CSM Oradea – Timba Timişoara 92:63. Revirimentul din februarie, tot după 37 marcate până la pauză pe Criş, acum imposibil

Dacă şi-a primenit lotul peste vară, păstrând totuşi câteva piese cheie, nu însă şi pe Pesic, CSM Oradea nu pare în schimb a da uitării bunul obicei de a demara sezonul în trombă, manifestat şi în debutul stagiunii trecute, luându-şi rolul foarte în serios şi în căderea de cortină peste runda a 3-a a Ligii Naţionale şi păstrând astfel cu punctaj maxim şefia ierarhiei: 92:63 (56:37) cu Timba Timişoara, care la precedenta vizită în sala „Antonio Alexe” era la un punct de furnizarea surprizei.

„Urşii” Timişoarei n-au mai reuşit însă şi duminică seară revirimentul şi cursa de urmărire din a doua parte a precedentei deplasări pe Criş pentru că trupa lui Achim, în gardă de-această dată vizavi de progresul incontestabil al galben-negrilor în 2013, n-a lăsat pedala de acceleraţie nici în sfertul 3.

În februarie, pe 21, orădenii abia-abia se impuneau cu 79:78, după ce la pauză aveau un detaşat 53:37, datorită unei remarcabile reveniri a elevilor lui Bogdan Murărescu, apropiaţi la 63:60 cu 10 minute înainte de final, după care, prinzând curaj, s-au ţinut scai de gazde, la un punct, două, în ultimele aproximativ 7 minute.

Dar dacă atunci nou-promovaţii au fructificat elementul-surpriză, nefiind luaţi totalmente în serios pe fondul unei bune reveniri, de această dată şi atacul li s-a gripat la reluare, în ton cu apărarea, iar nici orădenii n-au mai lăsat nimic la voia întâmplării, pe undeva drept dovadă că, în percepţia oponentelor, BC Timba nu mai este doar o simplă trupă… New Kids on The Block.

În consecinţă, cu excepţia primelor cîteva minute, în care oaspeţii au fost frugal la conducere, CSM Oradea a dominat destul de evident disputa, câştigând sferturile, pe rând, la 10, 9, 8 respectiv două puncte diferenţă în nişte ultime 10 minute în care, armistiţiu, tinerii şi talentaţii tehnicieni autohtoni au lăsat pe mâna baschetbaliştilor români jonglarea cu marea diferenţă deja căscată : 29:19, 27:18, 21:13, 15:13. 

*

Primul 5:

CSM Oradea: Franklin, Dillon, Subotic, Nicoară, Denison.

Timba Timişoara: Bridgewaters, Lawrence, Brown, Mihuţi, Tasic.

*

Sfertul I… 29:19

Odată ce Nicoară a egalat pentru orădeni, 8:8 de la 3:8, iureşul bihorean n-a mai fost stopat nici de primul time-out al timişorenilor, detaşându-se până la 17:8 pe fondul unor aruncări imprecise ale oaspeţilor dar şi a atenţiei liderului pe faza de recuperare, cu 3 ofensive şi 6 defensive.

Activul Bridgewaters, care avea să devină coşgeter al „Urşilor” şi al meciului, evoluând şi cele mai multe minute (32), a stopat momentan declinul, 17:10 cu 4 minute rămase, dar lejeritatea cu care Subotic a putut şuta de pe poziţia 3 i-a adus pe „albi” şi la peste 10 puncte avans, cu toate încercările vizitatorilor de a contracara căderea, prin introducerile lui Florveus, la schimb pe pivot cu Tasic, şi apoi Richard Delk.

Sfertul II… 27:18

Dacă în primul sfert ieşeau la rampă pentru gazde şi Nicoară sau Dillon, începutul celui de-al doilea a fost pe mâna de la distanţă a lui Markovic, din nou, nestânjenit, aşa încât avantajul a crescut încet şi sigur.

CSM, cu o rotaţie mai complexă, a apelat şi la Daniel Popescu, Comagic sau Ţibîrnă, pe când timişorenii şi la Pătru sau Czmor, devenit al şaselea timişorean cu măcar o aruncare de 3 puncte ochită, iar datele problemei nu s-au modificat, cu toate eforturile dârzei Timba de a rămâne cât de cât în meci. Deznodământul avea să fie însă foarte similar celui din primele 10 minute, CSM Oradea afişându-se deja cu 9 marcatori după 18 minute…

Sfertul III… 21:13

Avertizată, gruparea gazdă, cu 5-ul de start reconstituit, n-a lăsat deloc meciul din mână nici la reluare, ce-i drept pe fondul unui ritm de joc niţel mai scăzut, mai aşezat, şi a încheiat cu un avantaj asemănător celor din primele două sferturi. Deloc în mână de la semidistanţă şi distanţă, atît Lawrence cît şi Brown, cu o implicare tot în jurul a 30 de minute, n-au reuşit să impulsioneze un sperat come-back.

Sfertul IV… 15:13

Graţie încă unui start lansat, 6:0, şi odată jocul tranşat, Florin Achim a apelat apoi la jucătorii autohtoni ceva mai puţin folosiţi, la fel şi Bogdan Murărescu, cu Popa, Pătru, Păcurariu, Brown şi Mihuţi pe final, partida încheindu-se la relanti şi cu câte 11 marcatori de fiecare parte…

Surpriza, extrem de greu de anticipat, nu s-a produs.

*

Marcatori:

CSM Oradea: Subotic 17 puncte, Nicoară (7 recuperări) şi Markovic – câte 15p, Dillon 11p, Franklin 8p (8 recuperări; 5 assists), Denison şi D. Popescu – câte 6p, Ciordaş 5p, Comagic şi Ţibîrnă – cîte 4p, Paşca – un punct. A mai jucat Hora.

Timba: Bridgewaters 18 puncte (4 assists), Lawrence 9p, Tasic 8p, Brown 7p (10 recuperări), Delk 5p, Pătru 4p, Popa şi Czmor – câte 3p, Păcurariu, Mihuţi şi Florveus – câte două puncte. A mai jucat Andrieş.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: