Eșec previzibil în fieful învingătoarei la scor a campioanei în optimile Cupei: ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe – BCM Tymes Politehnica 65:35

Cu greu ar fi putut BCM Tymes Politehnica Timișoara să se pună la startul noii ediții a Ligii Naționale cu învingătoarea la scor a campioanei en-titre, izbândă semnată în urmă cu doar 3 seri, iar favorita ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, inclusiv cu două ex-bănățence în alcătuire, s-a impus din nou pe teren propriu: 65:35, la pauză 35:23.

Sepsi a făcut ravagii miercuri, eliminând-o cu un categoric 86:60, la pauză 43:37, pe campioana en-titre CSM Târgoviște, totodată proaspăt câștigătoare a Supercupei României, după ce în tur, sub Turnul Chindiei, se impuneau dâmbovițencele, cu 73:60. Finalistă a Cupei României în acest an, dar pierzând ultimul act în fața vicecampioanelor naționale din Arad, gruparea din Sfântu Gheorghe avea așadar un uriaș ascendent moral după triumful de la mijlocul săptămânii, conturat mai ales prin reușitele lui Harrison, cu 32 de puncte, și Jeffery, cu 17 puncte și 12 recuperări, cele mai prolifice dintre 3 jucătoare de culoare, cărora li s-au alăturat între cele mai utilizate sportive ale gazdelor și ex-timișoreanca Annemarie Părău precum și Pășcălău, iar continuarea a fost pe măsură.

Calificată cu doar 4 puncte avans în ansamblul celor două manșe în sferturile în care o va întâlni la finele toamnei tocmai pe Sepsi, BCM Tymes Politehnica n-a mai putut repeta și în Covasna victoria la 12 puncte diferență înregistrată sâmbăta trecută la Dunăre, în fieful gălățencelor fără americancele lor în componență, cedând la o diferență de 30 de puncte, într-o etapă inaugurală în care oaspetele au mai pierdut și la 28, 32 sau chiar 38 de puncte.

De fapt, rezultatul final coincide cea mai mare diferență consemnată în jocul disputat de la ora 19 în sala ”Kati Szabo”, Sepsi adjudecându-și fiecare sfert, cel mai mult cu câte zece puncte avans, în primul și ultimul: 17:7, 18:16, 12:4, 18:8.

*

5 de start… Sepsi cu Harrison, Părău, Murphy, Pașcalău și Jeffery iar BCM Tymes cu Krnjetin, Pesovic, Moraru, Erak și Karakasevic.

*

Bănățencele au egalat în primele secunde ale noului campionat, prin Biljana Pesovic, și au preluat conducerea peste încă un minut, prin Krnjetin, dar aveau să treacă apoi peste 6 minute până la următoarea reușită a vizitatoarelor, tot prin Krnjetin, ca un prim indiciu al solidității apărării covăsnencelor. Pe-atunci, Ljubomir Kolarevic a apelat la prima schimbare, Zidaru în locul lui Moraru, primele zece minute încheindu-se cu un handicap pe măsură.

Cu ultima achiziție a ”violetelor” de pe Bega, Jovovic, în locul lui Erak din minutul 13, și cu Dumitrache, abia revenită de la o competiție internațională de 3×3 în care a îmbrăcat ”tricolorul”, în locul lui Krnjetin, din minutul 14, BCM Tymes s-a apropiat simțitor, 25:23 în minutul 17, tocmai prin punctele rezervelor, însă Sepsi a ripostat furibund până la pauză, 10:0.

Avertizate, gazdele au încuiat și au pus lacătul după pauză, bănățencele mai punctând în sfertul trei doar din aruncare liberă, prin Krnjetin, respectiv grație lui Erak, coș și fault. Ulterior, distanța s-a mărit, ajungând în cele din urmă și la 30 de puncte, după ce pivotul Jefimija Karakasevic a acumulat și a cincea greșeală personală, în ultimul sfert.

Gazdele au excelat prin tripleta nord-americană, Harrison înscriind 15 puncte în 28 de minute jucate iar Murphy și Jeffery 14 respectiv 13 în 30 de minute în teren, în vreme ce Biljana Pesovic, integralistă pe parchet, a strâns 12 din puținele puncte ale timișorencelor, și cu 5 recuperări.

De la oaspete au mai jucat mai mult și Erak, 36 de minute, reușind 9 puncte și 10 recuperări, Krnjetin, 30 de minute, cu 8 puncte și 6 recuperări, precum și Karakasevic, 30 de puncte, dar și arădeanca Moraru, 23 de minute. Câte două puncte au mai adăugat Zidaru, noua achiziție Jovovic și Dumitrache, fiecare cu peste 10 minute în joc, câteva minute evoluând și Geleriu.

Căpitanul Stoiedin și Ștefan n-au evoluat însă în această seară pentru alb-violetele Timișoarei.

Cât despre Annemarie Părău, a jucat în nota străinelor, 30 de minute, marcând 8 puncte, peste 20 de minute în teren fiind și Pășcălău și Cutaș, cu câte 4 puncte fiecare. Kelemen, Lovasz și Debreczi au adunat alte câte două puncte, prima în decurs de 20 de minute de joc. Iar la Sepsi a evoluat și ex-timișoreanca Tunde Kilin, care a jucat peste 10 minute, marcând un punct.

Pentru BCM Tymes urmează o altă deplasare cel puțin la fel de dificilă, la câștigătoarea la zi a Cupei României, vicecampioana U VG ICIM Arad, care s-a impus în această seară în derby-ul de la Târgoviște, programat tot în etapa I: 75:79 (31:40). Rezultatele integrale ale rundei și ierarhia la zi, pe coloana dreaptă.

*

Iată și programul sferturilor de finală ale Cupei, stabilit prin tragere la sorți încă din vară, înaintea fazei optimilor, derulată zilele trecute:

CSM Satu Mare – CSU Alba Iulia;
CSBT Alexandria – Universitatea Cluj-Napoca;
UVG ICIM Arad – Phoenix Galați;
BCM Danzio Timișoara – ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe.

Conform calendarului competițional, meciurile din faza sferturilor de finală se vor desfășura în 29 noiembrie, turul, și 3 decembrie (returul), învingătoarele urmând să acceadă în Final Four al Cupei României 2014-2015. Faza finală e programată să se dispute în perioada 6-7 martie 2014.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru − = 0

 


Ultimele articole din categoria Baschet: