Cu 14 puncte avans după 10 minute, SCM OHMA Timișoara tremură pentru victorie, condusă acasă. Localnicul Olah aduce liniștea, 74:73 cu nou-promovați

Deși desprinsă grație unui run de 13 puncte spre finele sfertului inaugural, 24:10 în minutul 10 ca diferență maximă a meciului de campionat din etapa a opta, avantaj aproape refăcut cu un alt run de 7 puncte la mijlocul sfertului 3, SCM OHMA Timișoara a tremurat sâmbătă seară pentru victorie în fața noii apariții în elită ABC Athletic Neptun Constanța, care a răsturnat scorul în doar două minute după mijlocul sfertului final, de la 70:61 la 70:71 cu un minut și jumătate rămas de disputat. Însă localnicul Alexandru Olah a liniștit spiritele cu 20 de secunde înaintea ultimei sirene, ”violeții” Banatului egalându-i la cifra victoriilor pe dobrogeni: 5. Acest 74:73, la pauză 34:26, în oglindă cu deznodământul din runda inaugurală tot în ”Constantin Jude”, 73:74 cu FC Argeș…

După o prestație notabilă pe terenul campioanei clujene, deplasare însă pierdută, CS SCM OHMA Timișoara a avut sâmbătă seară un meci mai dificil decât ar fi putut anticipa calculele hârtiei, alb-violeții fiind însă avertizați de cele 5 victorii ale constănțenilor sosiți în Liga Națională, dintre care 3 în deplasare, la 19 puncte diferență la Sibiu la începerea campionatului, pe 1 octombrie, și cu 5 puncte avans la rapidiști în runda următoare, tot la 5 puncte diferență impunându-se ”marinarii” și sâmbăta trecută la Ploiești.

Și totuși. au pierdut pe terenul ”violeților” bănățeni precum o pățeau și pe 23 octombrie în fieful alb-violeților din Trivale, acum 3 săptămâni cu 77:76, astă-seară cu 74:73, pe sferturi 22:10, 12:16, 21:20, 19:27.

Timișorenii au fost în general dominanți printr-un cvintet care a acumulat mai mult de treisferturi din totalul minutelor jucate, în frunte cu Darrion Strong, din nou în mână, cu 38 de puncte marcate însă pe de altă parte și cu 8 aruncări ratate de la distanță, tot doar 9 componenți folosind și dobrogenii – în marea lor majoritate străini, oaspeții fiind mai confortabili în jocul la recuperare, 33-39, ceea ce i-a ținut în meci, revenind puternic după mijlocul sfertului final și amenințând victoria alb-violeților.

A fost încă din capul locului aceeași clasică etalare din Liga Națională de baschet masculin, doar Petrescu respectiv Corpodean dintre autohtoni în formulele de start, nimic nou în ceață, o păcălire în formă continuată a sportului sub panouri din Carpați, păcălire condimentată prin ”măturarea” spectatorilor din tribune sub mincinoasele pretexte ale mascaradei ”pLandemiei”, iar faptul că fiecare antrenor s-a axat pe numai 6-7 jucători mari și lați, majoritatea tot de peste hotare, asigurând marea majoritate a punctelor marcate, ilustrează starea de fapt sub inelele mioritice. Asta-i viziunea onor ”cercului inelelor” din baschetul intern, nu alta-i strategia, rezultatele internaționale vorbind de la sine, bumerang tăcut.

Duelul vest-est a fost abordat de Petricevic cu Strong, Petrescu, Gajic, Komatina și Lilov, cu mențiunea că Adam Mirkovic avea să joace peste 30 de minute, mai puțin doar comparativ cu metronomul Strong – 37 de minute,  iar localnicul Alexandru Olah 28 de minute, pe când oaspeții cu Gribinic, McKenzie, Kosic, Corpodean și Lowrance, tocmai Vlad Corpodean deschizând scorul iar Lowrance preluând de două ori conducerea pentru ABC Athletic, și cu 5:6.

Început de meci foarte echilibrat, cu predilecție pe jocul defensiv, dar și cu ratări, puține fiind reușitele din primele 8 minute, 11:10 după ce Wallace a redus din diferență de la distanță pentru cei de pe litoral. Urma însă cel mai lung run al partidei, 14 puncte ale timișorenilor, prin Strong, Komatina din libere dar și din acțiune, din nou Strong, chiar de două ori, inclusiv coș cu fault… 22:10. Scor al sfertului inaugural.

Majorat de Alexandru Olah după numai 20 de secunde din sfertul 2, 24:10 – diferență maximă a partidei, iar tocmai Olah avea să asigure victoria gazdelor cu 20 de secunde rămase de jucat, 74:73. Timișorenii păreau a fi în control la 14 puncte avans după 10 minute, avantaj menținut un minut mai apoi de Aleksandar Vlahovic, Lilov și Olah păstrând o marjă liniștitoare și după mijlocul sfertului 2, 13 puncte avans.  

O primă jumătate săracă de meci, 34:26, încheiată cu coșul lui Lowrance, doar a doua oară constănțenii la mai puțin de 10 puncte handicap în sfertul secund.

Și totuși, căderea din sfertul al doilea, resimțită de ”violeți” și la reluarea partidei, coșurile lui Pavel Marinov, Lowrance și Kosic apropiindu-i treptat pe cei de la malul mării, 38:35 în minutul 24. La care Strong a ieșit la rampă dar McKenzie Darling l-a imitat de la distanță, 43:40 după mijlocul sfertului 3.

Revirimentul timișorenilor nu s-a lăsat însă așteptat, în special Ivan Lilov asigurând punctele în nici două minute, run de 7 și 50:40. Să se fi desprins oare decisiv alb-violeții?

Deși coșul lui Strong le-a adus victoria în sfertul 3, cu 21:20, răspunsul a fost lăsat în suspensie de elevii lui Petricevic. Care au conservat avantajul până la un moment dat, ”liberele” lui Strong ținându-i la 70:61 cu 3 minute și jumătate rămase de jucat, dar nu și până la capăt.

Căci McKenzie Darling, cu 5 puncte, Lawrence și Vlad Copodean cu o ”triță” în minutul 38:29 au răsturnat scorul cu un run de 10 puncte, 70:71, final pe muchie de cuțit. Lilov a înscris, Kosic și el din ”libere” pentru Athletic, 72:73, 

Gazdele însă nu s-au tăiat, victorie prin coșul timișoreanului Olah cu 20 de secunde înaintea ultimei sirene, servit de Strong, care apoi și intercepta, pe atacul constănțenilor. Nu l-au fructificat nici ”violeții”, după ce ambii antrenori au solicitat pe rând timeout, ultima șansă fiind în mâna ”marinarilor”, deposedare Corpodean dar fără a ochi de la distanță. Rămânea 74:73, spre satisfacția amfitrionilor, la a cincea lor victorie în 7 apariții în Liga Națională, zestre cu care se vor alinia vineri de la ora 19 la Sibiu, deplasare abordabilă.

Așadar dacă joacă timișorenii, se încheie la limită sau în… overtime, în 3 din cele 7 cazuri. Au mai contribuit, pe lângă coșgheterul Strong, și Lilov cu 12 puncte, Komatina și Olah cu câte 8, iar Gajic, Mirkovic, Vlahovic și Schipor cu câte două. Greul, dus de Strong 37 de minute, Lilov și Mirkovic câte 30, Olah și Gajic peste 27 iar Komatina și Schipor câte 18. În schimb Vlahovic nici 10 minute iar Petrescu câteva faze la început. De partea cealaltă, mai ales Lowrance cu 20 de puncte și McKenzie Darling cu 16 în 36 de minute, cel mai prezent în cinciul lui Olteanu.

Naufragiat la limită pe Bega…

Rezultatele etapei a 8-a în Liga Națională și programul rundelor 8-9, pe coloana clasamentului la zi în secțiunea Baschet.

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 − unu =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: