Dragan Petricevic: ”N-am reușit în primul rând să-l anihilăm pe Brown, care a distribuit foarte, foarte bine…”

Dragan Petricevic a admis superioritatea campioanei CSU Asesoft Ploiești, învingătoare cu 79:98 pe terenul lui BC Timișoara, declarându-se dezamăgit de diferența pe care o consideră un pic cam mare, amplificată de slăbiciunile jocului defensiv. Acesta a fost primul eșec în propriul fief după cel de la debutul în Liga Națională, 75:85 cu Steaua, pe 4 octombrie…

”Diferența e mai mare față de cum s-a desfășurat jocul, practic ruptura a survenit undeva de la 10-12 puncte, când am pus garda de tot jos. Asesoft este învingătoare pe merit, de prisos să mai repetăm, absolut meritat. Astăzi a reușit un procent de aruncări excepțional, una peste alta, este echipa care a avut un nivel peste noi în orice, doar că îmi pare rău de această diferență. Am avut problemele noastre, destule, și nu sunt genul care să mă plâng, să caut alibi, dar azi a fost prima noastră partidă fără Jovanovic. Nu pot spune că Pilcevic n-a jucat bine dar n-a fost adus ca să nu joace Jovanovic, ci ca împreună să joace!”, a spus Dragan Petricevic după eșecul de la ora 17.

”Cu siguranță era alt aport ofensiv, dar nu pot spune că ofensiva a fost problema, cât apărarea a fost cu probleme, acolo le-am avut. N-am reușit în primul rând să anihilăm pe Brown, care a distribuit foarte, foarte bine, procentajul aruncărilor Ploieștiului a fost foarte mare, efectiv Flowers a avut cel puțin 3-4 chiar contestate, iar asta un singur lucru spune: valoarea. Dacă lecturați statistica după primele două sferturi, în care scorul a fost egal, noi aveam eficiență plus 9, și asta spunea ceva despre jocul nostru, dar nu am avut suficienți jucători de valoare cât are Asesoft, ca să exploatăm greșelile lor, pe când ei au profitat la maxim și de cea mai mică greșeală a noastră în atac. Au profitat și au marcat destule reușite ușoare, chiar dacă la unele am opus rezistență”, a mai spus Petricevic, și cu referire la Brown, omniprezent astăzi, pentru aproape 40 de minute, cu 6 assists și tot atâtea recuperări.

”Jovanovic de vreo 5 zile deja e cu o colică renală, joi a ajuns la Urgențe, nu s-a antrenat toată săptămâna, e suspect de mici pietre, nisip, iar oricine a avut așa ceva știe cât de dureros e. Patru zile prin pat, cu dureri foarte, foarte mari, abia ieri a ieșit și el și a venit pe la sală. Cred că da, la Oradea va juca, a început tratamentul medicamentos, va elimina ce are de eliminat până luni!”, a mai explicat Petricevic.

Apropo de sferturile Cupei României, de luna viitoare, tot contra lui CSU Asesoft, pe 5 și 9 ianuarie, cu primul meci în Prahova, Petricevic a mai spus: ”Noi vom merge și la următorul meci cu ei cu gândul să le luăm mingea! Cel mai simplu ar fi ca înaintea jocurilor să fac cum au oferit alții 4-5 propoziții clișeu, buget mare, lot extra, eurocupe, echipă extraterestră, cu două nivele peste… Dar nu m-aș considera timișorean adoptat și niciodată, oriunde mă aflu, oricând, și cu Barcelona dacă aș juca, nu vin și spun aceste lucruri. Nu avem o echipă de extratereștri dar cu sportivi suficient de capabili să joace de bine. 27-28 de minute am jucat aproape de la egal la egal, au fost unele momente în care am condus puțin, rare, dar s-a jucat…”

”Forma aruncărilor, asta e, forma aruncărilor, au fost câteva ratate, una Pesic din colț, în momentul când conduceam, liber, liber, liber, în schimb Flowers de 3-4 ori contestate și înscrie…”

Întrebat de apărarea avansată a oaspeților, Petricevic a replicat cu ”nu știu dacă a fost avansată, dar știți ceva, e una dintre cele mai bune echipe din EuroCup, și a primit aproape 80 de puncte. Ei sunt foarte experimentați, care de multe ori profită de orice greșeală a adversarului, și trebuie să păstrăm totuși proporțiile. Unii au jucat în Euroliga, unul în NBA, și a jucat, nu a cărat apă pe-acolo, Lee e titularul naționalei care a jucat la Mondiale, sunt diferențe, dar nu îmi place să vorbesc despre diferențe, căci ar însemna că eu nu cred în echipa mea, ori eu cred și dacă pierd la 40…”

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× doi = 8

 


Ultimele articole din categoria Baschet: