Cupa României: 10 străini la start la promovatele Timba şi Farul

Tendinţa urmată neabătut de prim-divizionarele autohtone, de a alinia în general baschetbalişti străini, a fost aplicată cu şi mai multă cerbicie de cele două nou-promovate în Liga Naţională, BC Timba şi Farul Constanţa, cu ocazia duelului din cea de-a doua şi penultima zi a patrulaterului turului I al Cupei României, de la Mediaş, ce precedă cu o săptămînă startul campionatului. A fost 91:73 (25:14, 25:23, 25:11, 16:25) pentru „marinari”.

Timişorenii, care păreau încă de vineri a fi ratat calificarea în sferturile de finală ale Cupei, ce implica obţinerea primului loc în turneul de la Mediaş, au folosit jocul cu Farul pentru a da şansa să evolueze în felii cît de cît egale la 9 dintre componenţii săi, cu Johnson cel mai folosit sîmbătă de la ora 16, exact 30 de minute pe parchet, obiectivul primordial fiind fără doar şi poate Liga Naţională, mai bine zis menţinerea în elită, ce bate la uşă…

Astfel, apropo de ponderea autohtonilor în cinciurile de start, jumătate dintre componenţii „Urşilor” care se impuneau la precedentul tete-a-tete cu „marinarii”, cîştigat cu 72:63 pe 3 iunie, într-o ultimă zi a barajului de promovare abordată de combatante deja cu biletele de Liga Naţională în buzunar, rezultînd jocul cu cele mai puţine puncte marcate în acel patrulater, nu s-au mai regăsit şi sîmbătă după-amiază în lotul de 12 al antrenorului Bogdan Murărescu, de partea cealaltă, la dobrogeni, procentul supravieţuitorilor peste vară fiind de 25%.

Astfel, BC Timba, învinsă aseară cu 51:80, a început tot cu 5 străini, şi anume Stojakovic, Huckaby, Glynn, Johnson şi Grubisic, după ce la duelul omolog din iunie se remarcau Popa, cu 25 puncte, Czmor, cu 15, Cormoş, cu 7, Andrieş, Biro şi Pătru, cu cîte 6, Betea, cu două, cu Balmuş şi Păcurariu şi ei în joc, iar primul 5 suna astfel: 23. Daniel Pătru, 5. Bogdan Cormoş, 11. Ferenc Biro, 15. Petru Czmor, 6. Florin Popa

Farul, pregătită de Costel Cernat, şi pentru care punctau acum aproape 4 luni Olteanu, de 22 de ori, Filip, cu 11, şi Răzvan Popa, cu 10, i-a mai menţinut doar pe Olteanu, Minea şi Trandafir, începînd însă contra Timbei cu McFarland, Petronic, Santana, Mathis şi Booth.

Iar la schimbarea de personal s-a adăugat şi o modificare a învingătorului, Farul conducînd non-stop, încă din start, în ale cărui prime aproape 3 minute s-au marcat doar două puncte, din aruncări libere, cu Grubisic înscriind pentru 5-2 iar Pătru intrînd în minutul 5 în locul lui Stojakovic.

După ce constănţenii s-au desprins la 19:8 şi 25:14, scor al primului sfert, BC Timba nu s-a mai putut apropia la mai puţin de 6 puncte diferenţă, din contră, cei de la malul mării majorîndu-şi avantajul, la 37:24 şi chiar 47:33.

Cu Stojakovic, Huckaby, Johnson, Grubisic şi Glynn la începutul părţii secunde a meciului, ultimul fiind înlocuit apoi cu Czmor, BC Timba a primit 8 puncte fără replică, ajungînd la un handicap de 23 de puncte şi chiar la 27, mexim, la încheierea sfertului trei.

Se părea că se va pune problema dacă timişorenii vor ceda mai drastic decît în eşecul la 29 de puncte de vineri, cu SCM U Craiova, mai ales că Farul a avut în două rînduri avantaje de 30 de puncte, dar finishul a aparţinut „Urşilor”, care au cîştigat ultimul sfert, apropiindu-se la 18 puncte.

BC Timba (9 marcatori): R. Huckaby – 19 puncte, J. Glynn – 13, P. Czmor – 9, C. Kickingstallionsims – 8, Grubisic şi Johnson – cîte 7, Pătru – 5, Stojakovic – 3, Mihuţi – două puncte. Cormoş, Popa şi Andrieş au fost înscrişi pe foaia de joc, fără a evolua.

La recuperări a fost 43-33 pentru Farul, excelînd Kickingstallionsims, cu 7, respectiv Minea cu 10 şi Petronic tot cu 7.

Farul a avut tot 9 marcatori, principalii fiind Booth, cu 25 puncte, Petronic – 13, Mathis şi cu Minea, cîte 11, Santana, cu 10.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua + 3 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: