Dan Păltinișanu, principal recuperator pentru BC Mureș: 2-0 cu Gaz Metan în semifinala Ligii Naționale

Dan Păltinișanu a reușit aseară 9 recuperări și tot atîtea puncte în cea de-a doua victorie în două zile pentru BC Mureș contra cîștigătoarei Cupei României, Gaz Metan, târg-mureșenii fructificînd așadar avantajul terenului propriu în primele meciuri din totalul de 5 jocuri directe pentru accederea în finala Ligii Naționale.

Dan Păltinişanu, care, evoluînd din iarnă sub formă de împrumut de la BCT la BC Mureș, bate acum la porțile finalei Ligii Naționale. Într-o imagine de arhivă, aici îi înmânează playmakerului Casian Todorov premiul MVP la turneul final triumfător al juniorilor CSS Bega în 2009. Todorov a ajuns marți campion național și cu BCT, la U23

 

”Pălti”, care nu juca nici o clipă în calitatea sa de oaspete al mureșenilor, cu BC Timișoara, în prima etapă de campionat, din 5 octombrie 2012, cînd ”violeții” se impuneau în Ardeal cu 85:72, și-a adus însă și aseară aportul la al doilea pas bun al cîștigătoarei sezonului regulat tur-retur spre finala play-off, BC Mureș trecînd de medieșeni cu 96:88 (44:49), succes în care Peciukas a marcat 30 de puncte iar ex-timișoreanul Cuic 19.

Păltinișanu, care evolua 30 de minute pentru târg-mureșeni în returul de pe 10 ianuarie din ”Constantin Jude”, marcînd atunci 15 puncte și fiind principalul recuperator al ardelenilor, cîștigători cu 77:67, a jucat aseară un sfert de oră, savurînd a doua victorie în semifinala cu Gaz Metan: 2-0. Timișoreanul evoluează din iarnă sub formă de împrumut de la BCT, la schimb cu Daniel Tudosă, cedat la schimb de Srecko Sekulovic.

În cealaltă semifinală, una în care Milos Pesic a fost printre cei 5 jucători cu 5 greșeli personale, dintre care 3 de la prahoveni, CSU Ploiești a cîștigat după prelungiri, 91:90 (80:80 la finele celor 40 de minute) cu CSM Oradea, în Bihor, unde a egalat la unu balanța jocurilor după sistemul cel mai bun din 5, înaintea meciurilor 3 și 4, de săptămîna viitoare, de la Brazi.

+ Tot de sub panouri, dar de la nivelul juvenil, CSȘ Bega Timișoara, antrenată de Silvia Ondreikovics, va juca astăzi în finala pentru locurile 3-4 a Campionatului Național sub 15 ani, baschet feminin, în compania lui LPS Galați, după ce s-a calificat în semifinale cu o victorie din cele 3 meciuri ale grupei turneului final și a cedat ieri în penultimul act, cu CSȘ Alexandria. Cele din Teleorman vor evolua pentru un nou titlu, cu gazda ACS Champions București.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 − doi =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: