Dragan Petricevic: „Pentru prima dată în acest sezon văd Energia să nu joace 40 de minute la fel”. Zlatko Jovanovic: „Este o mare victorie de echipă”

BC Timișoara a câștigat disputa de play-off cu Energia Târgu Jiu, deținătoarea Cupei și singura reprezentantă a României calificată în Top 16 EuroChallenge. Timișorenii s-au impus cu 96-75 și au obținut o victorie importantă în lupta pentru accederea în primele opt. Căpitanul timișorenilor, Zlatko Jovanovic, crede că e o mare victorie de echipă. Antrenorul Dragan Petricevic consideră că nu există nici un dubiu legat de cine a dominat partida.

IMG_0806Căpitanul Zlatko Jovanovic, autor a 22 de puncte în disputa cu Energia, și-a felicitat coechipierii după meci pentru victoria de echipă obținută cu o contracandidată la play-off. „Îmi felicit coechipierii, antrenorii, pe toată lumea. Este o mare victorie de echipă, după părerea mea. Am jucat foarte bine în apărare, ne-am luptat, banca a fost cu noi. Mulțumesc și fanilor. Suntem foarte bucuroși pentru această victorie. E foarte importantă în lupta pentru play-off. Eram aproape pe aceeași poziție cu Energia. Cel mai important e că nu ne-am accidentat, sper că Persic nu s-a accidentat. Felicit și Energia, sunt o echipă bună, pentru fair-play. Trebuie să continuăm acum, următorul meci e foarte important, de fapt toate meciurile următoare”, a declarat Jovanovic la finalul partidei. Dalibor Persic, cel mai bun marcator al meciului, cu 29 de puncte, a reușit o intercepție cu un minut și jumătate înainte de finalul meciului, a scăpat pe contraatac, iar în momentul când a încercat slam-dunk-ul Karpelesz l-a oprit prin fault. Jucătorul bosniac a executat liberele după care a fost schimbat, iar la finalul partidei șchiopăta.

Jovanovic a vorbit și despre cum se simte pe poziția doi, pe care joacă de când Radenko Pilcevic a venit la echipă. „E o combinație cu mine și Pilcevic. E puțin mai ușor pentru mine pe poziția doi, mă ajută foarte mult. Nu consum atât de multă energie să aduc mingea în terenul advers. Pilcevic ne ajută foarte mult. E bine, dar este la fel, poate e puțin mai ușor”, a adăugat Jovanovic.

IMG_0808Antrenorul timișorenilor, Dragan Petricevic, a ținut să aprecieze și aportul staff-ului tehnic la evoluțiile bune din ultima vreme. „Mereu încep după victorie să felicit jucătorii pentru că într-adevăr merită aceste felicitări. Există un grup de oameni care mai rar vine rândul lor să vorbească cineva despre ei. Este staff-ul: antrenorul secund, Nenad Mandic, preparatori Gorjan Damjanovic sau Tiberiu Puta. Faptul că în ultima perioadă echipa joacă bine, cu siguranță există și un mare aport al lor și vreau să vorbesc și despre ei”, a declarat Petricevic.

Tehnicianul alb-violeților crede că echipa sa a câștigat fără dubii partida cu o contracandidată la play-off. „E o victorie importantă, o victorie care după diferența și din modul cum am jucat, nu cred că există vreun dubiu legat de cine a dominat sau cine nu acest meci. Energia e o echipă foarte dificilă. Pentru prima dată în acest sezon văd Energia să nu joace 40 de minute la fel, fie că sunt conduși, fie că conduc ei, dar acest lucru l-au făcut 37-38 de minute”, a mai spus Petricevic. Acesta a adăugat că a simțit victoria aproape doar atunci când elevii săi s-au distanțat la 16 lungimi. „Prima dată când ne-am dus la 13 puncte, nici atunci nu eram foarte sigur că am învins. Abia după ce am dat una de trei și ne-am dus la 16 am fost, pentru că cunosc această echipă, joacă în același mod și recuperează foarte repede. Azi ne-am dus de două ori la 10 puncte și foarte, foarte repede am recuperat, așa că e o echipă dificilă. Nu e foarte ușor să învingi o echipă în top 16 în EuroChallenge într-o manieră în care am reușit noi. De acest lucru avem voie să ne mai amintim câteva ore. De acum încolo, deja de mâine, trebuie să ne gândim la meciurile care urmează”, a concluzionat Petricevic.

Pentru „lei” urmează o deplasare dificilă, în „jungla” de la Târgu Mureș. Partida se va juca pe 31 ianuarie, după care timișorenii vor disputa și restanța cu Steaua, din prima etapă a returului, pe 3 februarie.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 + = doi

 


Alte articole legate de acest subiect: