De bun augur: tinerele „Pantere roz” răpun locurile 1 şi 2 pe 2012

Prim-divizionara BCM Danzio a sfîrşit pe scut deplasarea de sîmbătă în Bucureşti, la Sportul Studenţesc CSM, urmînd a primi duminică seară (ora 18) vizita campioanei din Târgovişte, dar continuarea a fost cît se poate de plăcută, echipa „satelit” a clubului timişorean, ce participă din acest sezon la competiţia Campionatului Naţional sub 23 de ani, avînd un debut de bun augur în Turneul 1, din Bucureşti, cu 68:67 în fieful campioanei en-titre a categoriei, Olimpia, ceea ce dă într-adevăr speranţe că năzuinţa antrenorilor Dan Ionescu şi Veronica Gavrilă, de a cuceri titlul pe ţară, s-ar putea întrupa.

Antoinette Thompson punctează pentru BCM Danzio U23 în primul joc al turneului 1 al categoriei, la Bucureşti, cîştigat de timişorence cu 68:67 în dauna gazdei campioană en-titre

Iar succesul de duminică a fost completat luni dimineaţă cu un 65:60 cu „U” Cluj, care conducea cu 13 puncte la finalul penultimului sfert, în cel de-al doilea joc al tinerelor „Pantere roz” în întîiul turneu, bucureştean, al categoriei U23. De fiecare dată principale marcatoare au fost, prin rotaţie, Blanaru şi Thompson, care au acumulat în cele două zile 37 respectiv 36 de puncte.

Astfel, după victoria de ieri cu campioana en-titre, fetele Timişoarei au învins şi vicecampioana Universitatea Cluj, scor 65:60. Într-un meci cu multe răsturnări, Clujul şi-a adjudecat primul sfert, cu 19:14, iar actul secund le-a revenit bănăţencelor, cu 13:7, pentru un avantaj minim la pauza mare, 27:26.

Sfertul trei a fost câştigat de ardelence, care conduceau cu 48:35 la ultima pauză. „Panterele mici” au avut o revenire senzaţională în ultimul sfert, reușind un „run” de 17 puncte, şi conduceau cu 63:57, înaintea ultimului minut. S-a terminat 65:60, iar BCM Danzio U23 a reuşit a doua victorie din tot atâtea partide.

Bianca Blanaru a fost cea mai bună marcatoare de luni, cu 27 de puncte, iar Antoinette Thompson şi-a trecut în cont 16 puncte. Au mai înscris: Christina Zidaru – 8 puncte, Marta Fodor – 7, Adina Stoiedin – 4 și Dora Ardelean – 3.

Lotul convocat de antrenorii Ionescu şi Gavrilă include atît baschetbaliste utilizate în Liga Naţională, şi anume Adina Stoiedin, Bianca Blanaru, Christina Zidaru, Marta Fodor, Antoinette Thompson, Alexandra Bălăceanu, precum şi junioare de la CSŞ Bega, mai exact Alexandra Steiner, Teodora Neagu, Alexandra Sasebeş, Alina Gheban, Dora Ardelean şi Iulia Filip, ultima nefigurînd însă în turneul bucureştean.

După acest prin turneu, care va lua sfîrşit pentru timişorence odată cu jocul de marţi de la ora 10, cu SCM U Craiova U23, datele de disputare ale următoarelor patrulatere cu Olimpia, „U” Cluj şi tinerele din Bănie sunt 2-4 decembrie, 10-12 februarie respectiv 17-19 martie şi 26-28 aprilie.

"Panterele Roz" au cîştigat luni şi cel de-al doilea joc din turneul 1 al categoriei U23, la Bucureşti, 65:60 cu vicecampioana U Cluj

După cum consemnează portalul oficial www.bcmdanziotimisoara.ro, „Panterele mici” reuşeau un debut cu victorie în primul turneu U 23, la Bucureşti, duminică de la ora 11, împotriva campioanei en-titre, Olimpia. BCM Danzio s-a impus cu 68:67, după un meci foarte disputat, cu decizii contestabile. La prima pauză, scorul era favorabil timişorencelor, 18:13, iar la pauza mare gazdele erau în avantaj, cu 36:33. După sfertul trei, fetele noastre au revenit la conducere, 54:52. În ultimele minute ale meciului, Olimpia a profitat de cele două tehnice care l-au trimis pe antrenorul formaţiei bănăţene, Dan Ionescu, în afara sălii, dar timişorencele au reușit să revină de la un deficit de patru puncte şi s-au impus la final cu 68:67.

Antoinette Thompson a fost coşgetera partidei, cu 20 de puncte marcate. Bianca Blanaru și-a trecut în cont 15 puncte, iar Marta Fodor a marcat 12 puncte. Au mai marcat: Adina Stoiedin – 10 puncte, Christina Zidaru – 9 și Alexandra Sasebeș – 2 puncte.

BCM Danzio va disputa a doua partidă luni, de la ora 9, cu Universitatea Cluj. Ardelencele au învins astăzi, în al doilea meci al zilei, tot pe Olimpia București, cu 64-58, după prelungiri.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 × = patru

 


Ultimele articole din categoria Baschet: