Federația Română de Baschet culege ceea ce a semănat

Baschetul este în mod normal în plin sezon în luna ianuarie, însă, chiar și așa, doar jumătate plus una dintre partidele etapei de campionat a acestui sfârșit de săptămână în Liga Națională masculină, deja a cincea rundă din noul an 2022, se anunță a avea loc, pe când două au fost amânate, iar una, neprogramată. De parcă n-ar fi fost oricum de-ajuns că s-au strâns deja nu mai puțin de 12 restanțe, cele mai multe – în ultimele runde, după Revelion, mai exact două în etapa a 13-a, chiar 4 în cea de-a 14-a, una în a 15-a și trei runda trecută. Ori se știe că bazele unei bune reprezentări internaționale stau și în competitivitatea în regim de continuitate consistentă a întrecerilor interne, iar tocmai asemenea alte noi minusuri nu-i trebuiau României, în contextul în care s-a văzut nevoită să abordeze preliminariile Campionatului European de seniori din 2025 încă din prima fază a precalificărilor, cel mai modest nivel de intrare în scenă.

Etapa și restanțele, programul Ligii Naționale de baschet masculin e franjuri în plin campionat, numai 5 cluburi din totalul celor 16 având bifate toate aparițiile în primele 16 runde, așadar doar o minoritate a participantelor cu prezențele la zi. Iar în calendarul lunii ianuarie mai este inclusă disputarea unei singure restanțe din totalul celor 12 acumulate înaintea etapei în curs, și anume CSA Steaua – CSO Voluntari, din runda a 13-a, programată joi 27 ianuarie. Care va să zică, luând în calcul și cele 3 restanțe din etapa acestui sfârșit de săptămână, la tragerea liniei la finele lunii ianuarie va fi vorba despre un total de 14 meciuri restante în primele 17 etape.

Nesănătos de multe pentru binele competiției, pentru imaginea sa. Iar în cazul particular al timișorenilor, nu s-a mai întâmplat vreodată în alți ani ca alb-violeții să aștepte până în 30 ianuarie pentru a juca primul lor meci acasă după Sfintele Sărbători de iarnă, duminică în care îi vor întâlni de la ora 18 pe dinamoviști. Căci două apariții în ”Constantin Jude” au avut deja amânate, una la 8 ianuarie, când bihorenii erau vizitatori dar CSM CSU Oradea a anunțat ”pozitivi” conform bâlciului ”testelor” fără absolut nici cea mai mică relevanță științifico-medicală – furaje pentru puerili, cealaltă, la debutul returului, la mijlocul acestei săptămâni, când CSO Voluntari era oaspete a Banatului însă CS CSM OHMA Timișoara a avut ”pozitivi” conform aceluiași bâlci al ”testelor” fără absolut nici cea mai mică relevanță științifico-medicală – furaje pentru puerili. Retur demarat marți fără disputarea a 3 partide în cadrul etapei a 16-a, retur continuat în acest weekend fără disputarea altor 3 întâlniri în runda a 17-a.

Rateuri care sar în ochi și bat la ochi, deloc simple coincidențe, deloc necesare într-o disciplină cu mari metehne, una dintre cele mai neperformante din spectrul ramurilor sportive competiționale în Carpați.

Iar Federației Române de Baschet i se trage când îi este lumea mai dragă, la început de an, tocmai de la acceptarea fără filtrul rațiunii activ, de la implementarea pe pilot automat și de la respectarea dogmatică a tuturor absurdităților trasate și lumii sportului în ultimii aproape 2 ani, așa-zise ”măsuri” absolut nejustificate în plan științifico-medical, nici pe departe legale în plan legislativ, constituțional, aberații pe firul cărora în ultima vreme s-a ajuns pe palierul așa-zisei ”vaccinări”. Nimic din ceea ce a impus ”sistemul” criminal, de la A la Z, de la purtarea botnițelor și până la înțepare, n-are absolut nici cea mai mică justificare și necesitate științifico-medicală în planul sănătății publice, și să nu uităm că Ministerul Sănătății al Guvernului României n-a declarat oficial vreo stare de epidemie în ultimii aproape 2 ani, nici atât de așa-zisă ”pandemie”, însă toate aceste așa-zise ”măsuri” au avut, au și vor avea efecte strict negative pentru binele populației, din care face parte, bineînțeles, și suflarea sub panouri.

Însă una este să-ți tot spună unii să te arunci în fântână, iar Guvernul României, Ministerul Sănătății, DSU, DSP, IGSU, MTS și întreg lanțul slăbiciunilor au tot făcut-o, iar alta este să o și faci, ceea ce a întreprins baschetul românesc din martie 2020, cu o ignoranță frizând sinuciderea asistată. Ignorând propriile interese, dar mai ales drepturi. Mai mare rușinea pentru om, ditamai tineri sportivi clinic sănătoși și apți pentru efort fizic în regim competițional prim-divizionar purtând docil și cu false virtuți niște botnițe a căror inutilitate și chiar periculozitate este certificată de absolut toate studiile și cercetările științifico-medicale, iar aplicarea lor pe chipul omenirii a constituit doar primul pas, proba de microfon, de testare a gradului de conformare a maselor. Care, fără discernământ și lipsite de cunoaștere, s-au aliniat cu slugărnicie în fața atâtor absurdități. Și treptat, din aproape în aproape, s-a atins și stadiul actual, cel al așa-zisei ”vaccinări”.

Ce-a rezolvat așadar Federația Română de Baschet tot trasând suflării afiliate ”măsurile” venite dinspre ”Minister”? Ce-a rezolvat baschetul românesc tot acceptând o pleiadă de ”măsuri” absolut fără nici o acoperire și justificare în știința reală și medicina autentică, și nu în pseudo-”știința” atâtor ”experți”, ”specialiști” ori ”analiști”!? Nimic.

Și-a agravat de fapt situația, iar efectele de moment sunt evidente – amânări peste amânări, cât despre cele pe termen mediu-lung, sunt nespus de copleșitoare, incalculabile și de neînțeles pentru o suflare incapabilă vreme de 2 ani să detecteze câtuși de puțin în ce măsură și-a vârât gâtlejul în menghină. Masochism?

Lumea baschetului a respectat cu ignoranță ”măsurili”, dar rezultatele nu s-au văzut, ba din contră, programul competițional al elitei a intrat în regim de avarie, cu un val de amânări, și mai semnificativ în campionatul feminin.  

La ce a fost îndemnată suflarea baschetului a se înțepa? Nu pentru a dobândi așa-zisa ”imunitate”!? Și-atunci, așa-zis ”imunizată” fiind, cum este posibilă apariția atâtor așa-ziși ”pozitivi”, generând seria de meciuri amânate? Și unde mai pui că respectiva suflare activează în ”bulă”, în fața unor tribune ca și goale, strict în fața altor așa-zis ”imunizați” dintre puținii spectatori pe care-i mai are lumea baschetului, dar nu și în fața celor neînțepați, cu interdicție în săli!?!

Se știa din primăvara lui 2020 că botnițele, ”distanțarea socială”, așa-zisele ”măsuri sanitare” și tot tacâmul impunerilor pur și simplu nu funcționează, având în schimb un rol în cheie unică, și anume de ”a băga lumea în boală”, și se știa din decembrie 2020 că așa-zisa ”vaccinare” nu va funcționa, fiind vorba în schimb despre un genocid perfect mascat, crime împotriva umanității, aplicate turmelor care achită nota de plată a serviciilor de exterminare.

Însă gloata e sinucigașă iar astăzi se înțeapă, poimâine e ”pozitivă”. Amânare de meci. Partidă restantă. Fără a mai pomeni aspectul cheie al ”pLandemiei” că așa-zisele ”teste” n-au nici cea mai mică relevanță, fără rol de detectare a patogenului și nici de diagnosticare, extrem de utile însă ”sistemului” de achiziții publice pentru a prinde naivi în năvod și puerili în capcană, controlând în consecință ”narațiunea oficială” a farsei în derulare, peliculă cu și pentru ignoranți. Cu cât mai mulți ”pozitivi”, cu atât mai aspre ”măsurili” de control, pură inginerie socială prin condiționare psihologică, asta pentru cunoscători și cei citiți.

Cum de s-au ”vaccinat” pentru a se ”imuniza” și tot ”pozitivi” ar fi!? Și chiar nu le dă deloc cu virgulă!? N-au cei din baschet oarecare sfătuitori mai competenți, conștienți și responsabili, niște medici, juriști și avocați mai de Doamne ajută? Sau tot continuă să dea sistematic cu fruntea în cărămida pe care le-a repartizat-o MS, MTS și toată cohorta în urmă cu aproape 2 ani? F.R.B. pe un drum profund greșit, nu doar înfundat, ci sfârșind într-o prăpastie. Treziți-vă, inconștienților!

Dar n-o vor face, marș forțat în drumul spre iad, pavat cu cele mai bune intenții. Și o ironie în plus la toată această deșertăciune? În loc să salute reușita gazdei timișorenilor, și anume FC Argeș, reușită de a fi bifat întreg programul de 16 etape, ceea ce au mai izbutit doar cei din Focșani, Galați, Ploiești și Sibiu, antrenorul alb-violeților de pe Bega, Dragan Petricevic, s-a apucat în schimb să scoată un alt iepure din jobenu-i mereu plin, interesul poartă fesul: „Înainte de a fi adversare, echipele din Liga Națională sunt partenere de întrecere. Ne așteptam la mai multă înțelegere, dar nu avem încotro și va trebui să jucăm și să arătăm cel mai bun baschet de care suntem capabili la ora meciului. Am reluat pregătirea, dar nici astăzi în formulă completă. Unul dintre jucători va ieși din carantină abia sâmbătă, în ziua plecării la Pitești.” Și bineînțeles că presa locală de 2 bani i-a ținut isonul, deplorabil fiind nivelul percepției realității factuale obiective, pentru a nu mai pomeni aspectul esențial că problema de fond a restanțelor, amânărilor și solicitărilor de amânare este subiect tabu, și asta tocmai pentru că are de-a face cu valul ”pozitivilor” pe fondul v@xxinării, subiect tabu și mai și…

Fiind și selecționer al ”Vulturilor” României, Petricevic ar fi trebuit de fapt să aprecieze strădania argeșenilor de a respecta programul competițional, piatră de temelie a respectului de sine, față de întrecere și partenerii de joc. Este absolut normal, firesc și natural a urma calendarul competiției în care activezi – ceea ce a făcut FC Argeș, și a nu da curs lamentărilor unor terțe părți, survenite ca urmare a respectării unor așa-zise ”măsuri” nu doar ineficiente, dar de-a dreptul detrimentale de la A la Z sănătății publice și binelui fibrei sociale. Ce iei în calcul? Programul competiției în care activezi sau absurditățile fără acoperire și fără pic de justificare din nici un punct de vedere ale unor politicieni trecători? Iar răspunsul este evident, oferit limpede de către cei din Trivale.

Timișorenii și-au făcut-o cu mâna lor, îmbotnițați, ”distanțați”, înțepați, v@xxinați dar și ”pozitivi” – ceea ce nu echivalează cu ”cazuri”, ”infectați” și alți termeni ai farsei ”pLandemiei”, iar restanțieri mai sunt și alții. CSM CSU Oradea, CSO Voluntari și SCMU Craiova cu câte 4 apariții, Dinamo cu 3, steliștii – ca și bănățenii, cu două, iar alte 5 echipe cu câte una.

Vaccinați-vă, vaccinați-vă…

Înțepați, cei de la SCM OHMA Timișoara s-au văzut forțați să facă o pauză în plin campionat, de sâmbăta trecută, după eșecul din Harghita, abia joi efectuând un prim antrenament după o perioadă de carantină de 5 zile. 

Clubul municipalității a solicitat amânarea partidei din Trivale cu FC Argeș Pitești, dar a fost refuzat, obținând în schimb un răgaz de 24 de ore, în condițiile în care Federația Română de Baschet a acceptat ca partida să aibă loc duminică, și nu sâmbătă. FC Argeș proceda similar în cazul partidei cu Rapid București, din etapa a XV-a, refuzând și atunci amânarea. Nu și SCM OHMA Timișoara, care a acceptat reprogramarea jocului cu CSM Oradea (prevăzut pentru 8 ianuarie), deși bihorenii ieșiseră din carantină la 4 ianuarie, meciul fiind lăsat pe 17 februarie, între etapele 20 și 21. Aceleași false virtuți care i-au determinat pe timșoreni să înghită fără filtrul rațiunii toate aberațiile impuse nejustificat din martie 2020 au fost aplicate și-n acest caz.

Pe de altă parte, invocând același ”context pandemic actual”, oficialii echipei bănățene de baschet masculin au decis să completeze lotul cu fundașul american Gary Talton, jucător în vârstă de 31 de ani la a doua experiență în România, după ce a evoluat la BCM U Pitești, în sezonul 2020-2021. Talton nu are însă drept de joc pentru partida de duminică, dar actele sale de transfer au fost depuse astăzi la F.R. Baschet.

Născut la 29 martie 1990, la Dallas, a absolvit Universitatea Illinois în 2013 și a jucat următoarele trei sezoane în G-League. Talton (1.85 metri) a venit în Europa în 2016 și a semnat cu Rethymno, formație din prima ligă a Greciei. A jucat și în prima ligă a Lituaniei, la Lietkabelis (în campionatul 2017/2018), dar cea mai sonoră legitimare de pe bătrânul continent a avut-o în sezonul 2019-2020, la Aris Salonic, de zece ori campioană a Greciei.

La Pitești, Gary Talton a avut medii de 8,5 puncte, 2,7 recuperări și 4,3 pase decisive/meci. El devine al șaptelea jucător strain din lotul echipei bănățene. Care, pentru meciul de duminică, din Trivale, va fi lipsit de Olah (accidentat la gambă) și de Vlahovic – ”pozitiv”.

Iar apropo de Olah, este între cei 15 selecționabili ai lui Petricevic în lotul României pentru jocul acasă din 24 februarie cu Albania, în preliminariile EiroBasket, 15 provenind de la 7 cluburi din LNBM – 3 de la campioana din Cluj, câte doi de la Oradea, Sibiu, Voluntari dar și Pitești – și anume ex-timișoreanul Tudor Gheorghe și Mihai Măciucă, câte unul de pe Bega și de la Rapid, din străinătate venind Cățe, de la Murcia, în vreme ce ”olandezul” Diculescu va fi înlocuit, accidentat fiind.

Meciul FC Argeș – SCM OHMA Timișoara se dispută duminică, 23 ianuarie, de la ora 18, în etapa a XVII-a a Ligii Naționale, a doua a returului. În tur, 73:74, triumf al regățenilor. Programul rundei și clasamentul la zi, pe coloana datelor tehnice.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − 1 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: