Cu mai puține jocuri în mână și fără Brown, SCM Timișoara conduce nici două minute, e dominată sub panouri și cedează copios sfertul 2 cu două coșuri din acțiune: eșec în duelul violet pe teren neutru

Cea care inaugura pe 10 decembrie noua ediție foarte întârziată a Ligii Naționale, SCM Timișoara, a ajuns astăzi să joace abia al patrulea meci de campionat din sezonul în curs, și suntem în 29 decembrie, rara activitate competițională resimțindu-se mai ales în prima jumătate a disputei alb-violet cu piteștenii totuși cât de cât ”în priză” cu două partide în plus și săptămâna trecută, FC Argeș conducând cel mai adesea și desprinzându-se în sfertul 2 fără a mai ceda hățurile: 78:73 (46:28).

Astăzi a început așadar cea de-a treia rundă de turnee din noua campanie a elitei baschetului masculin, programând un total de 12 întâlniri la Focșani, Craiova și Sibiu, unde joacă și SCM Timișoara, și mâine seară cu formația gazdă, însă impresia generală persistă, cea a unei totale improvizații ca format competițional, de unde și calitatea valorică redusă a spectacolului sportiv în anonimat.

Nu numai că s-a luat startul extrem de târziu, de exemplu la circa două luni după debutul stagiunii precedente, când SCM Timișoara – BCM U FC Argeș se încheia 71:84 pe 12 octombrie 2019, dar s-a și apelat la acest sistem cu turnee având două-trei etape comprimate în zile cvasi-consecutive, însă fără o constanță a prezenței echipelor la fiecare reuniune, ritmicitatea aparițiilor fiind cu atât mai mult văduvită, oricum, pe fondul lipsei jocurilor în mână.

Și toată această improvizație, pentru ce!?

F.R. Baschet va invoca normativele și protocoalele fără justificare științifico-medicală ale ”narațiunii oficiale” implementate de administratorii statali trași la cheia urzelilor ”pLandemiei” ocultei satanice mondiale, dar absolut nici cea mai mică scuză nu stă în picioare în fața evidenței că tocmai interesele sportului cu mingea la coș au avut grav de suferit prin subminarea lor în favoarea acceptării pe pilot automat a unor absurdități cărora li se cuvenea un ”nu răspicat”, și asta spre binele din toate punctele de vedere a ceea ce înseamnă suflare sub panouri.

Pentru ce toată această ploconeală a celor mai înalți competitori din lumea arenelor!?

Sporttim a mai demontat clar și astăzi cu un al câtulea oare set de dovezi probate de documente oficiale științifico-medicale bazate pe rezultate ale unor studii clinice și de caz cu referințe verificabile atât mitul transmiterii asimptomatice, nul cu valoarea 0 la 9.899.828 locuitori din aceeași metropolă, cât și total greșita raportare la niște ”teste” nu doar concepute nu pentru detectarea încărcăturii virale și diagnosticare dar pe deasupra și printre altele și eronate ca rezultate, pe alocuri 97% fals ”pozitive” dat fiind inclusiv numărul mare de cicluri de amplificare, evidențe care incriminează pe de-o parte măcar impunerile precum purtarea măștii și distanțarea socială iar pe de altă parte stările de ”alertă” și ”urgență” dar și izolările și carantina ca rezultante ale unor ”testări” care nu se pretau și nici n-aveau credibilitate.

Baschetul a încuviințat așadar o aberație, așteptare resimțită pe propria piele, primele 15 meciuri ale noului campionat derulându-se abia între 10 și 14 decembrie, înghesuite deloc adecvat după 9 luni de pauză competițională, turneelor de la Cluj, Sibiu și Oradea – unde a jucat și SCM Timișoara, urmându-le cele din 22-23 decembrie de la Constanța, Târgu Jiu și din nou Sibiu, reuniuni în care n-au mai apărut ”violeții” bănățeni și cei din Oradea.

27 de întâlniri ale Ligii Naționale masculine până la Crăciun în campionatul 2020-2021!?

Fără a mai pomeni de nefireasca absență a spectatorilor din tribune – nejustificată și aceasta, sau de faptul că numai 5 localități de pe harta elitei la panourile băieților au deținut onoranta postură de gazdă până în pragul Crăciunului. De astăzi, Craiova și Focșani s-au alăturat listei privilegiatelor, iar din 6-7 ianuarie 2021 și Voluntari, unde va juca și SCM Timișoara, pe rând cu constănțenii și gazdele, primele turnee ale noului an fiind anunțate și la Craiova și Sibiu, cu un total de alte 12 meciuri.

Iar așa, din aproape în aproape, FRB pare a bifa cumva un improvizat sezon regular – în salturi, comprimări, pe repede-înainte și în regim de ”alertă”, însă cura de grijă este mult, mult mai detrimentală și nocivă baschetului românesc decât ”virusul” în sine, a se citi o rată a supraviețuirii de 99,98% pentru cei până în 49 de ani, a se citi ”teste” fals ”pozitive” cu ”pozitiv” deloc echivalent cu a fi ”infectat”, a se citi sănătos înseamnă sănătos clinic și nimic altceva, nu absurdități despre ”suspecți” cu potențialul de a-și infecta semenii: transmiterea asimptomatică – nulă, zero, și nu un mit pentru naivi, puerili și impresionabili, până și liderul tehnic al programului de combatere Covid-19 din OMS, Maria Van Kerkhove, confirmând încă din iunie în sensul că e ”foarte rar”. Asta pentru a nu spune tocmai dumneaei chiar nul…

Asta a încuviințat FRB iar astfel alb-violeții din vest și din Trivale s-au întâlnit de la ora 16 pe terenul neutru al sălii ”Transilvania” din Sibiu – unde argeșenii au jucat toate meciurile lor din noua campanie a LNBM, cu numai 3 respectiv 5 apariții la activ în ediția 2020-2021. Iar poimâine seară e Revelionul…    

Fără jocuri în mână dar și fără metronomul Sherwood Brown, accidentat și lăsat la Timișoara, SCM a ajuns să se vadă condusă și cu 20 de puncte în sfertul 2, având tăria de a recupera din debutul sfertului 3 și de a se apropia amenințător, din nou tot la 3 puncte și în ultimele faze, 73:76 prin Mijajlovic cu 17 secunde înainte de final, tot el ratând însă ambele libere cu 6 secunde rămase de jucat, deznodământ implacabil.

73:78 după 28:46 la pauză, Nikola Jevtovic înscriind 22 de puncte cu 8 recuperări în 29 de minute jucate pentru ”violeții” piteșteni cu selecționerul Tudor Costescu la cârmă, revenit la prima dragoste.

Jevtovic, parte a unui nucleu cu Jeremic și Bishop ca orchestrare a victoriei argeșenilor, dominanți sub panouri, 34-25 cu 11 recuperări defensive în plus, avansul acumulat în sfertul 2 cântărind decisiv, suficient pentru păstrarea conducerii… 21:24, 7:22, 29:16, 16:16.

A contat că FC Argeș s-a numărat și alături de sibieni între cele 6 echipe cu câte 5 meciuri jucate luna aceasta în campionat – maximum, precizia lui Jevtovic contrastând cu imprecizia bănățenilor, ratând 19 aruncări de două puncte, 14 de la distanță și încă 4 de la linia de libere, semn al absenței ritmului competițional, fără apariții de peste două săptămâni, după respectivele 3 reprezentații în 72 de ore… 80:78 cu CSM Galați, 71:63 cu CSM Târgu Jiu și 68:75 cu gazda CSM CSU Oradea în 13 decembrie. Și FC Argeș demara tot cu victorii, 89:76 cu cei din Focșani și 80:73 cu cei din Miercurea Ciuc, pierzând tot al treilea meci în turneul inaugural, 72:88 cu gazda din Sibiu, unde se reîntorcea săptămâna trecută pentru meciuri pe muchie, 77:79 cu SCMU Craiova și 83:82 acum 6 zile cu dinamoviștii foști pe mâna lui Costescu.

Timișorenii în schimb au fluctuat, de la starturi bune și foarte bune ale jumătăților de meci la erori copilărești, excelând cu run-ul de 13 puncte de la reluarea partidei, fără însă a mai trece la conducere, deținută cu maxim două puncte avans în sfertul 1, dar și putând invoca ploaia de greșeli personale cu care au fost arși, zece în plus față de învingători.

Iar când nu-l ai în teren nici pe Sherwood Brown, ultima clasată în 1-6 la stoparea în martie a campionatului poate ceda primei clasate în grupa a II-a valorică la același moment al scurtcircuitului. Petricevic a apelat la 10 dintre cei 12 înscriși pe foaie, dintre care Banciu a strâns nici 3 minute, de fapt 65 de minute și 12 secunde pentru autohtonii din efectiv, în frunte cu Dragoste, de pe bancă aproape 20 jucate, Mocrițchi 17, Olah 13 iar Lazar în calitate de căpitan 12, renăscând speranțele după pauză.

Greul l-a dus Gajic, 38 de minute în teren, principal marcator al învinșilor, cu 14 puncte după ce a ratat 4 ”trițe”, Komatina jucând 30 de minute, cu 9 puncte înscrise, iar Stallworth IV 20 de minute, tot cu 9 puncte dar și câte 5 pase decisive respectiv greșeli personale.

Mijajlovic a fost al doilea marcator al timișorenilor, cu 12 puncte în 26 de minute jucate, dar a și ratat câte 4 aruncări de două puncte respectiv de la distanță, veteranul Lazar înscriind 10 de sub panouri în 12 minute pe teren. Olah și Dragoste au adăugat câte 6 fiecare, Mirkovic 4 în 20 minute iar Mocrițchi 3 puncte.

Component al 5-ului de start, împreună cu Stallworth IV, Gajic, Komatina și Olah, pe când Costescu a apelat la Voinescu, Jeremic, Gajovic – căpitan, Jevtovic și Bishop jr., ulterior și la Gheorghe – care avea să strângă 5 greșeli personale, Măciucă, Uță și Popa, așadar 9 jucători din zece pe foaie, unele nume fiind familiare bănățenilor: Jeremic, Gheorghe sau Popa, pentru a nu mai aminti de Costescu.

Jeremic a și înscris 11 puncte în 35 de minute jucate – al doilea marcator al învingătorilor, Voinescu și Gheorghe adăugând câte 10 în 23 respectiv 21 de minute jucate, Bishop, Gajovic și Măciucă 7 fiecare în 31, 24 respectiv 19 minute pe teren, Bogdan Popa semnând 3 iar Uță unul.

Începutul, ezitant, Olah înscriind primele puncte din acțiune ale meciului, după peste un minut și jumătate, tot el preluând conducerea în premieră pentru SCM, 4:3 în minutul 3. Voinescu îi desprindea însă pe regățeni într-un minut, la 8:4, timișorenii reapropiindu-se apoi de două ori la un punct. Și din nou în față, prin Mocrițchi, de la distanță – 14:13 în minutul 7. Respectiv prin Komatina tot de la distanță, 17:15 după o altă jumătate de minut. Iar tot el egala, 21:21, Măciucă având însă ultimul cuvânt în sfertul 1, ”triță” cu 4 secunde rămase de jucat… 21:24.

Bănățenii aveau 6 marcatori în primele zece minute, 4 dintre ei preluând conducerea la câte un punct – două, ultimul – Mirkovic în minutul 9, 19:18.

Dar inconsistența îi trăda încă din start, minutul și 42 de secunde la conducere fiind cu ceea ce a rămas SCM, cedând avantajul la fiecare prim atac al oponenților.

Din primele minute mai intra deja Mirkovic, în locul lui Olah, iar apoi Dragoste, Banciu și Mijajlovic pentru ultimele faze ale sfertului inaugural.

Cel de-al doilea le-a jucat festa bănățenilor, Jevtovic abordându-l cu coșuri consecutive, la care Petricevic a replicat cu 3 înlocuiri dar tot FC Argeș a punctat, prin Măciucă… 21:30.

Komatina rata o liberă, Popa înscria de la distanță, și încet, încet se ajungea pe nesimțite la 24:44, de la 24:32, run piteștean în 6 minute, cu Gajovic marcator din toate procedeele.

Olah a rupt seria neagră a bănățenilor cu două minute înainte de pauză, 26:44, doar al doilea coș din acțiune pentru SCM în sfertul 2, celălalt trecând în contul lui Gajic la două minute și jumătate de la începerea sa. Iar Gajic puncta și ultima oară înaintea pauzei, din libere… 28:46.

Se mai putea face ceva?

Da.

Run timișorean la ieșirea de la vestiare, 11-0 prin coșurile centrului Lazar, Dragoste, Mijajlovic de la distanță și din nou Lazar, 39:46 în primele 4 minute după pauză. După care spărgea gheața și FC Argeș, tot prin Jevtovic…

Komatina îi apropia pe timișoreni cu o rară ”triță”, 51:54 cu două minute și jumătate rămase din sfertul 3, Lazar apropiindu-i tot la trei, coș cu fault, la fel și Mijajlovic, iar Stallworth IV a marcat ultimul coș, la 10 secunde, 57:62.

SCM recuperase 13 puncte…

Iar tot Stallworth IV a înscris și primele puncte ale sfertului final, replica venind din partea lui Bishop jr., chiar de la distanță.

Bănățenii nu s-au predat, insistând în cursa de urmărire, dar deficitul celor minim 3 puncte n-a putut fi nicicum depășit… Mijajlovic și Gajic cu o ”triță” realimentau speranțele, 69:72 cu un minut rămas de jucat.

Ultim sfert remizat, meci pierdut. Punct și de la capăt. După BC CSU Sibiu – CSM CSU Oradea jucat în această seară de la 19:30, mâine urmând meciul bihorenilor cu FC Argeș și BC CSU Sibiu – SCM Timișoara de la 19:30.

Celelalte rezultate ale zilei în cele 3 turnee, pe coloana datelor tehnice și a clasamentului la zi din LNBM.

În eșalonul secund, Liga I, nu s-a jucat nici atât, 10 meciuri în perioada 27-29 noiembrie, campionatul masculin reunind 11 echipe dintre care 6 din București și două din Ploiești, plus U Cluj, cei din Târgu Mureș și garnitura secundă a lui BC CSU Sibiu, cu întâlniri disputate la București, Ploiești și una ardeleană pe Cibin.

Actualizare: BC CSU Sibiu – CSM CSU Oradea 91:87 (45:38) în meciul de la ora 19:30, gazdele dominând sferturile 2 și 3: 19:24, 26:14, 33:22, 13:27. 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− trei = 1

 


Ultimele articole din categoria Baschet: