Finalele circuitelor mondiale FIBA 3×3, la Constanța

Jucători și jucătoare de top în baschetul 3×3 mondial, disciplină care, începând cu ediția din 2020 a J.O. de vară, cea de la Tokyo, amânată pe 2021, este prezentă și în programul competițional al Jocurilor Olimpice de vară, vor evolua între 14 și 18 septembrie la Constanța, culminând cu cele 3 finale ale circuitelor mondiale de baschet 3×3 la tineret – FIBA 3×3 Nations League, atât la masculin cât și la feminin, precum și la senioare feminin – FIBA 3×3 Women’s Series

Intrarea spectatorilor este liberă în arena care va fi special amenajată la City Park Mall din Constanța, în aer liber. 

Naționalele României sunt prezente în ambele turnee. La tineret, România a reușit anul trecut să ocupe locul al doilea în finala FIBA 3×3 Nations League la masculin, iar jucătorul constănțean Cristian Mâinea a fost desemnat cel mai bun jucător al competiției. Alături de echipele tricolore, în finalele circuitului mondial de tineret s-au calificat câștigătoarele celor 11 conferințe FIBA 3×3 Nations League care au avut loc pe patru continente, reunind la start un număr record de 57 de țări.

Japonia, Mongolia, Lituania, Cehia, Kenya, Rwanda, China, Israel, Italia, Ungaria, Egipt sau Statele Unite vor fi țările care vor fi reprezentate cu cel puțin o echipă națională în turneul de la Constanța.

În zilele de vineri și duminică, vor avea loc două demonstrații de slam-dunk cu atleți profesioniști, câștigători ai mai multor concursuri de acest gen. Spectatorii vor avea șansa lor să pășească pe terenul de joc, în cadrul concursurilor care vor fi organizate în pauzele dintre meciuri. Atriumul din incinta City Park Mall va deveni, de asemenea, un mare teren de baschet, unde atât fanii, cât și jucătorii prezenți la eveniment pot interacționa. Evenimentul este organizat de CSM Constanța, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța.  

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − = trei

 


Ultimele articole din categoria Baschet: