CSŞ Bega Timişoara, prim pas spre turneul final: 55:45 cu Sibiu

Cu 9 dintre componentele care obţineau locul 5 la finele ediţiei trecute a Campionatului Naţional sub 14 ani, CSŞ Bega Timişoara a debutat astăzi cu o victorie în seria semifinală a categoriei U15, pe care o găzduieşte în sala „Profesor Mircea Albu”, unde le va întîlni în turneul de 6 echipe şi pe campioana en-titre CST CSŞ Alexandria şi pe ocupanta locului 3 în 2012, ACS Champions Bucureşti, dar dacă fetele aspiră la accederea în turneul final, în schimb juniorii Begăi nici nu s-au aliniat în competiţie la această grupă de vîrstă.

Baschetbalistele junioare timişorence încheiau anul trecut turneul final al categoriei sub 14 ani cu un clar succes cu 64:37 în dauna lui U for You Cluj-Napoca, în 6 mai 2012, clasîndu-se pe locul 5 la nivel naţional, iar 9 dintre jucătoarele din acea partidă s-au regăsit şi în această dimineaţă la startul disputei inaugurale pentru CSŞ Bega în una dintre cele două grupe semifinale a cîte 6 echipe de la nivelul sub 15 ani, cîştigată cu 55:45 (37:13) în dauna lui CSŞ Sibiu, în sala din zona Dacia, succes la care Ispas a contribuit cu un double-double, 10 puncte şi 10 recuperări.

Turneul semifinal, la care mai participă CSŞ Sfântu Gheorghe, ACS Champions Bucureşti, CST CSŞ Alexandria şi ACS KSE Târgu Secuiesc, a debutat vineri dimineaţă cu jocul adjudecat de bucureştence, 59:33 cu junioarele din Sfântu Gheorghe, şi a continuat cu partida timişorencelor pregătite de Ciprian Prejban.

În alcătuirea de start Serrieh, Rădulea, Vaida, Neagu, Mita, junioarele sub 15 ani de la CSŞ Bega au avut o excelentă primă jumătate a meciului, cîştigată cu 37:13, după care ultimele două sferturi au fost cedate: 19:6, 16:5, 12:14, 6:18. Timişorencele vor mai evolua după-amiază, iar mîine le vor întîlni pe rînd, dimineaţa respectiv după-amiaza, pe ocupantele podiumului la ediţia de anul trecut, CST CSŞ Alexandria, campioane naţionale în turneul pe care îl găzduiau în Teleorman, respectiv ACS Champions Bucureşti, pe locul 3 la U14.

Primele 4 clasate vor accede la turneul final, care va reuni la start opt formaţii sub 15 ani. Cît despre jocul de astăzi, profesorul Prejban a folosit toate cele 11 baschetbaliste avute la dispoziţie, măcar 9 minute, Ivăschescu şi Ispas înscriind cîte 10 puncte, iar Mita şi Serrieh, cea mai utilizată jucătoare (22:26 minute), cîte 8 puncte.

Au mai marcat pentru timişorence Pane, 7 puncte, Neagu (4p) şi Rădulea (2p), şi au mai jucat la gazde Vaida, Burada şi Voicu.

Antrenorul Ciprian Prejban este soţul profesoarei Silvia Ondreikovics, fosta jucătoare prim-divizionară implicată la acelaşi club în pregătirea cîtorva grupe de vîrstă, şi care va reveni în colectivul instructorilor grupelor de baschet fete de la CSŞ Bega odată cu debutul lunii aprilie, după o pauză în activitate ca urmare a concediului de maternitate.

Dacă la fete se aspiră la calificarea în turneul final al categoriei U15, în schimb CSŞ Bega n-a aliniat la start în actuala stagiune o echipă de juniori sub 15 ani, întrecerea de 36 de formaţii a băieţilor ajungînd acum la stadiul fazelor semifinale, cu 12 grupări în grupa valorică A şi 4 în <B>.

 

Acest articol a fost publicat în Baschet, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× doi = 18

 


Alte articole legate de acest subiect: