Cu Djoković autor a 32 de puncte, Timișoara intră în avantaj cu 60:58 și ia avans după pauză, rezistând pe final și bătând suta: 103:97 (49:54) cu sloveni. ”Dublă” în Croația

Baschetbaliștii ”violeți” ai Timișoarei au dovedit vineri seară că wild-card-ul primit de la organizatorii Alpe Adria Cup e pe mâini bune, încredințat așadar cu chibzuință de promotorii întrecerii regionale central-europene, bănățenii nu doar prezentându-se onorabil la debutul lor absolut în această competiție, ci și câștigând din nou într-un interval de doar 24 de ore, de astă dată nu într-atât de clar precum joi în fața gazdelor din Zabok, cu 63:88, dar totuși bătând suta după ce se distanțau de sloveni: KK Rogaška – SCM Ohma Mozzart Bet Timisoara 97:103 (26:21, 28:28, 19:26, 24:28).

Oboseala era să-i coste spre final, când au risipit aproape în totalitate avansul în fața oponenților din țara alpină, aflați la primul joc în ”triunghiularul” din Croația pe post de ridicare a cortinei ediției 2022/3 în Alpe Adria Cup, însă elevii lui Dragan Petričević, mai rutinați, au semnat ”dubla” victorie cu un ultim efort în fazele încheierii partidei de vineri de la ora 20 a României.

Care va să zică le-a prins cât se poate de bine să joace în septembrie câte două meciuri de verificare din pregătiri în zile consecutive, la încheierea a doua săptămâni succesive și de fiecare dată în deplasare, căci, dacă la vremea respectivă au împărțit victoriile cu înfrângerile, câte una fiecare în ”dubla” de la Kecskemet, la fel și în ”dubla” de la Szeged și Subotica, de astă dată au plusat prin a contura două succese la debutul oficial în noul sezon. 

Încurajator în perspectiva întâlnirilor Ligii Naționale, mai întâi pe ”Conferințe”, cu startul acasă săptămâna viitoare cu CSM Focșani 2007, apoi ale Cupei României, mai întâi în preliminarii, tot într-un triunghiular, la Sibiu, dar și ale celorlalte 4 apariții din Grupa D în Alpe Adria Cup, în care a bifat așadar două triumfuri în deplasare, mai urmând în toamnă 3 reprezentații acasă, și anume returul cu croații și slovenii precum și inițial ”dubla” pe teren propriu și ”afară” cu slovaci.

În fața unei asistențe sumare, precum în seara trecută în Gradska Sportska Dvorana din Zabok, timișorenii n-au putut câștiga sferturile dinaintea pauzei, fiind în deficit după 20 de minute, dar le-au adjudecat pe cele din partea secundă, luând avans, aproape risipit spre final, fără însă a rata victoria, grație unor ultime eforturi notabile în ansamblul celor 80 de minute de baschet jucate în 24 de ore. 

BK Rogaška a început mai bine, luând 8 puncte avans într-un sfert inaugural alert și deschis, cu multe reușite, dar ”violeții” au arătat încă din primele 10 minute că desprinderea de joi n-a fost întâmplătoare, egalând cu un run de 8 puncte, 18:18. Cu contre rapide și Miličević dezinvolt, slovenii s-au redesprins în sfertul secund, după un prim sfert tranșat la 5 puncte diferență, conturând cel mai mare avantaj al lor, 33:24, care n-avea însă a rezista mult, nici atât după pauză.

Căci bănățenii au egalat mai întâi din nou, la 35, după un time-out solicitat de Petričević, iar în partea secundă au profitat și de pierderea suferită de cei din Rogaška, Špan accidentându-se la ultima fază înaintea pauzei, după ce adunase 16 puncte, 6 recuperări și 8 pase decisive.

Slovenii treceau într-adevăr de limita celor 50 de puncte în prima jumătate a întâlnirii, iar ”violeților” le-a mai lipsit unul singur, 

Însă Špan n-a mai intrat și după pauză iar ”violeții” de pe Bega au preluat încet și sigur frâiele partidei, intrând în premieră în avantaj pe mâna inspiratului Ilija Djoković, 58:60. Avantaj de un coș conservat de timișoreni și înaintea sfertului final, abordat de la 73:75, și început cu o ”triță” a lui Jean-Baptiste pentru sloveni, 76:75, dar continuat cu un run de 7 puncte al băieților lui Petricevic, strict tot pe mâna lui Djoković.

Slovenii s-au reapropiat la 81:82, ”violeții” s-au redesprins la 81:87, și au rămas constant în avantaj, comprimat brusc la intrarea în ultimul minut, până la 93:95 pe liberele lui Milicevic, cu 54 de secunde rămase de jucat.

În care Djokovic, atât din acțiune cât și de la libere, precum și texanul Mcclellan, tot de la libere, au fructificat rezistența formației dominante după pauză, în condițiile în care doar 7 jucători au dus greul, cu Nikola Gajic integralist și Adam Mirkovic 39 de minute în teren, Djokovic 32 de minute jucate, Mcclellan 27 iar Năsturescu 22, trio nou achiziționat. La polul opus, Schipor și Mocrițchi n-au jucat deloc, Maticiuc numai 3 secunde, o altă nouă achiziție, Vujosevic, nici un minut, iar Petrescu nici trei. În schimb Lazar și Kesar câte 18-19 minute sub panouri.

Ca realizări la coș, play-maker-ul sârb Djoković a marcat nu mai puțin de 32 de puncte, nord-americanul Mcclellan 20, Mirković 18, pivotul nou achiziționat Kesar 15 puncte, Gajić 10 iar Lazar 8.

Rogaška s-a axat pe 9 jucători, Riley înscriind 18 puncte, Miličević 17, Špan 16, Jean-Baptiste 15, Durnik 13, Močnik 6, iar Kavlker, Kraljević și Tabak câte 4 fiecare.

Coșgheterul detașat al meciului, Ilija Djoković, a spus că “a fost greu, Rogaska a manifestat agresivitate la început. N-am putut s-o contracarăm, probabil pentru că eram obosiți după prima partidă disputată joi. Dar în a doua parte am dovedit caracter și ce buni suntem. E abia începutul sezonului, e doar al doilea joc, și e normal să ai suișuri și coborâșuri. Încercăm să ne îmbunătățim zi de zi.“

În tot cazul, e a cincea victorie consecutivă a timișorenilor, în meciuri amicale și primele două oficiale. La rândul său, Dragan Petričević a spus că “s-a întâmplat exact așa cum am prevăzut. A fost un joc cu totul diferit față de cel de joi. N-am fost nici mental la capacitate maximă, am cedat multe mingi și am făcut faulturi în fața unei echipe care joacă un baschet curat și organizat. A fost un meci foarte echilibrat pe toată durata sa. Cel mai important lucru e că am obținut a doua victorie. Cred că două succese în deplasare vor conta, dar n-ar trebui să ne gândim la asta. Trebuie să ne concentrăm pe meciurile pe care le vom juca în campionatul intern. Oboseala e foarte mare, cu două meciuri jucate în două zile, cu o călătprie de peste 10 ore ore și încă una pe măsură pe drumul lung spre casă. Iar când următoarele partide din Alpe Adria Cup vor veni la rând, va trebui să le tratăm cu aceeași intensitate cu care le-am abordat pe acestea două.“ Peter Markovinovič, antrenor al slovenilor de la  Rogaška, a remarcat că “din nefericire, condiția noastră fizică de moment nu e încă la cel mai înalt nivel iar asta a fost evident în acest joc. E bine să constați că jucătorii accidentați au revenit, dar din păcate acum Sivka și Span au probleme. Realitatea e că am întâlnit o echipă mai experimentată, căreia i-am opus o bună rezistență până în ultimele minute.” Iar Domen Močnik, jucător al învinsei Rogaška, a remarcat că ”am luptat bine în ciuda problemelor noastre.”

Învinsele timișorenilor vor juca sâmbătă la Zabok la încheierea ”triunghiularului” de la lansarea Grupei D la startul Alpe Adria Cup. Arbitri vineri au fost Gracin, Kovačević și Juraga.

Și urmează așadar primirea focșănenilor la startul în campionatul Ligii Naționale. Programul etapei I a ”Conferinței B” în LNBM, pe coloana clasamentului secțiunii Baschet în Sporttim. (foto alpeadriacup.com)

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − = 4

 


Ultimele articole din categoria Baschet: