Divizia A europeană la U18 de joia viitoare, la Oradea, iar B la U16, în Arad

După ce selecţionata sub 20 de ani a retrogradat recent din Divizia A la Novi Sad, cu ocazia turneului Campionatului European, caravana baschetului feminin juvenil continental saltă peste Timişoara cea fără de sală pentru asemenea competiţii, mutându-se la început de august la Oradea, cu ocazia altei întreceri de Divizia A cu implicarea României, la U18, şi mai apoi la Arad, cu Divizia B la sub 16 ani. Timişoara însă, de fiecare dată prezentă, prin junioarele sale…

Adina Stoiedin, numărul 12 în selecţionata lui Calancea, un pivot de 1,87 metri înălţime născut în 11 noiembrie 1991 şi care va figura între cele 12 baschetbaliste ale BCM Danzio în 2011-´12, a contribuit în cele 26 de minute jucate în ultimul joc al selecţionatei U20 cu 6 puncte şi 5 recuperări, exact cât diferenţa 50:44, în dauna Germaniei. Avea însă să fie o palidă consolare la ieşirea din scenă, cu o primă victorie după 8 eşecuri la rând în răstimpul de zece zile al Diviziei A a Campionatului European la această grupă de vârstă, eşalon din care „tricolorele” au retrogradat. Se întâmpla pe 17 iulie la Novi Sad, unde România încheia competiţia pe locul 16 din tot atâtea naţionale.

Ce va fi în august, pe teren propriu? La U18, în turneul de la Oradea al Diviziei A, care va demara pentru „tricolore” în seara de joi 4 august, contra Rusiei, într-o grupă A cu Turcia şi Suedia, timişorencele convocate sunt Bianca Blanaru şi Henrietta Blejan, care tocmai a făcut pasul de la juniorat şi CSS Bega la prim-divizionara BCM Danzio. Sunt şi arădence, Diana Moraru, Laura şi Stefania Pal, plus antrenorul principal George Mandache.

La U16, în turneul de la Arad al Diviziei B, cu dată de începere 11 august, cu un debut contra Lituaniei, într-o grupă C şi cu Bulgaria şi Israel, lotul lărgit le reunea pe timişorencele Alexandra Brigitte Steiner, care s-ar putea dovedi o surpriză plăcută, după ce a jucat foarte bine la turneele finale naţionale, şi Alexandra Claudia Sasebeş, nefiind aşadar exclusă aducerea, desigur, direct de la Oradea, a pivotului Bianca Blanaru. România U16, pregătită de Mădălin Piperea, a dispus în jocurile de verificare de zilele trecute de maghiare, cu 66:57 şi 69:65.

Ca o mare absenţă în lotul României U18 pentru Divizia A europeană, de la Oradea, exact la ora aniversării a 17 primăveri, Dora Ardelean, una dintre cele mai talentate jucătoare din noul val, un alt produs al pepinierei lui CSS Bega, fiind în recuperare după operaţia din luna martie.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei + 8 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: