GALERIE FOTO. BC Timba – BC Timişoara 70-82. „Oaspeţii” – mai buni de la distanţă

BC Timişoara a câștigat cu 82-70 meciul cu concitadina BC Timba şi a obţinut prima victorie în această ediţie de campionat. Într-un derby început cu zece străini pe parchet, „oaspeţii” s-au desprins decisiv în sfertul al 3-lea.

Timba a început mai bine partida şi s-a distanțat la 7-0. Tica a adus primele puncte pe tabelă pentru „oaspeți”, după trei minute și jumătate. Galben-negrii s-au păstrat la conducere până în ultimul minut al sfertului 1, când „leii” au reușit trei coșuri de două puncte și au preluat conducerea la prima pauză, 17-20. Începutul sfertului doi le-a aparținut elevilor lui Petricevic, care s-au distanțat la 13 puncte, 19-32. Gazdele au redus distanța până la pauza mare, când tabela arăta 33-41.

Începutul sfertului trei a adus revenirea „urșilor” care au reușit să egaleze la 46 în minutul 24. A urmat momentul în care „leii” au luat o opțiune serioasă pentru victorie, când au marcat 11 puncte consecutiv și s-au distanțat la 46-57. Diferența s-a păstrat până la finalul perioadei de joc, când scorul era 51-62. Cel mai mare avantaj s-a consemnat la jumătatea ultimului sfert, când tabela arăta 58-72 pentru BC Timișoara. Elevii lui Bogdan Murărescu au redus ecartul până la 7 puncte, dar scorul final a fost 70-82 și alb-violeții obțin prima victorie în actuala ediție de campionat.

Statistici

La derby-ul timișorean s-au fluierat 54 de faulturi. Timba a fost sancționată cu 30 și a avut doi jucători eliminați cu 5, Brkic și Mijatovic, în timp ce BC Timișoara a făcut 24 de faulturi, Pesic și Tica au avut câte 4. „Urșii” au pierdut 21 de mingi, față de 9 ale „leilor”. Gazdele au avut un procentaj foarte bun la aruncările de 2 puncte, reușind 21 din 31 (68%), dar de la distanță au reușit doar 21% din încercări (4 din 19). Oaspeții au făcut diferența de după linia de 6,75, înscriind 10 aruncări din 30 (33%), iar la aruncările de două puncte au avut 16 din 33 (48%). La libere, Timba a înscris 16 din 21 (76%), iar BC Timișoara: 20/26 (77%). Galben-negrii au fost mai buni la recuperări, reușind 33 (7/26), față de 26 (9/17) ale alb-violeților.

Zlatko Jovanovic a fost coșgheterul partidei, cu 19 puncte la care a adăugat 7 pase decisive. Fundașul s-a accidentat la gleznă la finalul partidei. Pentru oaspeți au mai înscris: Vladimir Tica (16 puncte, 9 recuperări), Milos Pesic (11 puncte), Dalibor Persic și Jahenns Manigat (câte 10 puncte), Kelvin Lewis (9), Bogdan Stăncuț (4) și George Toth (3). Au mai jucat Raul Covaciu și Zoran Milencovici, în timp ce Bogdan Popescu nu a fost  prezent la meci, fiind la Tokyo cu echipa de 3 la 3. Pentru Timba, Glen Dandridge a reușit 17 puncte și 8 recuperări. L-au urmat: Konstantyn Glazyrin (16 puncte), Danilo Mijatovic (14 puncte și 8 recuperări), Jozo Brkic (10 puncte), Mladen Slijvancanin (4 puncte), Alin Andrieș (3), iar Vedran Nakic, Bogdan Costa și Daniel Pătru, câte 2. Au mai jucat Leonard Filip și Alexandru Mihuți.

În etapa următoare, BC Timișoara se deplasează la Târgu Jiu, pentru meciul cu CS Energia. Pentru că în campionat sunt numai 13 echipe, BC Timba Timișoara nu joacă în week-end-ul viitor, următorul meci programat pentru „urși” fiind cel de acasă cu Universitatea Cluj-Napoca, peste două săptămâni.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 × cinci =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: