Cupa României: Final 8. Timba, la debut în turneul final, BC SCM, cea mai experimentată

Sepsi Arena din Sfântu Gheorghe găzduiește în perioada 10-13 februarie Final 8-ul Cupei României la baschet masculin. BC Timba Timișoara debutează în această seară la un turneu final. „Urșii” întâlnesc vicecampioana CSM Steaua Eximbank București în sferturi. BC SCM Timișoara joacă în primul sfert din a doua zi a competiției cu BC CSU Sibiu.

BC Timba Timișoara s-a calificat prima dată la turneul final al cupei, la a patra participare. „Urșii” pornesc cu șansa a doua în confruntarea cu vicecampioana. Galben-negrii au probleme de lot. Pierce nu va juca din cauza unor probleme la tendonul lui Ahile. Și alți jucători au probleme.

Cele două echipe s-au întâlnit până acum de 5 ori și steliștii s-au impus de fiecare dată. În meciul din campionat, Steaua s-a impus la Timișoara cu 84-62.

„Noi participăm pentru prima oară la un Final 8. Acest lucru nu poate decât să ne onoreze că vom juca alături de cele mai bune echipe din ligă. Aveam în plan să reușim ca la meciul cu Sibiul și cel de acum, din cupă, să rodăm echipa, să îi angrenăm și pe cei nou-veniți. Din păcate, din nou, starea de sănătate ne împiedică să aliniem o echipă completă. Vom merge să jucăm atât cât putem. Dacă stau bine să mă gândesc, pe noi nu prea ne afectează regula cu doi români pentru că și în ultimul timp am beneficiat aproape în permanență de 2 români în teren. Nu văd de ce ar fi ceva deosebit pentru noi acest lucru”, a declarat directorul tehnic al Timbei, Dan Ionescu.

Meciul dintre Timba și Steaua se joacă astăzi de la ora 20 și va fi transmis în direct pe youtube aici. Vor arbitra Laszlo Bukuresti și Ciprian Ciocan, supervizați de Zoltan Raduly.

BC SCM Timișoara este cea mai experimentată echipă, având cinci finale în ultimii 12 ani. „Leii” au câștigat cupa în 2010 și 2015. În acest an, alb-violeții și-au împărțit victoriile cu BC CSU Sibiu. 92-78 a fost la Timișoara și 81-73 la Sibiu, acum mai puțin de o lună. Din 2005 până acum au fost 36 de meciuri între cele două echipe, cu sibienii conducând cu 19-17.

„Un turneu foarte dificil, în mod special pentru noi, datorită tragerii la sorți. Dar un turneu la care ne dorim să fim și ne dorim să jucăm 3 meciuri. Jucăm fără zi de pauză, spre deosebire de alte echipe. În afară de primul tur, unde întâlnim locul 2 din acest moment în campionat, avem șanse, fără să anticipez rezultatul dintre Cluj și Pitești, dar putem întâlni și locul 1. Dacă nu întâlnim locul 1 vom putea întâlni echipa care elimină locul 1. Fără zi de pauză, din nou. Consider că e unul din cele mai dificile trasee pe care le-am fi putut avea. Însă mergem determinați, ne antrenăm bine în ultima perioadă. Deși ne-au lipsit meciurile tari în ultima lună, sper să avem un prim meci reușit”, a declarat Tudor Costescu în cadrul unei conferințe de presă”, a declarat Tudor Costescu înainte de plecarea spre Sfântu Gheorghe.

Meciul dintre BC CSU Sibiu și BC SCM Timișoara se joacă duminică, de la ora 17:15. Avesta va fi transmis de DigiSport4.

În celelalte două sferturi se întâlnesc Phoenix Galați cu CSM CSU Oradea, respectiv BCMU FC Argeș Pitești cu U BT Cluj. Învingătoarea din prima pereche va juca în semifinale cu câștigătoarea meciului dintre Timba și Steaua.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua − 9 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: