Eliminată în prealabil din EuroCup, U-BT Cluj dă din eşec în eşec. Peste nici 48 de ore, acasă cu timişorenii

Multipla campioană la zi a Ligii Naţionale de baschet băieţi, U-BT Cluj, a pierdut în serie de săptămâna trecută, după ce a ratat în Spania orice şansă de a mai prinde optimile 7Days Euro Cup, eliminată fiind înainte de termen cu 104:81 de Joventut Badalona, cedând şi în weekend derby-ul cu cântec în campionat la Oradea, 82:74 pentru CSM CSU în Top10, iar în această seară cu 87:96 acasă liderului surpriză al seriei de 10 echipe, Prometey din Ucraina. Înfrângeri legate înaintea primirii timişorenilor vineri de la ora 17:15 în a doua etapă a returului din grupa I valorică şi a dinamoviştilor duminică.

SCM OHMA Mozzart Bet Timişoara va întâlni vineri după-amiază în BTarena o campioană a ţării învinsă la rând în ultimele zile, clujenii rămânând cu numai 5 victorii în grupele EuroCup, din 17 apariţii, penultimii în grupa cu 10 echipe şi eliminaţi aşadar din cursa spre optimi, dar şi pierzând sâmbătă la Oradea într-o încleştare cu mari „scântei”, aţâţate de învinşii celor de pe Someş în finala de luna trecută de la Constanţa a Cupei României însă şi „transformate în artificii” de cubanezul alb-negrilor, Karel Guzman, eliminat după ce a reacţionat prin a se răzvrăti parcă pe toată lumea de pe teren.  

Fără a putea să-şi alinieze toţi jucătorii cheie şi „întinsă” de programul peste iarnă împănat cu cele 17 apariţii în faza grupelor din EuroCup, pe care-l va completa la căderea cortinei în Germania, campioana U-BT Cluj n-a mai arătat în ultimele meciuri exact aşa cum şi-ar dori, din contră, fiind învinsă pe linie şi rămânând la un punct în urma bihorenilor în fruntea Top10, cu 3 runde rămase de disputat.

N-au fost doar examenele dificile în Spania şi la Oradea, ci şi primirea liderului seriei la Cluj, Prometey Slobozhanske, care câştigat şi întâlnirea tur pe teren neutru, în Letonia, acolo cu 105:82, miercuri cu 96:87, EuroCup totuşi o pălărie prea mare fie şi pentru multipla laureată la zi a Ligii Naţionale.

Ca un barometru exact al nivelului real al baschetului intern românesc, a cărui imagine s-a şifonat oricum odată în plus prin scenele reprobabile de pe terenul din Oradea, la întâlnirea din grupa I valorică a primelor două clasate. La care se pune întrebarea cum s-ar manifesta oare asemenea grupări româneşti de frunte dacă ar fi supuse la o adică, prin absurd, mizelor înalte din EuroLeague sau din fazele eliminatorii în EuroCup?

Probabil tocmai de aceea, printre altele, nici nu sunt implicate la un asemenea nivel, cel mult de „umplutură” pe palierul secund continental. 

În contextul eşecurilor internaţionale şi al înfrângerii interne cu repercusiuni disciplinare pe adresa lui Guzman, clujenii sunt cu atât mai „montaţi” pentru a se reabilita rapid în faţa unor oponente mai accesibile lor, mai ales acasă, din Timişoara, Bucureşti – şi anume Dinamo respectiv Constanţa, vineri, duminică şi pe 1 aprilie, alb-violeţii cedând deja de două ori în 2023 alb-negrilor laureaţi de pe Someş, în sferturile Cupei României la Constanţa iar apoi în „Constantin Jude” la 1 martie, la prima apariţie acasă în Top10, cu 59:83.

Ultimul meci jucat pe Bega în grupa I valorică, luni, la startul returului, a adus şi primul succes în Top10 al elevilor lui Petricevic, 92:79 după 49:36 la pauză cu sibienii, zilele următoare aducându-le ieşirile la Cluj şi Craiova, marţi.

S-a mai jucat miercuri seară în Top10 şi SCM U Craiova – ABC Athletic Constanţa 89:79, oltenii semnând astfel a şasea victorie, faţă de cele 4 ale bănăţenilor, dar şi CSM CSU Oradea – FC Argeş 84:69, bihorenii fiind fruntaşi cu un singur eşec, iar piteştenii rămaşi la 5 succese. 

Cu o seară înainte, Rapid – Voluntari 86:90, iar în weekend se vor mai disputa în Top10 şi întâlnirile Rapid – CSM Oradea şi Voluntari – Sibiu, ambele sâmbătă, respectiv FC Argeş – Constanţa şi U-BT Cluj – Dinamo duminică, miercurea viitoare demarând deja runda a opta, antepenultima a returului.

 

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua × 5 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: