

 


Ultimele articole din categoria Baschet: