Fetele de la SCM Timișoara încep anul cu o înfrângere la Arad

CS SCM Timișoara a pierdut în orașul vecin primul meci din acest an. Scorul a fost 93-80, pe sferturi: 22-20, 22-13, 29-24 și 20-23. Gazdele au avut o zi foarte bună la aruncările de afară și au scuturat plasa de 12 ori. Cel mai mare ecart a fost de 20 de puncte pentru galben-albastre, iar timișorencele au condus o singură dată, cu un punct. Cele 29 de puncte înscrise de Dlesha Lloyd nu au fost suficiente pentru un debut al alb-violetelor cu dreptul în noul an.

Bogdan Bulj a început partida cu Tavic, Coker, Ferenczi, Ciotir și Hadzovic. Mihai Coldea a răspuns cu Lloyd, Filip, Ivășchescu, Conwright și Burdgess. Jocul a debutat cu ratări și greșeli de ambele părți, inclusiv un turnover de 24 de secunde în dreptul gazdelor. Tavic a deschis scorul după aproape două minute de joc. Gazdele au încercat să se apere agresiv la Conwright, iar conducătorul de joc de la SCM și-a lăsat în multe rânduri coechipierele să treacă mingea în terenul advers. Burdgess a înscris primele puncte ale oaspetelor, cu un 3 points-play. Hadzovic a readus formația de pe Mureș în avantaj cu o pătrundere, iar Tavic a reușit două triple la rând din 45 de grade stânga și a dus scorul la 10-3.

Banca timișoreană cerea primul time-out în minutul 5. La reluare a intrat Brosovszky Boriga, care a fost întâmpinată cu aplauze de suporterii din orașul natal. Au urmat coșuri după pătrunderi, iar Hadzovic își trecea în cont o reușită de după semicerc pentru 15-7. Burdgess marca două puncte și rata libera suplimentară, iar Poole făcea 20-11 cu o nouă reușită de după semicerc. Alb-violetele s-au apropiat la patru lungimi după liberele lui Conwright și prima triplă semnată de Brosovszky. A fost rândul lui Bulj să ceară timp de odihnă. Aceeași veterană a strâns ecartul la două lungimi, iar Poole marca de lângă inel după assist-ul din repunere a lui Hadzovic. Lloyd stabilea scorul primei pauze, 22-20.

La startul sfertului secund ambii antrenori au scos de pe teren jucătoarele sub 22 de ani, Ciotir și Ivășchescu. Arădencele s-au distanțat la 32-24 în minutul 14, după o nouă triplă a lui Poole. Urma un nou time-out al oaspetelor și americanca a ratat libera suplimentară. Ecartul a crescut la 10 puncte după reușita lui Tavic din spatele semicercului, iar oaspetele se apărau în zonă. Kiriienko a punctat din nou după o recuperare ofensivă. După două libere ratate de gazde, a urmat un pressing agresiv pe repunerea timișorencelor, care nu au reușit să treacă centrul în cele 8 secunde. Wingate a mărit ecartul la 12 lungimi, dar Lloyd a răspuns cu o reușită de la distanță. Coker a transformat două libere și a stabilit scorul la pauza mare: 44-33. Galben-albastrele au fost mai determinate la recuperare în sfertul secund și au reușit 14 mingi prinse la panou, față de 9 ale oaspetelor în această perioadă de joc. 13 puncte au marcat arădencele din a doua șansă în sfertul doi.

Burdgess a marcat primul coș după revenirea de la vestiare, iar Hadzovic a răspuns cu cinci puncte la rând și a dus scorul la 49-35. A urmat un tehnic dictat pentru antrenorul gazdelor, dar Lloyd a ratat libera, după care a punctat pentru 49-37. Tavic a marcat cinci puncte, iar Nagy a punctat de două ori din apropierea inelului. Ecartul creștea la 19 puncte și Coldea cerea timp de odihnă. Poole a dus run-ul gazdelor la 7 puncte cu o reușită de după semicerc și a pus cea mai mare diferență pe tabelă la 61-41. Filip a răspuns cu o triplă și Lloyd a marcat pentru 61-46 la jumătatea perioadei de joc. Ecartul a oscilat între 18 și 14 puncte în următoarele minute, iar Kiriienko și Hadzovic au punctat din apropierea panoului în ultimul minut al sfertului.

Wingate a înscris prima în sfertul patru, iar Brosovszky a furat o minge și a punctat, după care i-a oferit un assist lui Burdgess care a transformat două libere. Lloyd a înscris de după semicerc și a strâns scorul la 76-64 în minutul 35. Bulj cerea timp de odihnă. Ferenczi a scuturat plasa de la distanță, iar Conwright și Lloyd au marcat din interiorul semicercului. Ecartul era de 11 puncte cu patru minute rămase din joc. Au urmat aproape două minute fără coș pentru oaspete, iar Poole și Coker au dus scorul la 83-68. Burdgess a pasat afară după time-out și Poole a imitat-o. Tavic a „furat” o minge după repunerea de sub coșul advers și a dus scorul la 91-75. Oaspetele au încercat să forțeze de la distanță în ultimele minute. Lloyd a punctat de după semicerc, iar Hadzovic și Stoiedin au marcat de la linia de fault ultimele puncte ale partidei. S-a încheiat 93-80.

Arădencele au avantajul întâlnirilor directe cu alb-violetele, după ce la Timișoara gazdele s-au impus cu un ecart de zece puncte. La Arad au venit două jucătoare experimentate față de meciul tur, Poole și Coker, iar Hadzovic a putut să joace. La SCM sunt probleme cu salariile în ultimele luni, iar acest lucru poate avea efect și pe teren.

Dlesha Lloyd a fost coșghetera partidei cu 29 de puncte la care a adăugat 8 recuperări, 3 pase decisive și 4 intercepții pentru 35 indice al eficienței. Pentru CS SCM Timișoara au mai înscris: Conwright 18 puncte (plus 5 pase decisive), Burdgess 9 puncte (11 recuperări), Stoiedin 7 puncte, Brosovszky 7, Kiriienko 7 și Filip 3 puncte. Au mai jucat Ardelean, Ivășchescu și Young.

De la gazde patru jucătoare au fost în double-digits. Matea Tavic a avut o prestație foarte bună cu 27 de puncte, 4 recuperări și 3 assist-uri pentru 30 eficiență. Bosniaca a reușit în faza defensivă să o incomodeze pe Conwright în multe rânduri. Hadzovic a fost aproape de double-double cu 17 puncte și 9 pase decisive. Tot 17 puncte a reușit și Poole, iar Ferenczi a marcat 10 puncte. Pentru FCC ICIM Arad au mai înscris: Wingate 8 puncte, Nagy 7 și Coker 7 puncte (plus 12 recuperări. Au mai jucat Ciotir și Mercea.

Gazdele au făcut diferența cu cele 12 reușite de la distanță (din 27 de încercări, 44%) față de 5 (din 14, 36%). Galben-albastrele au marcat și șase libere în plus, 15-9, dar ambele echipe au fost sub 70% reușite de la linia de fault. Timișorencele au înscris mai mult din interiorul semicercului, 28 de aruncări față de 21, dar arădencele au avut procentaj mai bun (58% față de 52%). 38 de puncte au marcat alb-violetele din spațiul de trei secunde, iar gazdele au avut 20 astfel de puncte. FCC ICIM a avut cu 7 recuperări în plus, 39 (14 ofensive/25 defensive) la 32 (13/19). Formația lui Bogdan Bulj a marcat 21 de puncte după recuperări ofensive, cu șase în plus față de oaspete. 32-21 a fost scorul la punctele înscrise de jucătoarele venite de pe bancă.

Cele două echipe au făcut schimb de locuri după această etapă. FCC ICIM Arad a urcat pe 5 cu 17 puncte (5 victorii/7 înfrângeri). Arădencele au avut 5 victorii în ultimele șase partide după ce au început campionatul cu 6 eșecuri la rând. Pentru CS SCM Timișoara este a 5-a înfrângere consecutivă în deplasare și alb-violetele au coborât pe șase cu 16 puncte, după 4 victorii și 8 înfrângeri.

Reacții după meci:

Bogdan Bulj, antrenorul gazdelor: „Felicitări fetelor mele pentru un joc foarte bun de echipă și fanilor care au venit să ne susțină. Am pus multă energie în apărarea noastră. Chiar dacă pare mult că am luat 80 de puncte, am jucat foarte bine în apărare. Timișoara are o echipă bună, cu individualități bune, este greu să le aperi. Le-am făcut să se chinuie pentru fiecare punct și asta ne-a adus victoria. Apărarea ne-a dat încredere și în atac, unde am găsit tot timpul extra-pasul și am avut puncte bune de echipă. Am avut avantaj la recuperări, ceea ce a fost important pentru acest meci. „Banii nu joacă niciodată baschet. Trebuie să fim realiști. Au luat jucătoare foarte bune individual, cu experiență în Europa. Ambițiile lor sunt cu siguranță pentru primele 3 locuri. Am revenit pe drumul cel bun. Am câștigat multă încredere după victoriile din deplasare de la Brașov și Cluj. Ne dă putere să jucăm cu echipele din primele 4. Vreau să mergem pas cu pas și să ne apărăm așa. De acolo rezultatele bune vor veni”.

Mihai Coldea, antrenor CS SCM Timișoara: „Am avut momente mai bune, am avut momente mai slabe. Echipa din Arad a prins o zi foarte bună. Cred că au procentaje foarte bune la aruncări. E greu să joci împotriva unei echipe care are asemenea procentaje. Sigur, și noi puteam să facem o treabă mai bună. Din păcate asta a fost astăzi. Nu-mi rămâne decât să felicit echipa din Arad pentru jocul prestat astăzi. Cred că victoria se datorează unei echipe, în primul rând, nu unui jucător. Indiferent dacă jucătorul acela dă 30 de puncte, nu contează. E victoria echipei din Arad. Tavic e o jucătoare extraordinară. Au și pe Poole, și pe Coker. Au jucătoare cu reală experiență în a câștiga titluri în România și acest lucru se vede. În momentul când aveam șansa să recuperăm, au marcat niște aruncări grele și așa s-a scris istoria jocului. Există greșeli de arbitraj, sau așa le vedem noi antrenorii de pe bancă. Cred că, una peste alta, arbitrajul a fost echitabil. Nu cred că echipa mea a suferit din cauza arbitrajului. Eu sunt de părere că nu banii joacă. Fetele joacă, își fac treaba. Nu pot să am o nemulțumire legată de atitudine. Ele au încercat, au vrut, din păcate astăzi nu s-a putut mai mult”.

În etapa următoare timișorencele stau pentru că ar fi avut meci cu retrasa Phoenix. Alb-violetele vor juca în etapa a 15-a la Alexandria, iar în 20 ianuarie vor întâlni acasă pe CSU Alba Iulia. Pentru arădence urmează o deplasare la Satu Mare, la finalul săptămânii viitoare.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte × 3 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: