Gabriela Mărginean, după ultimul meci al României la EuroBasket Women 2015: „A fost o înfrângere grea, în cel mai important joc. Nu am avut aceeași foame de victorie ca și ieri”

Naționala României nu a putut să obțină prima victorie la EuroBasket Women 2015 în meciul cu Cehia, la startul căruia încă avea o șansă pentru calificarea în faza următoare, și părăsește competiția cu patru înfrângeri. Coșghetera Gabriela Mărginean a spus după ultima partidă jucată de tricolore la acest turneu final că este trist că din postura de formație gazdă echipa sa nu a putut să obțină măcar o victorie, amintind că ar fi putut să se impună în meciurile cu Ucraina și Franța.

IMG_6537 - gabriela margineanLa startul ultimei zile a grupei A de la Timișoara, trei echipe sperau la ultimul loc ce ducea în faza următoare. Printre ele se număra și România care avea, însă, nevoie de o victorie la 14 puncte cu Cehia pentru a merge la grupa ce se va disputa la Debrecen. Partida dintre România și Cehia, cea care a tras cortina peste competiție la Timișoara, s-a încheiat cu victoria Cehiei, scor 82-71. Cehoaicele au obținut calificarea în faza următoare în timp ce tricolorele părăsesc competiția cu un bilanț de 4 înfrângeri. „A fost o înfrângere grea, în cel mai important joc. A fost un turneu greu, s-a putut vedea. Nu am avut experiență dar ne-am îmbunătățit la fiecare joc. E important pentru viitor și sper că întreaga echipă a văzut nivelul baschetului care se joacă în afara României și vom munci mai mult pentru competițiile următoare. A fost o înfrângere grea. Cred că am început mai greu. Nu am avut aceeași foame de victorie ca și ieri. Poate am fost obosite, dar ele au vrut mai mult victoria și au obținut-o”, a declarat după meci coșghetera României, Gabriela Mărginean.

Jucătoarea care a evoluat în acest sezon în finala campionatului din Turcia avea așteptări mai mari pentru această competiție. „Este extrem de trist. Aveam așteptări ridicate, poate pentru mine, dar în special pentru echipă. Am jucat acasă și e foarte greu să pierzi toate cele 4 meciuri, mai ales când știm că puteam să câștigăm ieri (n. n. cu Franța) și că am fi putut să câștigăm cu Ucraina. Am fost acolo. Este extrem de trist, este chiar devastator”, a mai spus Mărginean. La EuroBasket Women 2015 România a pierdut meciurile cu Ucraina și Franța cu 71-78, respectiv 67-76 după momente bune de joc, când au preluat conducerea, și au dat speranțe de victorie până spre finalul sfertului trei sau începutul sfertului patru, dar adversarele au profitat de lipsa de luciditate pe atac în minutele decisive și s-au distanțat spre victorie. În celelalte două partide româncele au fost mai tot timpul în situația de a alerga după adversare, mai ales în primul meci, cu Muntenegru, încheiat cu scorul 61-79.

Extrema română a vorbit despre nivelul de la acest turneu final. „Cred că am văzut ca o echipă care este nivelul baschetului, pe care evident nu poți să-l compari cu cel românesc. Sper că a deschis ochii tuturor din echipa noastră și sper că toată lumea va munci mai mult și va vrea să se îmbunătățească”, a adăugat Gabriela Mărginean, care la întrebarea dacă poate să promită sincer că va fi văzută din nou la EuroBasket 2017, a răspuns: „Da, pot să promit că o să fiu acolo cu echipa”.

Gabriela Mărginean a înscris cele mai multe puncte din formația română la EuroBasket Women 2015. Aceasta a marcat 60 de puncte în cele patru partide, o medie de 15 ppg. Meciul cu Cehia a fost cel mai bun pentru ea, din punct de vedere individual, fiind aproape de double-double cu 22 de puncte și 9 recuperări.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − = unu

 


Ultimele articole din categoria Baschet: