CSS Bega pierde strîns la debut cu campionii din Piteşti

Unul dintre cele două turnee semifinale ale Campionatului Naţional de baschet băieţi la categoria sub 18 ani a demarat miercuri după-amiază în sala „Profesor Mircea Albu” din Circumvalaţiunii cu un fascinant duel Timişoara – Piteşti, între garnituri campioane ale ţării în precedentele 3 ediţii. Iar CSS Bega va întîlni în această seară, în continuarea turneului reunind la start 6 echipe, o a doua formaţie din Piteşti… Şi este doar unul dintre cele 3 fronturi pe care echipe ale clubului timişorean luptă în aceste zile!

Aşadar timişorenii, aproximativ în aceeaşi formulă în care obţineau duminică la mustaţă calificarea în turneul final la categoria U17, categorie prioritară în acest sezon, îşi încearcă forţele, de miercuri pînă duminică, şi la nivelul imediat superior, primul impact fiind în faţa campionilor ţării, CSU LPS Piteşti, încoronaţi anul trecut la U17. Iar treisferturi din jocul disputat miercuri seară de la ora 18 a fost controlat şi condus de gazde, care au jucat bine dar au cedat tocmai pe final, cînd argeşenii, cu selecţionabilii Robert Lander şi Georgian Păun printre protagonişti, au întors la 61:57. S-a încheiat aşadar mai „strîns” decît în duelul direct de la turneul final de anul trecut, disputat tocmai în Trivale, unde, pe 3 iunie, gazdele s-au impus în drumul lor spre finală cu 75:69, în cele din urmă adjudecîndu-şi clar ultimul act, 94:58 cu CSS Unirea BC Junior, în vreme ce bănăţenii au cedat în disputa pentru locul 5 celor de la LPS Focşani.

Cinciul de start aliniat de profesorul Ondreikovics i-a reunit pe Todorov, Medgyesi, Sabău, Covaciu şi Popov, pe parcurs evoluînd şi ceilalţi componenţi ai lotului. Fiind vorba de un turneu semifinal cu 6 echipe, a cărui miză este calificarea în faza finală, de pe unul din primele 4 locuri, este şi un test de rezistenţă fizică şi psihică.

Timişorenii, campioni naţionali cu această garnitură în anii 2009 şi 2010, au de disputat aşadar 5 jocuri în 5 zile, după cele 3 jucate vineri, sîmbătă şi duminică la nivelul lor de vîrstă, tot în Timişoara.

CSS Bega joacă joi de la ora 18 cu CS Amicii Piteşti, urmînd ca duminică să ştim primele 4 clasate, şi care vor accede la turneul final. Miercuri, în prima zi, s-au mai jucat ACS Magic Champions – Amicii Piteşti 73:64 şi CSS Unirea Iaşi – LPS CSS Bihorul Oradea 79:48. În cealaltă grupă semifinală, de la Focşani, U Mobitelco a trecut de gazde cu 71:62. Dar iată programul competiţiei din sala „Profesor Mircea Albu”, în zona Circumvalaţiunii…

Joi 03.05.2012 
ora 14.00 CSS Unirea Iaşi - Magic Champions Bucureşti 
ora 16.00 LPS Piteşti - Bihorul Oradea 
ora 18.00 Amicii Piteşti - CSS Bega Timişoara 
Vineri 04.05.2012 
ora14.00 Bihorul Oradea - Amicii Piteşti 
ora 16.00 LPS Piteşti - Unirea Iaşi 
ora 18.00 Bega Timişoara - Magic Champions 
Sîmbătă 05.05.2012 
ora12.00 Amicii Piteşti - LPS Piteşti 
ora14.00 Magic Champions Bucureşti - Bihorul Oradea 
ora16.00 Unirea Iaşi - Bega Timişoara 
Duminică 06.05.2012 
ora09.30 Amicii Piteşti - Unirea Iaşi 
ora 11.30 LPS Piteşti - Magic Champions 
ora 13.30 Bihorul Oradea - Bega Timişoara.

Totodată, CSS Bega Timişoara este implicată de miercuri pînă duminică şi în turneul semifinal al categoriei sub 18 ani al fetelor, jucînd pe rînd cu CSS Bacău, BBALL 6 Sfântu Gheorghe, BC MC Sport Cluj şi gazda KSE Târgu Secuiesc, miza fiind aceeaşi, şi anume prinderea unuia dintre primele 4 locuri ce duc la turneul final.

Fază finală în care evoluează începînd de ieri fetele sub 14 ani de la CSS Bega, la Alexandria, în Teleorman, unde cele mai bune 8 cluburi la această categorie de vîrstă îşi dispută trofeul naţional, la puţine zile după ce s-a încheiat întrecerea la U13, la Târgu Mureş. Tot tînărul profesor Ciprian Prejban este la cîrma aproximativ aceleiaşi garnituri care se clasa a patra în Ardeal, după o finală mică pierdută duminică dimineaţă în faţa lui LPS Arad…

Iar debutul a fost o repetare a disputei de sîmbătă, din semifinala la U13, cu CSU Cuadripol Braşov, şi de această dată cîştig de cauză avînd tot junioarele de sub Tâmpa. Mai întîi a fost 48:46, succes cu care s-au calificat în finala pe care aveau s-o cîştige, iar ieri a fost şi mai dramatic, după două reprize de prelungiri: 48-47 (10:5, 7:4, 7:10, 10:15, respectiv 7:7 şi 7:6). Urmează dispute în grupă cu BC MC Sport Cluj şi U For You Cluj, în cealaltă grupă a turneului final fiind o grupare din Arad, Valbon.

De urmărit deznodămîntul pe toate cele 3 fronturi, la Timişoara, Târgu Secuiesc şi Alexandria…

Acest articol a fost publicat în Baschet, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ cinci = 12

 


Ultimele articole din categoria Baschet: