Foreman 24 de puncte, Timişoara debut cu dreptul, triumf la Craiova

Baschetbaliştii Timişoarei au debutat cu succes în noul sezon, câştigând vineri seară de la ora 19 pe terenul craiovenilor mai bine clasaţi la finele campionatului trecut, însă într-o întâlnire inaugurală din „triunghiularul” din Bănie al fazei grupelor Cupei României, 70:67 printr-un reviriment în sfertul 3 de la 28:41 la pauză, prim hop căruia îi urmează după doar 24 de ore un altul pentru bănăţeni sâmbătă seară, împotriva lui CSM Baschet Petrolul Ploieşti.

SCM winsede.swiss Mozzart Bet Timişoara a păşit cu dreptul în sezonul 2023-2024 al baschetului masculin intern, mai întâi în Cupa României şi încă în deplasare, în „Sala Polivalentă” din Craiova, unde a răsturnat scorul după pauză, deja în sfertul 3, adjudecat categoric cu 27:9, impunându-se şi cu aportul major al noii achiziţii Makale Foreman, care a înscris mai mult decât o treime din punctele bănăţenilor, 24 din 70 şi graţie a 4 aruncări reuşite de la distanţă din totalul celor 8, în cele 19 minute pe teren.

Puncte decisive în final, atunci când oaspeţii au fost ajunşi din urmă, Foreman răsturnând însă din nou scorul la intrarea în ultimele două minute, 65:66, şi fructificând ulterior şi aruncările libere, pentru ca atunci când mai erau doar 14 secunde să liniştească în mare măsură spiritele, 67:70. 

Tot lui luându-i doar 8 secunde din sfertul final, abordat de „violeţi” cu 5 puncte avans, 50:55, pentru a înscrie de la distanţă, diferenţă ce a contat în cele din urmă, craiovenii revenind în joc, egalând şi preluând de puţin conducerea, dar fără a găsi ac de cojocul lui Foreman, baschetbalistul partidei. 

Alb-albaştrii lui Stepanovskyy, care s-a bazat pe numai şi numai 8 jucători, dintre care 7 au dus greul, au condus şi cu 15 puncte avans după ce câştigau la limită sfertul inaugural, cu 17:16, şi se detaşau în cel de-al doilea, 24:12, însă mâna bună a debutantului la alb-violeţi Foreman şi recuperările defensive ale lui Kesar şi Gajic au contat în economia meciului,   elevii lui Dragan Petricevic răsturnând copios scorul după pauză, 9:27 în sfertul 3, până la un avans de 8 puncte, conservat, chiar dacă localnicii au tranşat şi sfertul final, cu 17:15.

Igor Kesar a înscris şi el adesea pentru învingători, 17 puncte, reuşind 9 recuperări în 32 de minute jucate, şi mai multe pe teren pentru omniprezentul Nikola Gajic, 37 de minute, în care a izbutit 8 recuperări şi 4 puncte. Edward Petrescu a fost al treilea cel mai mult utilizat baschetbalist între cei 10 jucaţi de Petricevic, circa 25 de minute în care a marcat 8 puncte, 6 înscriind noua achiziţie Tyreek Scott-Grayson, în circa 13 minute jucate, iar tot 4 Dimitrijevic în 10 minute pe teren, pe când 3 Adam Mirkovic, jucat 8 minute, câte două puncte fiind realizate de căpitanul Lazar, peste un sfert de oră la revenirea sa, cu 3 recuperări, dar şi Antonio Năsturescu în 17 minute de joc.

Schipor a fost bine implicat în meci, jucând peste 23 de minute, iar în general alb-violeţii s-au regrupat energic după pauză, trecând cu bine în condiţii de deplasare de hopul debutului de campionat. Iar cum în vară s-au acomodat meciurilor jucate la 24 de ore diferenţă, de 3 ori practicând aşa ceva, la Târgu Mureş, peste graniţa româno-maghiară şi în Serbia weekend-ul trecut, s-au obişnuit acestor încercări, aşteptând-o pe cea de sâmbătă de la ora 20, cu prahovenii atunci debutanţi în noul sezon, ulterior oponenţi ai oltenilor duminică seară.

O victorie sâmbătă le-ar asigura însă „violeţilor” calificarea înainte de încheierea grupei de la Craiova, fără a mai depinde de rezultatul duminical.  

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− doi = 6

 


Ultimele articole din categoria Baschet: