GALERIE FOTO. BC Timișoara câștigă duelul cu BC Timba și în liga secundă

BC Timba 2 și BC Timișoara 2 s-au întâlnit în duelul local al ligii secunde. Alb-violeții au avut câștig de cauză cu 75-69. Galben-negrii conduceau la pauza mare cu un avans de șapte puncte, dar în repriza a doua „oaspeții” au trecut la o apărare în zonă care i-a ajutat să recupereze multe mingi și să înscrie pe contraatac, iar desprinderea decisivă a avut loc în a doua jumătate a ultimului sfert.

Pentru etapa a 5-a a Ligii I, ambii antrenori au beneficiat de aportul unor jucători care joacă și în Liga Națională. În meciurile din Liga I, formațiile trebuie să alinieze șapte jucători sub 20 de ani și să aibă în teren cel puțin un jucător under 20 pe toată durata meciului. BC Timba a început partida cu Bogdan Costa, Robert Medgyesi, Dominic Csender, Leonard Filip și Alexandru Mihuți. De cealaltă parte, pentru BC Timișoara au intrat Vlad Szekely, Octavian Boian, Zoran Milencovici, Raul Covaciu și George Toth.

Primul sfert a fost echilibrat, cu cele două echipe trecând pe rând la conducere. Timba avea un avans de patru puncte cu mai puțin de două minute înaintea finalului primei perioade, dar „oaspeții” au revenit și s-a terminat egal, 17-17. Sfertul secund a început cu alte patru puncte pentru BC Timișoara, dar un „run” de 11 puncte i-a adus pe „urși” în avantaj, 28-21 la jumătatea sfertului doi. Ecartul s-a păstrat până la finalul primelor 20 de minute, iar tabela arăta 32-25 pentru BC Timba 2 la pauza mare.

Începutul sfertului trei a adus o schimbare în tactica alb-violeților, care au trecut la o apărare în zonă ce i-a încurcat pe galben-negrii. „Leii” au recuperat multe mingi, au marcat pe contraatac și au preluat conducerea după patru minute și jumătate (35-36). Și gazdele au schimbat ceva în apărare, cu un presing agresiv ce le-a permis să  rămână în joc, iar scorul la ultima pauză era 47-50. Alb-violeții au marcat patru puncte la debutul ultimului sfert, dar Timba a revenit în joc și a egalat la 56, după care a venit time-out-ul oaspeților. Au urmat patru minute în care gazdele au marcat doar două puncte, față de 12 ale elevilor lui Cristi Bota. Ecartul de zece puncte a fost prea mare pentru „urși” care nu au putut să recupereze, chiar dacă au reușit trei trițe în ultimele două minute. S-a terminat 69-75, astfel că BC Timișoara a câștigat și duelul local al ligii secunde cu concitadina Timba.

Zoran Milencovici, de la BC Timișoara, a fost coșgheterul partidei cu 22 de puncte. Pentru alb-violeți au mai înscris: Boian (19 puncte), Toth (14), Covaciu (9), Szekely (8) și Căta (3). Bogdan Costa a marcat cele mai multe puncte pentru Timba, 19. A fost urmat de Mihuți (14 puncte), Filip (13), Andrieș (12), Csender (4), Butuc (3), Medgyesi (2) și Popov (2).

În celelalte patru etape de până acum, BC Timba 2 avea două victorii, la Oradea și la Arad, și o înfrângere la Miercurea Ciuc. De cealaltă parte, BC Timișoara 2 avea două victorii, tot cu Oradea și Arad, ambele înregistrate la Timișoara. Conform planificării inițiale a etapelor, în următoarea rundă „ursuleții” ar urma să se deplaseze la Cluj, pentru meciul cu U Mobitelco, iar „leii mici ” vor juca la Miercurea Ciuc.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − trei =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: