Cu 15 puncte avans după pauză, SCM Timișoara comandă varză a la Cluj și cedează Stelei la 11

După ce a jucat în acest campionat în turnee la Oradea, Sibiu și Voluntari, SCM Timișoara a resimțit din plin la debutul luni după-amiază la Cluj ce înseamnă să fii scos din ritm în programul competițional inconstant și în salturi al actualei ediții croite după absurde și contestabile ”bule epidemiologice”, pendulând de la victoria la 14 puncte din urmă cu 18 zile în dauna dinamoviștilor la eșecul conturat după pauză la 11 puncte diferență în fața concitadinilor acestora, steliștii, care i-au egalat astfel la puncte.  

Învinsă de 4 ori la rând luna trecută de formații mai bine clasate, de la 9 puncte diferență cu argeșenii la chiar 28 cu BC CSU Sibiu, eșecuri în intervalul 14-22 ianuarie, CSA Steaua abia s-a redresat acum 10 zile pe litoral, 82:78 la Constanța, dar a profitat astăzi de degringolada apărută în jocul alb-violeților după primele minute după pauză, recuperând un handicap de 15 puncte înregistrat în minutul 22 și atingând avantajul maxim tocmai la final, 71:82 (35:28), triumf prin care bucureștenii au reeditat celălalt succes repurtat în dauna unei formații mai bine cotate, CSO Voluntari, pe care o întreceau tot la Cluj în uvertura din 10 decembrie 2020, cu 79:74.

Timișorenii au început foarte bine ambele jumătăți de meci, cu parțiale de 9:0 și 8:0, dominând până la pauză grație unei bune organizări defensive prin a-și conserva avantajul luat în primele 4 minute, însă au căzut brusc în joc spre mijlocul sfertului 3, când și cei din capitală au legat un run de 9:0, preluând astfel frâiele partidei de la ora 16:30, pe care au pus categoric stăpânire și pe fondul întețirii erorilor ”violeților”, dar și bunei puneri în valoare a pieselor lor de forță, coșgheterul Vranes și O’Brien… 19:12, 16:16, 16:18, 14:23.

Un duel început promițător de bănățeni, în grafic până în minutul 22, s-a soldat însă cu un eșec asemănător celor de luna trecută cu cei din Voluntari și Craiova, atunci la 15 respectiv 18 puncte diferență, atunci însă în fața unor echipe mai bine clasate.

Într-o dezolantă ambianță dat fiind contrastul izbitor cu goliciunea cu atât mai apăsătoare a marii Cluj Arena, SCM Timișoara și CSA Steaua au fost foarte generoase în efort, cu predilecție pentru a se anihila reciproc într-o primă jumătate de meci axată pe jocul defensiv, însă au fost sărace în realizări, abundența greșelilor neforțate ducându-te cu gândul la absența ritmului competițional adecvat. De unde și fluctuațiile în joc, bucureștenii intrându-și tare greu în mână, abia după ce le-au pasat ”violeților” varza a la Cluj, care le-a căzut tare rău, un parțial de 3:17 în sfertul 3. Fără a-și mai reveni până la final.

SCM a dominat prima jumătate a meciului conservând avantajul de 7 puncte luat în debutul său și completat imediat după pauză cu un parțial de 8:0 dătător de mari speranțe, dar și-a pierdut apoi rapid organizarea defensivă, dând posibilitatea bucureștenilor să reintre în joc, deși fără a excela, edificator fiind cât de dominați au fost învingătorii în jocul la recuperare, 24-39 cu numai două izbutite în plan ofensiv, dar și impreciși de la linia de libere, ratând de 9 ori.

A contat însă punerea treptată în valoare a centrului Ivan Vranes, tot mai dezinvolt în pătrunderile sale fără replică sub panou, autor a 21 de puncte și 8 recuperări în 30 de minute jucate, secondat îndeaproape la capitolul reușitelor de Maurice Creek, cu 20 de puncte în 35 de minute – omniprezent pentru steliști, dar și de John Joseph O’Brien, cu 19 puncte și 8 recuperări tot în 35 de minute, multe dintre angajări venind din partea lui Kenneth Brown Jr., cu 12 puncte și 6 pase decisive în 25 de minute, dar și a căpitanului Mandache, tot cu un aport în crescendo după pauză, 7 puncte și 7 pase decisive în 33 de minute.

Comparativ, Komatina a reușit cele mai multe puncte pentru alb-violeți, 20, cu 7 recuperări și 3 pase decisive în 33 de minute, mai mult jucând căpitanul Sherwood Brown – cine altul?, 35 de minute, double-double cu 16 puncte și 10 recuperări.  

Într-un duel sub semnul echilibrului ierarhic, în zona locurilor 7-8, aveau să atârne la cântar greșelile repetate, timișorenii cedând tot mai des posesia după pauză, fără a se mai apăra la fel de organizat, înfrângere în lumina căreia disputa de mâine cu gazda neînvinsă U-BT Cluj e cu atât mai dificilă, ardelenii având până atunci de jucat, în această seară, de la ora 19:30, cu rivalii de la CSM CSU Oradea.

La urma urmei, SCM a fost în avantaj în majoritatea jocului de astăzi, dar a păcătuit și cu insistența aruncărilor de la distanță, cu numai 6 fructificate din 30, Gajic ratându-le pe toate cele 8, Brown 6 iar Mijajlovic 4. Nume din 5-ul de start, Mijajlovic, Brown – cpt., Gajic, Komatina, Banciu, pe când Ilie începea cu K. Brown Jr., Mandache – cpt., ex-timișoreanul Coconea, O’Brien și Vranes.

Startul, entuziasmant, Mijajlovic, Gajic și Brown ridicând scorul în primele 4 minute până la 11:2, după ce Vranes semna unica egalare până la pauză. Komatina și Brown, ambii de la distanță, au rotunjit diferența, 17:7, maximă într-un sfert inaugural marcat de 25 de aruncări ratate dintre care 14 de către bănățeni, 4 dintre acestea fiind de la libere.

Avantaj conservat și în sfertul 2, în care tot Mijajlovic a marcat primele puncte, din libere, înlocuit fiind apoi cu Dragoste. În contrast, Radu Vîrna rata toate cele 3 libere iar colegii săi următoarele 4 aruncări din acțiune, Steaua fiind într-atât de ineficientă încât Creek spărgea gheața abia după alte 3 minute și doar la a doua liberă… 13 puncte înscrise în tot atâtea minute.

Meciul curgea la fel de dezamăgitor, SCM marcând strict din libere, 5 la rând, prin Dragoste și Brown, scor 26:15, fără ca Mandisodza să fructifice ambele libere. Ca o excepție, Mijajlovic și Creek ocheau succesiv de la distanță, coșul sârbului asigurând cel mai mare avantaj de până atunci, de 13 puncte.

Aproape înjumătățit de CSA Steaua până la pauză, sfert secund remizat, avantaj însă refăcut rapid de SCM în primele două minute din sfertul 3, prin Mirkovic din libere, Olah, Komatina și Dragoste, parțial de 8:0 și diferența maximă a partidei, 43:28.

Ceea ce a urmat, a fost ”în oglindă”…

Creek și O’Brien au dat semnalul revirimentului stelist prin aruncări de la distanță, Olah ripostând cu ultima reușită timișoreană într-o perioadă de cădere în joc, de la 49:37 la mijlocul sfertului 3.

Parțial de 3:17 semnat de O’Brien, Vranes, Mandache și Creek – cu două coșuri la rând, al doilea, o ”triță” pentru 51:51 cu două minute și jumătate rămase de jucat din sfertul 3. Egalare…

Mandache prelua conducerea pentru bucureșteni cu un minut rămas de jucat din penultimul sfert 54:55, la care O’Brien țintea o ”triță” cu fault, 54:59. Komatina, replică de la distanță, 57:59, însă bănățenii abordau ultimele 10 minute în dezavantaj.

Și au abundat în greșeli, Gajic ratând de la distanță, pe când O’Brien și Vranes înscriau tot mai dezinvolt… 57:63 după două minute. Komatina a dat senzația că i-ar mai ține în joc, reușită de la distanță, intrând și Lazar, dar Vranes își intrase bine în rol, fără a fi contracarat de alb-violeți. Își permitea și un dunk…

Mirkovic a reușit un coș cu fault însă același Vranes a fost din nou pus în valoare, 63:71 la mijlocul sfertului 4, fără ca SCM să mai aibă forța de a reveni.

Prin introducerea lui Lazar, timișorenii au utilizat un component în plus față de învingători, zece, dintre care Olah a jucat 18 minute, înscriind zece puncte, Mijajlovic 28 de minute, marcând 9 puncte și reușind 12 pase decisive, Gajic 30 de minute – două puncte și 7 recuperări, iar Dragoste 20 de minute, cu 8 puncte. Mirkovic și cu Banciu au jucat câte 13 minute, primul și cu 6 puncte, iar Mocrițchi 7 minute.

Rezultatele zilei în LNBM și clasamentul la zi, pe coloana datelor tehnice a secțiunii Baschet.

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − doi =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: