GALERIE FOTO. BC Timba 2 a învins cu 70-67 pe BC SCM 2, în duelul timișorean din Liga 1. Milencovici și Lazăr și-au condus colegii mai tineri, cu 34 și 28 de puncte

Duelul sateliților formațiilor timișorene a fost unul destul de încins, cu un final tensionat și cu câteva accidentări. BC Timba 2 s-a impus cu 70-67 în partida cu BC SCM 2, pe sferturi: 21-16, 14-16, 23-17 și 12-18. Deși nu are loc la prima echipă, Zoran Milencovici a fost într-o formă foarte bună în Liga 1, reușind 34 de puncte pentru satelitul lui BC SCM. Mario Lazăr a marcat 28 de puncte pentru învingători.

Duminică la prânz s-a jucat derby-ul, la sala Constantin Jude, timișorean din Liga 1 de baschet masculin. S-au întâlnit BC Timba 2 și BC SCM 2. A fost multă determinare în duelul concitadinelor, cu jucătorii luptând pentru fiecare minge, grămezi spontane pe parchet, dar și cu accidentări. Cel mai șifonat a ieșit Boloni, de la gazde. Fundașul s-a lovit în zona gurii, doctorul echipei i-a pus tape, dar jucătorul simțea amorțeli, astfel că a plecat la maxilo-faciale, înainte de finalul meciului.

Au fost destule momente cu apărări avansate, pe tot terenul, iar finalul a fost tensionat, cu „oaspeții” încercând să reintre în meci, de la -7. S-au apropiat la două lungimi, dar nu au găsit drumul spre coș la ultima acțiune. Sonenfeld a stabilit scorul final după ce a marcat o liberă în ultima secundă. Victoria a revenit formației gazdă, condusă de Andrei Vaska, scor 70-67. Acesta i-a avut la dispoziție, din lotul primei echipe, pe Sonenfeld, Boloni și Lazăr. De partea cealaltă, Radenko Toroman l-a putut folosi pe Milencovici și pe mai tinerii Ursan, Penciu și Mocrițchi.

Zoran Milencovici a fost coșgheterul partidei cu 34 de puncte. Timișoreanul nu apare pe lista afișată pe site-ul federației la pagina echipei BC SCM Timișoara, unde sunt trecuți, în schimb, tinerii Mocrițchi, Penciu sau Ursan. Milencovici a fost printre cei care au contribuit la menținerea „leilor” în primul eșalon în sezonul problematic 2015-2016. În sezonul trecut Zoran urma să fie căpitanul echipei, dar s-a accidentat grav în ultimul meci de pregătire și a stat mult timp departe de teren. În această vară conducerea declara că ar fi mai bine pentru fostul multiplu campion la juniori să își găsească o altă echipă la care să joace mai mult, pentru că la alb-violeți este foarte mare aglomerație pe poziția 2.

Mario Lazăr a fost cel mai bun marcator de la Timba 2, cu 28 de puncte. Pivotul a fost unul din jucătorii cu o contribuție importantă la promovarea galben-negrilor, dar nu a primit prea multe minute la echipa mare în acest debut de sezon. Pentru satelitul „urșilor” au mai înscris: Albu 11 puncte, Sonenfeld 10, Veina 8, Ionescu 6, Boloni 5 și Simionescu 2 puncte. La BC SCM 2 și-au mai trecut numele pe lista marcatorilor: Rada 10 puncte, Ursan 8, Penciu 7, Pop 3, Mocrițchi 2, Svaia 2 și Halapi 1 punct.

Cei doi sateliți timișoreni sunt în grupa 1 în faza de calificare a Ligii 1, alături de CSM Sighetu Marmației, CSM Mediaș, ACS Târgu Jiu și CSU CSM LPS 2 Oradea. Primii doi sateliți se califică în faza semifinală a formațiilor secunde.

Astăzi de la ora 18 se joacă la sala Constantin Jude partida dintre BC SCM Timișoara  și BC CSU Sibiu, din a 3-a etapă a Ligii Naționale.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× noua = 54

 


Ultimele articole din categoria Baschet: