Păltinișanu și Cuic, din nou învingători în finala CSU Ploieşti – BC Mureş: 63:90

Dan Păltinișanu, un pivot de 33 de ani rareori jucat de BC Timișoara în anul și jumătate cu Badnjarevic la timonă, a reușit un double-double în meciul 3 al finalei Ligii Naționale de baschet băieți, contribuind decisiv la a doua victorie a lui BC Mureș Târgu Mureș în ultimul act, de această dată în Prahova: 63:90 (24:54)

Mureșenii pregătiți de Srecko Sekulovic s-au impus astăzi în fieful campioanei după ce aveau 30 de puncte avans la pauză, pe sferturi cu 11:21, 13:33, 19:16 și 20:20. Iar Păltinișanu, al patrulea cel mai folosit jucător al primei clasate la finele returului, cu 33:41 minute, a marcat 12 puncte și a reușit 10 recuperări, ca puncte pentru oaspeți fiind completat de Peciukas, cu 31, Ceskovic (14), Ciric (12), Cuic (10), Dumitru (4), Kandic (3) respectiv Jakab și Navickas, cîte două puncte.

Pivotul Păltinișanu a fost de fapt principalul realizator de recuperări în acest al treilea joc al finalei, în care CSU Ploiești a ajuns din nou, după ce trecea în sferturi, cu 3-0 la meciuri, de violeții Timișoarei.

Un alt veteran, vicecampion anul trecut cu BC Timișoara, Branko Cuic, a marcat 10 puncte, cu 7 recuperări, în aproape 35 de minute jucate.

Sekulovic a început cu Cuic, Ceskovic, Păltinișanu, Peciukas și Ciric, în vreme ce ploieștenii cu Miletic, Vlahovic, Mohammed, Burlacu și Tica, coșgeter al învinșilor, cu 21 puncte.

Jocul 4 va avea loc mîine de la ora 17, tot în Prahova, pe cînd finala mică, programată doar în 3 meciuri, a fost deja tranșată cu 2-1 de CSM Oradea, cu victorii la cîte 5 puncte diferență în dauna lui Gaz Metan Mediaș.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 3 = zece

 


Ultimele articole din categoria Baschet: