Fetele Begăi, 4 pe ţară la U13: 61-68 (24-40) cu LPS Arad

Fiecare cu Final Four-ul său. Într-un week-end în care BC Timişoara încearcă să se desprindă acasă la 2-0 contra campioanei U Mobitelco, în semifinala Diviziei A, cîteva trepte mai jos, spre baza piramidei baschetului juvenil, CSS Bega Timişoara a jucat la Târgu Mureş pentru „bronzul” naţional la categoria fetelor sub 13 ani, contra lui LPS Arad, în finala mică.

A fost 61:68 (16:18, 8:22, 19:12, 18:16), junioarele timişorence pregătite de Ciprian Prejban cîştigînd ultimele două sferturi dar nerecuperînd în cele din urmă un handicap de 16 puncte, căscat la pauza mare.

Ivăschescu, cu 19 puncte, Ispas, cu 16, ambele integraliste, cu 30 de minute pe parchet, şi Pop, cu 11, au fost cele mai prolifice jucătoare ale Begăi, dintr-un total de 9 marcatoare pentru bănăţence, în vreme ce Spier (28 puncte) a excelat pentru învingătoare, într-un joc pentru locul 3 în care timişorencele par a fi îndeplinit totul bine, cu doar 17 greşeli personale faţă de cele 30 ale arădencelor şi cu 52 de recuperări, 14 în plus faţă de LPS, dar au încheiat pe scut. CSS Bega s-a impus în faţa arădencelor pe parcursul sezonului.

Remarcabil este că timişorencele, ocupantele locului 4 pe ţară, cu 3 victorii într-una dintre grupele turneului final, de miercuri pînă vineri, şi cu eşecuri în Final Four, sîmbătă şi duminică, au fost eliminate ieri în penultimul act la două puncte (46:48) de CSU Cuadripol Braşov, nouă campioană naţională după 59:47 astăzi cu ACS Champions Bucureşti.

Lotul lui CSS Bega la turneul final: Pane, Ivăschescu, Cornea, Ispas, Lupu, Babcsany, Pop, Rădulea, Munteanu, Burada, Voicu, Petrovici.

Acest articol a fost publicat în Baschet, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 2 = doisprezece

 


Ultimele articole din categoria Baschet: