Eşec în ultima clipă! BCM Danzio – Teleorman 66:67 (37:35)

Baschetbalistele Timişoarei au risipit sâmbătă de o manieră copilărească şi extrem de frustrantă un succes în faţa ocupantei locului 2 în elită, pentru care Mattilyn Joi McIntyre, optarul zvârlugă al oaspetelor, a marcat pe contraatac în chiar ultima secundă de joc, două puncte de sub panou, pentru 66:67, Anca Stoenescu pierzând posesia puţin în jumătatea adversă de teren în acele ultime nici 5 secunde şi permiţându-le teleormănencelor să şterpelească victoria.

Anca Stoenescu a dovedit sâmbătă că nu prea este în apele sale în acest sezon, marcând consistent doar din aruncări libere, 4 din 4, pe când cele de două puncte le-a ratat în lanţ, 3 la rând, iar la cele de 3 s-a mulţumit cu o reuşită din 7. Eroarea din final doar a pus capac unei toamne modeste

Deşi a marcat jumătate dintre punctele violetelor, şi anume 33, Biljana Pesovic a încheiat între învinse, care au dovedit sâmbătă că în jocurile cheie nu se pot baza prea mult pe restul componentelor băncii, fapt cu atât mai detrimental cu cât nici unele dintre piesele de bază, în acest caz Anca Stoenescu, n-au reuşit prin experienţă competiţională să absoarbă presiunea rămasă pe umerii a cel mult 6-7 jucătoare.

În consecinţă, oaspetele, axate doar pe 5 jucătoare „mari şi late”, au furat la mustaţă victoria unor timişorence care au rulat 8 sportive şi pentru care Pesovic, Vukoje şi pivotul Moroşan au marcat cinci şesimi din puncte, alte 3 baschetbaliste, printre care Stoenescu, cu doar 7, contribuind cu numai 11 puncte…

BCM Danzio Timişoara, în cinciul de start Jovana Vukoje – Anca Stoenescu, Biljana Pesovic – Corina Elena Moroşanu, Fatou Kine-Kane, nu şi-a încununat astfel cu succes sâmbătă după-amiază tentativa de a obţine pentru prima oară în acest sezon 3 succese la rând în Divizia A, cedând în chiar ultima secundă în „Constantin Jude”, în runda a XIII-a, antepenultima a turului, 66:67 (21:15, 16:20, 19:17, 10:15) cu CSB Teleorman Alexandria.

În ciuda unei căderi la startul sfertului secund, de la 21:15 la 25:30, se părea totuşi că BCM Danzio va înclina în cele din urmă disputa în favoarea sa, dar un finish de infarct, ratat însă, l-a lăsat în special pe antrenorul Ljubomir Kolarevic extrem de frustrat, mai întâi pe ceea ce a interpretat a fi o eroare de arbitraj, în a nu se acorda fault la intervenţia decisivă a lui McIntyre asupra lui Stoenescu, iar apoi pe seama naivităţii elevelor sale, şi în special a pieselor forte, care n-au gestionat cum trebuie ultimele minute de mare tensiune. Minute când, în nota ultimului sfert, marcat de erori şi trac, de nervi şi imprecizie, o triţă a Biljanei Pesovic, la 62:62, părea a salva o situaţie ajunsă la limită, după ce gazdele au fost aproape permanent în avantaj, fie şi de puţin.

Dar la 65:62 a ieşit la rampă cu sânge rece micuţa play-maker Marija Prlja, cu două aruncări libere fructificate, 65:64, iar Timişoara a irosit atacul, Stoenescu comiţând fault pe ofensiva fruntaşei şi aceeaşi Prlja reuşind de această dată doar un punct din aruncare liberă, pentru 65:65. Biljana Pesovic a fost din nou tare, scoţând libere, dintre care a ratat-o pe a doua, Moroşanu fiind însă pe fază şi recuperând: aşadar avantaj, 66:65, şi posesie. Ce i-ar fi trebuit Timişoarei mai mult!?

Poate doar atenţie, concentrare, precizie, luciditate. Şi tocmai lipsa lor, din partea unei experimentate componente ca Anca Stoenescu, a dus în ultimele secunde la pierderea unor puncte de mare moral.

Iar acum urmează un alt meci acasă, cu o altă grupare din partea superioară a ierarhiei, Nova Vita Târgu Mureş, în penultima rundă a turului, vinerea viitoare…

Jovana Vukoje, ochind de pe dreapta una dintre cele două "triţe" reuşite, din 4 încercări la coş

În prezenţa a puţin peste 100 de spectatori, asistenţa crescând uşor odată cu apropierea orei de start a derbyului masculin al primelor două clasate, timişorencele s-au văzut conduse în debut cu 0:4, după care Pesovic, Moroşanu şi Stoenescu le-au readus pe gazde în premieră în avantaj, 6:4.

Mai apoi, avantajul a alternat, de la 8:12, când Haas i-a luat locul lui Pesovic, la 18:15, pe fondul a două „triţe” succesive reuşite de play-makerul Jovana Vukoje, plusate de o alta „,marca” Anca Stoenescu, pentru 21:15 după primul sfert, încheiat şi cu Osterman în teren, în locul lui Kine-Kane.

Ljubomir Kolarevic a apelat în sfertul secund şi la Stoiedin dar minutul 15 le-a readus în avantaj pe teleormănence, 23:24, oaspete care s-au şi desprins uşor în urma unei repuneri greşite de sub panou, pe atac, efectuată de Vukoje: devenea 25:30. Pesovic a revenit însă în teren, şi cu puncte, pentru 30:30, finishul sfertului secund aparţinând alb-violetelor, în frunte la pauza mare… 37:35. Pauză mare ce a fost folosită de Jovana Vukoje pentru a se antrena de una singură în aruncările libere!

Echilibrul s-a menţinut şi în sfertul al treilea, început tot în componenţa de la debut, cu Vukoje, Stoenescu, Pesovic, Moroşanu şi Kine-Kane, oaspetele trecând de câteva ori în avantaj. Biljana Pesovic, atentă la recuperări şi precisă printr-o aruncare de 3 puncte, a readus pe BCM Danzio în frunte, 51:50 în minutul 28, avantaj mărit de reuşita pivotului Moroşan, de sub panou.

Timişorencele s-au distanţat cel mai mult înaintea celei de-a treia şi ultime pauze, 56:50, scorul după 30 de minute fiind 56:52.

Ljubomir Kolarevic a făcut un anumit plan de menţinere a posesiei la ultimul time-out al jocului, pe final, dar totul s-a năruit

Gazdele au început sfertul 4 cu Vukoje – Pesovic, Stoenescu – Stoiedin, Moroşanu dar n-au reuşit să marcheze în primele peste 3 minute şi jumătate şi implicit să se desprindă, în ciuda unor prelungite atacuri. Gheaţa au spart-o în cele din urmă oaspetele, 56:54, moment în care Biljana Pesovic a marcat din aruncări libere, fără ca BCM Danzio să profite apoi de avantajul posesiei într-o aceeaşi fază.

Iar Teleorman a profitat, egalând, 60:60 cu trei minute înainte de final, care a fost pe muchie… 62:60 Pesovic, dar şi 62:62 McIntyre, triţa lui Pesovic de 65:62 aducând strigăte de bucurie în „Constantin Jude”. N-avea însă să se încheie deloc bine…

BCM Danzio Timişoara: 5. Biljana Pesovic – 33 puncte (33:16 minute jucate, 1 recuperare, 2 asistenţe), 12. Corina Elena Moroşan – 11 (37:22 minute, 6 /1), 43. Jovana Vukoje – 11 (40:00, 4 /4), 24. Anca Stoenescu – 7 (37:43, 6 /2), 13. Martina Osterman – 2 (11:21, 4 / 2), 21. Adina Stoiedin – 2 (19:17, 5 /1). Au jucat fără să puncteze 4. Andra Simona Haas (09:01, 1 / 0), 6. Fatou Kine-Kane (12:00, 1 /0).

CBM Teleorman a excelat prin Marija Prlja – 22 puncte (38:37, 3 / 6), 4. Natasha Kai Graboski – 15 (39:48, 4 / 4), 8. Mattilyn Joi McIntyre – 14 (40:00, 4 /0), 14. Kari Laplante – 8 (40:00, 5 / 0) şi 5. Daniela Bucică – 7 (37:50, 3 /0), mai evoluând nici 4 minute Mihaela Mihai, cu un punct în cont.

 

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 + = cinci

 


Ultimele articole din categoria Baschet: