Dragan Petricevic, înaintea debutului în retur, duminică la 8, acasă cu BCM U Piteşti: „Sunt optimist pentru că ştiu cât se lucrează, munceşte, de exemplu ce atitudine au jucătorii americani, un work ethic de un nivel foarte ridicat”

Dragan Petricevic a prefigurat în termeni optimişti şi într-o notă explicativă debutul în returul Ligii Naţionale, de poimâine seară, punctând astăzi la ora 14, după antrenamentul „violeţilor” lui BC Timişoara, la care Anthony Lee Ingram ar putea reveni după perioada de convalescenţă, că deşi ocupanta locului 9 n-a avut timpul suficient să-şi omogenizeze noua garnitură, răspunsul jucătorilor la asiduitatea pregătirilor îl determină să fie optimist deja de la examenul cu BCM U Piteşti.

"Violeţii" încep returul acasă, duminică la 8, după ce duminica trecută a fost BC Timişoara - CSM Oradea 70:77, în returul sferturilor Cupei României: eliminare cu 23 de puncte diferenţă

 

Mai mult, deşi argeşenii vin după 4 victorii la rând pe două fronturi, dintre care două în această lună, spre deosebire de formaţia sa, care a căutat în van triumful în ultimele 4 confruntări cu grupări implicate în acest sezon în întreceri internaţionale, Petricevic a subliniat că „nu trebuie însă făcută vreo legătură între meciurile şi rezultatele din Cupa României, şi campionat, pentru că nu au nimic în comun, sunt competiţii care nu seamănă una cu cealaltă şi au un alt obiectiv”.

Rămâne de văzut măsura în care partida de campionat de duminică seară, la o oră destul de târzie, 20, dat fiind difuzarea în direct a jocului, va atrage interesul iubitorilor de baschet, care la acest al doilea joc de Ligă în „Constantin Jude” de la repreluarea timişorenilor de către Dragan Petricevic ar putea constata că n-a trecut într-atât de mult de la ultimul său meci acasă împotriva argeşenilor, din noiembrie 2010, afişul de prezentare al partidei flancând încă principala cale de acces spre tribună.

Într-adevăr, BCT a pierdut atât ultimele două partide din tur, acasă cu SCM U Craiova şi la Mediaş, precum şi dubla confruntare din această lună, în Cupa României, cu CSM Oradea, pe când cei din Trivale vin după 4 victorii la rând, anul 2012 încheindu-l cu succese la Chiajna respectiv cu Gaz Metan, 75:58.

Piteştenii au 7 victorii şi 6 înfrângeri în Ligă, cu un punct înaintea timişorenilor, dar s-au şi calificat în Final Four, şi nu oricum, ci câştigând cu 75:63 şi revanşa de duminică, de la Cluj-Napoca, unde Durkovic şi Barac au marcat câte 16 puncte, primul reuşind şi 12 recuperări.

Argeşenii pregătiţi de Hristu Şapera, care au insistat sub Feleac şi prin alţi străini, şi anume Ulmer, Barro, Stojiljkovic şi Tutt, toţi cu măcar câte 25 de minute jucate, se impuneau şi în prima manşă a sferturilor cu ardelenii, cu 84:69.

BCM U Piteşti vine probabil pe val, dat fiind victoria de la Cluj-Napoca, dar şi BC Timişoara s-a arătat de dată recentă mai vioaie şi articulată, punându-le probleme candidaţilor orădeni la titlu.

„Noi ne concentrăm pe returul de campionat şi dorim să facem tot ce ne stă în putinţă pentru a reuşi prestaţii cât mai bune. Sunt convins că le vom atinge dar nu atât de uşor. Timpul nu este un aliat, cel puţin mie, pentru că ar fi necesară o pregătire mai îndelungată, ceea ce nu este posibil într-o perioadă când meciurile se succed, unul după altul. Sunt însă încrezător că în formula actuală noua echipă poate mult mai mult”, a mai spus Petricevic.

„Aţi văzut însă, cu 5 zile înaintea unui meci a venit câte un jucător nou, mai întâi Conley, apoi Gacesa, Vasojevic şi Fenn, iar cine înţelege sportul poate pricepe ce înseamnă aşa ceva. Mă deranjează aşadar unele remarci şi trebuie să fim mai obiectivi, căci atunci când vine şi la Dumneavoastră un coleg nou, în primele 5 zile nu ştie nici unde e toaleta. Nu este un puzzle, nu e un joc de Nintendo, şi de aceea sunt optimist, pentru că ştiu cât se lucrează aici, cât se munceşte în pregătiri, ce atitudine au jucătorii americani, un work ethic de un nivel foarte ridicat”, a continuat Petricevic.

„Abordăm returul cu optimism şi sunt ferm convins că vom practica un baschet mai bun, dar nici jocurile cu CSM Oradea n-au fost deloc rele, însă insuficient de bune pentru o calificare”, a adăugat antrenorul „violeţilor”.

Dacă Ingram e din nou pe punctul de a fi convocat, în schimb Panic este în continuare indisponibil, Petricevic suflând şi-n iaurt până la ora jocului cu argeşenii, să nu mai intervină ceva neplăcut: „Mai sunt două-trei antrenamente până atunci”.

Cât despre oaspeţii de duminică, „Piteşti este o echipă foarte bună, dificilă, şi întreg campionatul este foarte bun prin cele 11 echipe, între care există poate o forţă mai puternică şi una mai puţin tare dar toate sunt forţe ale baschetului românesc iar Piteşti se află între ele”.  

BC Timişoara a câştigat meciul tur de campionat, din etapa inaugurală, la Piteşti, cu 87:84, graţie unui final foarte bun, faţă de garniturile din 4 octombrie piteştenii nemaiavându-l pe Krapic, ajuns la campioana CSU Asesoft Ploieşti, înlocuit de Stojiljkovic, iar „violeţii” despărţindu-se între timp de Tremayne Johnson şi Volkus.

Timişorenii vor evolua apoi marţi 28 ianuarie, la Chiajna, pe când BC Timba va debuta în retur mâine la 6, acasă cu Steaua.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − 7 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: