Echipele de baschet 3×3 ale României, cu Bogdan Popescu și Andra Haas în formulă, în optimi contra Cehiei și Greciei

Joi se intră în ultimele 4 zile de întreceri la ediția inaugurală a Jocurilor Europene de la Baku, unde duminică va avea loc festivitatea de închidere, până atunci urmând a mai fi puse la bătaie câte 80 de locuri pe podium, în 9 discipline de concurs, printre care și la baschet 3×3, în care România a trecut de faza grupelor.

Andra Haas, crescută la CSŞ Bega, pe când juca în "violetul" Timişoarei, căreia i-a dat o mână de ajutor la Galaţi, cu Braşovul

Andra Haas, crescută la CSŞ Bega, pe când juca în „violetul” Timişoarei, de unde a ajuns la Brașov

După primele 13 zile ale European Games, din care în 12 s-a luptat pentru medalii, Rusia s-a detașat clar în ierarhia generală, cu 51 de locuri I, 31 de poziții secunde și alte 27 de clasări pe podium, totalizând 109 medalii, urmată în același clasament de gazda Azerbaijan, cu 14 medalii de aur, respectiv Germania, cu 13, și ambele cu un total de 40 cucerite, depășit doar de Belarus, 41, dintre care 10 de aur, a cincea în ierarhie, urmată imediat mai apoi de vecinele Serbia și Ungaria, pe 6-7, cu câte opt clasări pe primul loc.

România este ceva mai în urmă, în grupul celor 8 participante care au câștigat câte o medalie de aur, pe locul 19 din 40 de țări care au avut reprezentanți pe podium, ”tricolorii” adjudecându-și prima poziție la spadă, în întrecerile de scrimă, prin bucureșteanca de 30 de ani Ana Maria Brânză, autoare la Baku a 9 succese și un eșec și învingătoare în finală cu 15-11 în dauna rusoaicei Yana Zvereva.

O medalie de argint a adăugat tot din scrimă și ieșeanul de 27 de ani Tiberiu Dolniceanu, la sabie, unde a pierdut cu 10-15 finala cu ucraineanul Andriy Yagodka, pe podium mai urcând și bucureșteanca de 30 de ani Simona Gherman tot la spadă, mai exact pe locul 3, depășită fiind de aceeași Zvereva.

Românii au obținut așadar medaliile în Azerbaijan la scrimă, de aur, argint și bronz, în gimnastica artistică, de argint și de bronz, în cea aerobică, de argint, la kaiac, de argint, respectiv la sambo, de bronz, prin Daniela Hondiu, reprezentantele sexului frumos urcate pe podium pentru ”tricolori” fiind 8 iar dintre bărbați Berbecar, Dolniceanu și cei 3 sportivi din gimnastica aerobică.

În prealabil, la totalul de 9 medalii, dintre care câte 4 de argint și bronz, mai contribuiau și Andreea Iridon la gimnastică artistică, după Olanda, Roxana Borha și Elena Meroniac la kaiac, după Serbia, echipa de gimnastică aerobică, după Ungaria, în componența Bianca Gorgovan, Lavinia Panaete, Lucian Săvulescu, Gabriel Bocșer și Dacian Barna, iar cu locuri 3, tot în gimnastica artistică, Andreea Iridon și Marius Daniel Berbecar.

Iar joi intră în faza eliminatorie selecționatele de baschet 3×3 ale României, la masculin împotriva Cehiei iar la fete în fața Greciei.

Băieții s-au calificat din seriile preliminare cu o victorie din 3 apariții, de pe locul 3, în urma Sloveniei, cu 3 succese, și a Lituaniei, cu două, ”tricolorii” impunându-se miercuri în fața Israelului, cu 21-16, meci în care Bogdan Popescu, de la BC Timișoara, a semnat 7 puncte în 7 minute și 47 de secunde jucate, Vlaicu reușind tot 7, Santana-Castillo 5 și Crăciun două. S-a mai înregistrat o înfrângere, 10-15 cu Slovenia, miercuri seară, când Vlaicu a contribuit cu 6 puncte iar Popescu cu unul.

La fete, două victorii miercuri cu câte 21 de puncte marcate, 21-9 cu Israel, Gabriela Mărginean marcând 10 dintre ele iar timișoreanca Andra Simona Haas șapte în 7 minute și 40 de secunde jucate, și 21-16 cu Rusia, Mărginean mărindu-și aportul la 13 iar Șipoș înscriind 6 și Haas cu Ursu, câte unul. Româncele, la braț cu Rusia și Lituania, fiecare cu câte două victorii, au acces între primele 16.

Născută la 30 ianuarie 1987, timișoreanca Andra Simona Haas a îmbrăcat în ultimele două sezoane tricoul Olimpiei CSU Brașov, după ce evoluase acasă la începutul acestui deceniu, pentru BCM Danzio, în urma revenirii dintr-un periplu pe la CET Govora, SCM CSȘ Craiova şi Galactica Braşov.

În ansamblul competiției, mai sunt de decernat medalii în natație, în 27 de finale, în judo (18), box (15), scrimă (8), badminton (5), volei, baschet 3×3 și ciclism BMX – câte două, respectiv la fotbal pe plajă. Joia se desfășoară finale în box, scrimă, judo și înot, la fel și vineri, dar în plus și la baschet 3×3, iar sâmbătă, tot în box, scrimă, judo și înot, dar mai mult, și în volei și badminton, iar duminică la fotbal pe plajă, ciclism – BMX, badminton, judo și volei.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− patru = 5

 


Ultimele articole din categoria Baschet: