CSŞ Bega U18, calificată în semifinal de pe locul 1, BC Timişoara II, potenţială gazdă a turneului final

Juniorii mari ai lui CSŞ Bega Timişoara au cîştigat pe linie jocurile ultimului turneu al Campionatului Naţional sub 18 ani, de la Târgu Mureş, calificîndu-se de pe primul loc în faza semifinală, iar BC Timişoara se străduieşte să-şi apropie găzduirea turneului final al Ligii II, la categoria sub 23 de ani, ce va avea loc în 26-30 aprilie.

CSŞ Bega a învins cu 69:54 pe U Mobitelco Cluj, cu 75:52 pe LPS CSŞ Bihorul Oradea şi cu 73:60 pe gazda LPS Târgu Mureş, adică pepiniere ale unor prim-divizionare de play-off, calificîndu-se duminică de pe primul loc în serie. Turneul semifinal la categoria U18 urmează a se disputa sub forma a două grupe a cîte 6 echipe, cu primele cîte 4 clasate avînd drept de acces în turneul final. „Echipa a jucat bine în turneul de la Târgu Mureş”, a spus antrenorul Ondreikovics.

Profesorul Tiberiu Ondreikovics a mizat în turneul de la Târgu Mureş, cu ocazia căruia s-au derulat şi normele probelor de control stabilite de FRB pentru dreptul de participare la faza finală, pe cinciul de start Todorov, Diaconu, Medgyesi, Covaciu, Popov, fără a conta la fel de mult de această dată pe Sabău, incomplet refăcut după o accidentare, dar deloc pe Vlad Szekely, bolnav.

După reuşita de la nivelul sub 18 ani, CSŞ Bega tinde la acelaşi pas înainte şi cu echipa sub 17 ani a clubului, înapoi în Transilvania, la Cluj-Napoca, unde se va decide la finele săptămînii calificata de pe locul 1, lupta directă fiind între timişoreni şi CSU Cuadripol Braşov.

Mai rămîne de văzut dacă „satelitul” prim-divizionarei BC Timişoara va găzdui într-adevăr turneul final al Ligii II, pentru care s-a calificat după penultima fază, de la Piteşti, cert fiind că în perioada 26-30 aprilie, stabilită pentru cele 5 etape a cîte trei jocuri, sala „Constantin Jude” va fi accesibilă, în absenţa unui program sportiv congestionat.

Cele 6 finaliste, şi anume SCM U Craiova, CSU Atlassib Sibiu, CS Dinamo, BC Mureş, CSU Ploieşti şi BC Timişoara II, vor juca fiecare cu fiecare, în decurs de 5 zile, alb-violeţii avînd în componenţă inclusiv juniori ai CSŞ Bega, proaspăt calificaţi în faza semifinală la U18, şi care au deja în palmares titluri naţionale juvenile la categorii inferioare de vîrstă.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 + cinci =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: