Drumul spre EuroBasket 2015. România și Italia și-au împărțit victoriile în dubla întâlnire de la Arena de Baschet

Naționala de senioare a României a continuat pregătirile pentru EuroBasket Women 2015 cu două partide amicale disputate joi și sâmbătă în compania Italiei, locul 8 la ultima ediție a întrecerii continentale. Primul meci le-a revenit româncelor cu 60-47, care au obținut a 5-a victorie consecutivă în partidele de pregătire din această primăvară. Italiencele au reușit să marcheze coșul victoriei cu 57-56 în al doilea meci cu cinci secunde înainte de final.

Tricolorele au întâlnit Italia după ce au câștigat ambele meciuri din dublele cu Moldova la Galați și Senegal la București. Dacă acestea s-au disputat în zile consecutive, cele două meciuri cu Italia s-au jucat cu o zi de pauză pentru românce, vineri italiencele au jucat cu Senegalul. Fosta campioană a Africii a învins cu 64-59.

Romania-Italia

Ancuța Stoenescu în meciul cu Italia, sursa foto: www.facebook.com/frbaschet

În primul meci cu Italia, Florin Nini le-a trimis în starting 5 pe Annemarie Părău, Andreea Olah, Gabriela Irimia, Adina Stoiedin și Elisabeth Pavel. A fost un joc în care ambele formații au avut momente în care au încercat să se apere foarte agresiv încă de pe repunerea adversarelor de sub propriul panou. Primul sfert le-a revenit oaspetelor (13-14), iar următoarele trei le-au revenit tricolorelor cu 17-11, 16-11 și 14-11. România a obținut astfel a 5-a victorie consecutivă în meciurile de verificare din această perioadă de pregătire.

Pentru România au înscris: Gabriela Irimia (12 puncte, 8 recuperări), Annemarie Părău (12 puncte), Elisabeth Pavel (9 puncte, 5 recuperări), Anca Șipos (7 puncte), Adina Stoiedin (6 puncte), Sonia Ursu (6 puncte, 5 recuperări), Florina Pașcalău (5 puncte) și Cristiana Cutaș (3 puncte). Au mai jucat Alina Crăciun, Andreea Olah și Anca Stoenescu. Marcella Filippi a fost cea mai bună marcatoare a italiencelor cu 11 puncte.

În a doua partidă cu Italia selecționerul Florin Nini nu le-a trecut pe foaia de joc pe Părău, Pașcalău, Mărginean și Pop. În primul 5 au intrat Gabriela Cursaru, Andreea Olah, Anca Șipoș, Adina Stoiedin și Elisabeth Pavel. Italia a început mai bine partida și conducea cu 11-5 la jumătatea primului sfert, dar tricolorele s-au apărat agresiv și au reușit să încheie la egalitate primele zece minute, 15-15. A doua perioadă de joc a revenit României cu 11-7, astfel că la pauza mare scorul era 26-22. Și sfertul trei le-a aparținut gazdelor care și-au adjudecat acest parțial cu 17-14 și au intrat cu un avans de șapte puncte în ultimul sfert, 43-36. Italia a trecut la o apărare foarte agresivă prin care și-a forțat adversarul să greșească și a recuperat ecartul în ultimul sfert. Giorgia Sottana a reușit coșul victoriei pentru „azzurre” cu 5 secunde înainte de final. Gazdele nu au reușit să schimbe tabela în timpul rămas, astfel că italiencele au câștigat partida cu 57-56 și au produs României prima înfrângere în partidele amicale din această primăvară.

România a punctat prin: Anca Stoenescu (10 puncte, 4 recuperări), Gabriela Irimia (10 puncte), Romina Filip (9 puncte), Elisabeth Pavel (9 puncte, 7 recuperări), Cristiana Cutaș (4 puncte), Andreea Olah (4 puncte), Adina Stoiedin (4 puncte, 6 recuperări, 4 assist-uri), Cristina Bigică (4 puncte) și Alina Crăciun (2 puncte) au mai evoluat Anca Șipoș, Sonia Ursu și Gabriela Cursaru. Autoarea coșului decisiv, Giorgia Sottana a fost și cea mai bună marcatoare a partidei cu 18 puncte.

Naționala României mai are programat un turneu în Belarus unde va întâlni formația gazdă, Ucraina, adversar și în grupa A de la EuroBasket, și Rusia. Turneul se va desfășura între 28 și 30 mai, iar după acesta tricolorele vor veni la Timișoara unde se vor disputa meciurile din grupa A între 11 și 15 iunie.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 + opt =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: