Drumul spre EuroBasket 2015. Dublă victorie pentru tricolore cu Senegal

Reprezentativa de senioare a României a obținut două victorii în meciurile amicale disputate cu Senegalul la mijlocul acestei săptămâni la Arena de Baschet din capitală. Partida de marți le-a revenit tricolorelor cu 68-54, în timp ce a doua a avut nevoie de prelungiri, dar tot româncele au avut câștig de cauză cu 73-68. Pentru România urmează încă două amicale acasă, cu Italia, înainte de turneul din Belarus de la finalul lunii.

romania

Naționala României la prima partidă cu Senegalul, sursa foto: www.facebook.com/frbaschet

 

Primul meci dintre tricolore și fosta multiplă campioană a Africii s-a disputat marți. Elevele lui Florin Nini veneau după dubla victorie categorică de la Galați cu Moldova. Primul sfert al întâlnirii dintre România și Senegal a fost egal 14-14, iar al doilea le-a revenit gazdelor cu 17-14. Sfertul trei l-au câștigat oaspetele pentru un punct, 15-16, iar diferența s-a făcut în ultimele zece minute care au fost adjudecate de gazde cu 22-10, scor final 68-54.

 

meci 1 România-Senegal

Elisabeth Pavel, cea mai bună marcatoare a României în meciurile cu Senegal la prima partidă, sursa foto: www.facebook.com/frbaschet

Coșghetera partidei a fost Traore, de la echipa vizitatoare, cu 19 puncte. Pentru România, Elisabeth Pavel a fost cea mai bună marcatoare cu 13 puncte, urmată de Gabriela Irimia cu 12. Au mai înscris: Andreea Olah (9 puncte, 6 recuperări), Florina Pașcalău (8 puncte, 5 recuperări), Adina Stoiedin (8 puncte, 6 recuperări), Annemarie Părău (8 puncte, 7 pase decisive), Alina Crăciun (4 puncte), Anca Șipoș (3 puncte), Claudia Pop (2 puncte) și Gabriela Cursaru (1 punct). Au mai jucat Anca Stoenescu și Sonia Ursu, în timp ce Cristiana Cutaș și Romina Filip au fost pe bancă și nu au intrat.

Overtime la a doua partidă România-Senegal

Al doilea meci s-a jucat miercuri seară și a avut nevoie de overtime pentru a se decide câștigătoarea. Toate cele patru sferturi ale timpului regulamentar s-au încheiat la diferență de un singur punct. Tricolorele au câștigat sferturile unu și trei cu 15-14 și 19-18, iar senegalezele și-au trecut în cont sferturile doi și patru cu 11-12, respectiv 18-19. Oaspetele au revenit pe final și au reușit să trimită meciul în prelungiri. România a început cele cinci minute suplimentare cu un „run” de 10-0 și de această dată nu le-a mai permis adversarelor să revină, adjudecându-și repriza de prelungiri cu 10-5 și partida cu 73-68.  România a testat și apărarea avansată și a reușit 23 de intercepții în această partidă. Senegalul a dominat la recuperări, reușind 50 de mingi prinse la panou, față de 34 ale gazdelor.

meci 2 România-Senegal

Gabriela Irimia, a doua marcatoare a României cu Senegal la a doua partidă de la Arena de Baschet, sursa foto: www.facebook.com/frbaschet

Coșghetera partidei a venit din nou din tabăra învinselor, Astou Traore a înscris 27 de puncte. Aceeași Elisabeth Pavel a fost cea mai bună marcatoare a României cu 21 de puncte și ar mai fi avut nevoie de o recuperare pentru a încheia în double double. Pentru tricolore au mai înscris: Gabriela Irimia (14 puncte), Andreea Olah (9 puncte), Claudia Pop (7 puncte), Sonia Ursu (6 puncte), Annemarie Părău (4 puncte), Adina Stoiedin (4 puncte, 5 intercepții), Anca Șipoș (3 puncte), Cristiana Cutaș (3 puncte) și Romina Filip (2 puncte). Au mai intrat Anca Stoenescu, Alina Crăciun și Gabriela Cursaru. Florina Pașcalău nu a evoluat în această partidă la care au fost prezente, în premieră în această perioadă de pregătire, Gabriela Mărginean și Cristina Bigică, cele care s-au alăturat miercuri lotului.

Joi, de la ora 19, România va întâlni Italia, tot la Arena de Baschet. Meciul va fi transmis în direct de DiciSport 3. Vineri, de la aceeași oră vor juca Senegal și Italia, iar tricolorele vor evolua în a doua partidă cu peninsularele sâmbătă de la ora 19. Între 28 și 30 mai naționala României va participa la un turneu în Belarus unde va întâlni și adversara din grupa A, Ucraina, alături de gazde și de Rusia.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei × = 21

 


Ultimele articole din categoria Baschet: