GALERIE FOTO. BCM Tymes se califică cu emoții în sferturile Cupei

BCM Tymes Politehnica s-a calificat cu emoții în turul secund al Cupei României, după ce Phoenix Galați s-a impus în returul de la Timișoara cu 66-58. Timișorencele au obținut biletele pentru calificarea directă în sferturi grație ecartului de 12 puncte obținut în primul meci al dublei manșe. În urma celorlalte rezultate și echipa din Galați s-a calificat în faza următoare, din postura de „cel mai bun învins”.

Elevele lui Ljubomir Kolarevic începeau meciul din sala Constantin Jude cu un avantaj ce la prima vedere părea liniștitor, de 12 puncte, după 67-55 în orașul de pe Dunăre. Față de meciul tur, gălățencele au avut aportul americancelor care au avut probleme cu legitimarea. În tabăra timișoreană, Ivana Jovovic i-a luat locul în echipă Natasei Novakovic. noua achiziție a alb-violetelor joacă pe posturile 3 și 4 și a evoluat pentru Muntenegru. Gazdele au început în formula Pesovic, Erak, Krnjetin, Moraru și Jovovic, în timp ce oaspetele intrau pe teren cu Lee, Armstead, James, Alaiba și Cursaru. După un debut de meci marcat cu atacuri ratate de ambele părți, alb-violetele au pus primele puncte pe tabelă prin Jovovic, iar fundașul Krnjetin a majorat diferența la 4-0, iar la prima pauză tabela arăta 13-10 pentru gazde.

Gălățencele au început sfertul doi cu un „run” de 9 puncte și au preluat conducerea, 13-19, după primele patru minute ale actului secund. La jumătatea partidei, oaspetele se aflau în avantaj cu 26-21. Sfertul trei a fost cel mai bogat în realizările ofensive, fiind adjudecat tot de formația lui Theodosios Paralikas, cu 21-19, asftel că timișorencele mai păstrau un avans de 5 puncte la general înaintea ultimelor zece minute.

Final cu emoții

„Trița” Gabrielei Cursaru și liberele marcate de James au anulat avantajul luat în tur de bănățence, scorul fiind 52-40 în favoarea lui Phoenix cu mai puțin de opt minute până la final. Gazdele au reușit să reintre în cărțile calificării după ce au redus diferența la 56-63 cu două minute rămase din timpul de joc, iar scorul final al partidei retur a fost 58-66, rezultat care trimite Tymes direct în turul secund, iar gălățencele obțin și ele calificarea fiind învinsa norocoasă.

La capitolul statistic, Trudy Armistead a fost coșghetera partidei cu 21 de puncte, în timp ce coechipiera sa Chelsey Lee a dominat lupta sub panouri, reușind un double-double cu 15 puncte și 20 de recuperări. Din tabăra timișoreană, Natasa Krnjetin a reușit 18 puncte (și 5 recuperări), iar Biljana Pesovic și-a trecut în cont 16 puncte, cele două fiind integraliste. Au mai înscris: Vladinka Erak – 8 puncte (7 recuperări), Jefimija Karakasevic – 7 puncte, Ivana Jovovic – 4 puncte, Diana Moraru – 3 și Christina Zidaru – 2.

Nemulțumirile lui Kolarevic

Antrenorul Ljubomir Kolarevic a fost nemulțumit de jocul echipei, mai ales de diferența de la recuperare, unde gălățencele au avut 52, față de doar 29 ale gazdelor. „A fost un meci foarte greu pentru noi. Echipa mea a crezut că s-a terminat după ce am câștigat acolo la 12 puncte, dar n-a fost așa pentru că americancele lor au jucat aici, au jucătoare americane bune și au făcut diferența între primul și al doilea meci. Echipa mea a jucat bine doar în primul sfert și în ultimele 30 de minute doar ne-am uitat. Nu putem să facem așa. Suntem o echipă profesionistă și trebuie să jucăm toate cele 40 de minute”, a declarat Ljubomir Kolarevic.

Tymes va juca în turul următor cu ACS Sepsi SIC. Formația din Sfântu Gheorghe a trecut de CSM Târgoviște după 60-73 și 86-60. Phoenix Galați va evolua în turul secund cu Univ Goldiș ICIM Arad, care s-a impus fără probleme cu Universitatea CSM Oradea. Celelalta calificate în sferturi sunt CSBT Alexandria, Universitatea Cluj-Napoca, CSU Universitatea Alba Iulia și CSM Satu Mare.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 − = unu

 


Ultimele articole din categoria Baschet: