CSŞ Bega Timişoara, pe linie la U18 în Sibiu şi calificată în finale la pas, de-acasă, la sub 15 ani

Fructuos week-end pentru cea mai performantă secţie din sporturile timişorene pe echipe, cea de baschet fete de la CSŞ Bega, triplă campioană naţională în 2012, care s-a calificat de pe teren propriu în faza finală a Campionatului Naţional sub 15 ani, cu 4 victorii din cinci, respectiv în cea semifinală la U18, cu 3 victorii, inclusiv azi, la Sibiu.

Unde, aliniind 11 baschetbaliste din generaţiile 1995, 1996 şi ´97, Clubul Sportiv Şcolar a încheiat cu 3 victorii ultimul turneu premergător fazei semifinale, şi anume 87:55 cu CSŞ Râmnicu Vâlcea, 73:71 cu liderul CS Olimpia Bucureşti şi 79:42 cu gazda CSŞ Sibiu.

Astfel, cu 6 victorii şi 3 înfrîngeri în Seria 2 a Grupei valorice A, după ce mai contabiliza şi 8 succese şi un eşec în faza preliminară, CSŞ Bega U18 a acces într-o fază semifinală a cărei găzduire a solicitat-o în propria sală, „Profesor Mircea Albu”.

Profesoara Vera Gavrilă, conducător al secţiei de baschet la CSŞ Bega, le-a utilizat pe Cibin pe Steiner (generaţia 1996), Gheban (1995), Buda (1995), Condea (1995), Pantea (1996), Rotaru (1995), Duţu (1995), Plapşa (1997), Neagu (1996), Ştiopu (1996) şi Szerenczi, din ´97.

La turneul semifinal se va alătura lotului Bianca Blanaru, promovată cu ocazia acestui sezon la prim-divizionara BCM Danzio Timişoara, evoluînd atît în Liga Naţională cît şi la categoria U23, însă vor absenta datorită accidentărilor Cioca şi Sasebeş.

Antrenoarea Gavrilă a mizat în linii mari pe cinciul de start Steiner, Gheban, Neagu, Pantea, Szerenczi, însă a dat posibilitatea tuturor junioarelor convocate pentru a evolua cam jumătate din fiecare meci. La turneul semifinal, la care au mai acces din Seria 2 şi CS Olimpia respectiv CSŞ Sibiu, se va juca în cadrul a două grupe de cîte 4 formaţii, dintre care se vor califica în ultima fază primele 3 clasate din fiecare serie.

„Intenţionăm să organizăm turneul semifinal la U18 şi pe cel final la U17”, a menţionat Vera Gavrilă, care se va deplasa din nou la Sibiu, de miercuri, pentru turneul de joi pînă sîmbătă, de 4 jocuri, al categoriei sub 17 ani, tot premergător fazelor semifinală şi finală.

Baschetbalistele au fost supuse cu ocazia turneului sibian la normele impuse de Federaţia Română de Baschet, obligatorii pentru dreptul de a evolua la turneul final, constînd în 5 probe, şi anume viteză, „micul maratonist”, proba specifică pe posturi, cea a aruncărilor libere şi de detentă, baremurile fiind acelaşi în intervale diferite de timp, în funcţie de nivelul categoriei. Acestor norme, ca şi condiţie de participare la finale, se adaugă cea a taliei obligatorii, în cazul junioarelor I două de 1,79 metri sau una de 1,84 metri. „Sunt mulţumită cu aceste criterii, pentru că suntem la baschet şi ne obligă să efectuăm o selecţie riguroasă”, a conchis Gavrilă.

*

CSŞ Bega n-a mers strună doar la Sibiu, ci şi prin fetele de U15, care au cîştigat astăzi un al patrulea joc din 5 meciuri avute acasă începînd de vineri, într-o serie a turneului semifinal, calificîndu-se de pe locul 2 în faza finală a întrecerii, laolaltă cu CSŞ Alexandria, neînvinsă pe malurile Begăi, ACS Champions Bucureşti, cu 3 victorii şi două eşecuri, respectiv CSŞ Sibiu (2/3), toate din întrecerea din sala „Profesor Mircea Albu”, dar şi cu LPS Galaţi (5/0), CSU Cuadripol Braşov (4/1), LAPI Dej (3/2) şi U For You Cluj (2/3).

Cu Olivera Ispas marcatoare a 16 puncte, junioarele timişorence au trecut astăzi cu 53:14 (28:4) de CSŞ Sfântu Gheorghe, fără victorie la Timişoara.

Acest articol a fost publicat în Baschet, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei × 1 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: