Cuic: „Probleme ne putem face doar singuri”

Deja acomodaţi cu ritmul jocurilor din 2012, la 3 zile, baschetbaliştii Timişoarei revin vineri seară în competiţia în care au evoluat cel mai bine şi în care au cele mai mari şanse la lauri: Divizia A. Va fi al 37-lea meci din actualul sezon pentru „violeţi”, într-un răstimp de 175 de zile, bilanţul total fiind 24 de succese şi 12 eşecuri. Iar după cum au remarcat astăzi „Leii”, comparativ cu alte dispute, „pe hîrtie este un meci mai uşor”…

Astfel a spus Branko Cuic la întîlnirea de joi cu presa, referindu-se la partida de vineri seară (ora 18) cu BC PH Csikszereda, codaşă cu un unic succes în cont din 10 încercări în 2012, respectiv cu doar două în întreaga campanie. Ascensiunea Timişoarei din ultimele luni iese cu atît mai mult în evidenţă într-o notă comparativă cu trupa din Miercurea Ciuc, cu care se duela la finele ediţiei trecute în meciurile pentru locurile 9-16 din play-out, 3-0 pentru bănăţeni, pe cînd acum „violeţii” trag la titlu.

După jocul de vineri „ne aşteaptă partide foarte grele, 5 jocuri în 10 zile, şi este mare bătaie pentru primul loc. Fiecare adversar este dificil, şi nici la Giurgiu şi Craiova nu va fi uşor. Probleme ne putem face doar singuri, de exemplu dacă nu respectăm instrucţiunile de pe bancă, dacă suntem mai individualişti ori dacă nu ne concentrăm la joc”, a mai spus Branko Cuic.

„Şi la Mediaş a fost un meci foarte greu iar nişte greşeli pe final de joc ne-au costat victoria”, a continuat veteranul Timişoarei, care joi 8 martie a împlinit 34 de ani – „La Mulţi Ani!” – scoţînd în evidenţă forţa colectivă a echipei sale: „Echipa care are jocul colectiv cel mai bun este pe primul loc, iar cea cu un joc individualist nu”, referirea fiind la harghitenii pregătiţi de Botond Laszlofy, adepţi ai unui… street-basketball. Csikszereda, care are în componenţă 4 nord-americani, şi anume Long, Dies, Champion şi Ramon, este pe antepenultimul loc, cedînd şi în precedenta sa dispută, 77:94 cu CSU Ploieşti.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 × sapte =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: