GALERIE FOTO. CS SCM Timișoara și Agronomia București se mențin în cursa pentru primele două locuri după victoriile din a doua zi. Câștigătoarele de duminică vor obține promovarea

Toate cele patru echipe de la turneul de promovare al fetelor au șanse la primele două locuri înaintea ultimei etape. În ziua a doua s-au impus învinsele din prima zi, astfel că toate echipele au bilanț de o victorie și  o înfrângere. CS Agronomia București a bătut pe CSU LPS Alba Iulia cu 62-44. CS SCM Timișoara a învins Rapidul cu 68-62 și  s-a păstrat în luptă. De remarcat că în primele 4 partide s-au impus formațiile care au figurat ca gazde și  au jucat în echipament alb. Învingătoarele meciurilor din ultima zi vor obține promovarea.

Turneul de promovare al Ligii I de baschet feminin este foarte deschis după primele două etape. Toate echipele au 3 puncte după o victorie și o înfrângere. Promovarea se va decide în ultima zi când fiecare echipă depinde de propriul rezultat. Învingătoarele meciurilor din ultima zi vor  ocupa primele două locuri și vor urca în Liga Națională.

CS Agronomia București – CSU LPS Alba Iulia 62-44 (9-11, 17-5, 15-16, 21-12)

Duelul dintre CS Agronomia București și CSU LPS Alba Iulia a deschis ziua a doua. Bucureștencele veneau după înfrângerea din prima zi cu concitadina Rapid (61-71), în timp ce Alba a trecut, poate, surprinzător de timișorence cu 65-56. În faza semifinală cele două și-au împărtțit victoriile. La meciul secund de la turneul de promovare Agronomia a început cu Chelariu, Topală, Chițanu, Vilcinschi și Stângă. CSU LPS le-a avut în teren la angajament pe Plăvițu, M. Geleriu, Bodea, Fleșer și Walter. Formația din capitală a reușit să o blocheze pe Walter care în prima zi a strălucit cu 32 de puncte și 16 recuperări. Americanca a făcut repede 3 faulturi și a marcat doar 2 puncte înainte să iasă cu 5 faulturi după jumătatea sfertului 3. După o primă perioadă de joc adjudecată de ardelence la 2 puncte, Agronomia a preluat conducerea, profitând din plin de talia superioară de sub panou unde Chelariu și Stângă au fost de neoprit. Bucureștencele s-au distanțat la 31-16 în sfertul trei după un „run” de 16 puncte. Alba a pierdut și mai mult la capitolul talie după ieșirea lui Walter, dar a redus distanța și s-a apropiat la 7 puncte în debutul sfertului 4. Nici una din echipe nu a avut procentaje bune la aruncări. Jucătoarele în roșu au forțat aruncările de 3 după ce au venit la -7, dar nu au mai avut aceeași precizie ca în momentele decisive din primul meci. Agronomia s-a desprins pe mâna jucătoarelor înalte și a contraatacurilor, mai ales prin Chițanu. S-a încheiat 62-44 și Agronomia s-a impus la cea mai  mare diferență de scor din primele 2 zile.

Mihaela Chelariu a fost cea mai eficientă jucătoare de pe teren, reușind 20 de puncte și 23 de recuperări. În double-double a încheiat și  Corina Stângă cu 18 puncte și 14 recuperări. Tot 18 puncte a avut și Chițanu. Pentru Agronomia au mai marcat Vilcinschi 4 puncte și Brudea 2. Adina Bodea a fost cea mai bună marcatoare de la Alba cu 13 puncte (+9 recuperări), urmată de Gherman cu 10 puncte. Au mai înscris: M. Geleriu 7 puncte, Rusu și Fleșer câte 5 și Walter 2 puncte.

A fost un meci cu foarte multe ratări. Învingătoarea a avut 34% la aruncările din acțiune, marcând 23 din 66 (21 din 54 de două puncte, 38% reușite, respectiv 2 din 12 de la distanță, 16%). CSU LPS Alba Iulia a avut un procentaj și mai modest, 22% din acțiune, marcând 17 coșuri din 74 de încercări (11 din 51 aruncări de două puncte, 21%, respectiv 6 din 23 de la distanță, 36%). Aceste procentaje modeste au dus la 71 de recuperări ale bucureștencelor (21 ofensive/50 defensive), în timp ce jucătoarele în roșu au prins 35 de mingi la panou (10-25). 13-4 s-a înregistrat la punctele marcate după recuperări ofensive. Agronomia a făcut diferența cu cele 42 de puncte înscrise din spațiul de trei secunde, față de 12 ale adversarelor. 28 de mingi au pierdut alb-verzile și au încasat 19 puncte după aceste greșeli, în timp ce ardelencele au primit doar 5 puncte după cele 13 mingi pierdute. Au fost 5 schimbări de lider și 3 egalități. CSU LPS a condus 4:41 minute în startul partidei, iar Agronomia s-a aflat la conducere 34:48 minute, având un avans maxim de 23 de  puncte înregistrat la 60-37.

 

CS SCM Timișoara – CS Rapid București 68-62 (14-19, 17-14, 15-13, 22-16)

Al doilea meci al zilei a opus formațiile cu cele mai multe jucătoare cu experiență în primul eșalon. CS SCM Timișoara nu își mai permitea pași greșiți după înfrângerea din prima etapă, în timp ce Rapidul avea o victorie în cont și putea să își asigure promovarea. În faza semifinală victoriile au fost împărțite, cu bucureștencele câștigând acasă după prelungiri, în timp ce la Timișoara gazdele  s-au impus la 11 puncte. Bănățencele, în alb, au început meciul doi de la turneu cu aceeași formulă ca în primul: Serrieh, Pop (căpitan), Badi, Kirberg și Brosovszky Boriga. Rapidul le-a avut în 5-ul de start pe Matei, Nicolaescu (c), Burlakova, Stănici (Diaconu) și Bejan. Ambele formații au operat schimbări în lotul de 12 față de primul meci. La CS SCM au apărut Știopu și Popa (care nu au intrat deloc) în locul lui Lupu și Neagu. La alb-vișinii Bejan i-a luat locul lui Lovasz care în prima zi a contribuit cu 9 puncte și 8 recuperări.

Partida a început cu multe ratări de ambele părți, iar Stănici și Burlakova le-au dus pe oaspete la 0-4. Kirberg a înscris primele puncte ale gazdelor, iar Pop a egalat la 6. Stănici a reușit prima „triță” pentru 6-9. Kirberg și-a folosit tehnica pentru a trece de adversara directă și a egalat la 9, dar a ratat pe contraatac la faza următoare. După time-out-ul timișorean alb-violetele au ieșit la pressing pe repunerea adversă, cu Pop și Brosovszky Boriga încercând să o țină pe Stănici. Nicolaescu era la repunere și  i-a spus decarului său „Hai Flori, lasă părul ăla!”, iar aceasta s-a conformat și s-a demarcat ca să poată primi mingea. Cele  două au făcut în destule momente schimb pentru a conduce mingea în atac. După ce gazdele au pierdut atacul pentru 24 de secunde, s-a auzit de la un spectator (din tribunele destul de goale) o întrebare pentru Pop, „Mai dai și pas?”. Au fost multe ratări de la linia de  fault, Rapidul a încheiat primul sfert în zonă, iar Stan a marcat patru puncte pe finalul perioadei de joc și scorul la prima pauză a fost 14-19. Gazdele au preluat conducerea grație „trițelor” lui Borș și Brosovszky Boriga (22-19) și bucureștencele reveneau la apărarea la om. Stănici a punctat pe contră după ce coechipierele sale au reușit să „fure” mingea la repunerea adversă de sub coș. Badi a dus scorul la 24-21 după ce a recuperat ofensiv și a fost rândul alb-violetelor să se apere în zonă. Au fost din nou multe ratări de la linia de fault. Rapidul a revenit la conducere după cinci puncte la rând marcate de Stănici (27-29), iar Burlakova puncta pe contră în finalul reprizei și Rapidul intra în avantaj la pauza mare: 31-33, cu Stănici având deja 18 puncte. Amândouă echipele aveau 11 coșuri de două puncte și 2 de trei.

Sfertul trei a început cu un turnover de 24 de secunde al gazdelor, Stănici a punctat de două ori de la linia de fault, iar Vlad a marcat prima liberă, dar a ratat-o pe a doua după ce s-a făcut schimbare la gazde între cele două aruncări. Pop a redus ecartul la o lungime, Stan, a dus scorul la 35-38 din spațiul de trei secunde, iar căpitanul gazdelor a dat de pământ cu mingea, fiind atenționat de arbitri. Ambele echipe au intrat în penalizare înainte de jumătatea sfertului. Brosovszky Boriga a căzut pe spate și s-a lovit la cap, fiind a doua oară în acest meci când a rămas pe jos, de  această dată fiind schimbată. Stănici (pe contră) și Lupusavei (de la libere) au dus ecartul  la 7 lungimi în favoarea oaspetelor (35-42). Borș a mai scuturat plasa de afară, iar Kirberg a pătruns și a stabilit scorul la ultima pauză: 46-46.

Debutul sfertului decisiv le-a readus pe gazde în avantaj după „trița” lui Borș și reușita lui Serrieh din spațiul de trei secunde. Rapidul revenea la apărarea în zonă, dar avea nesincronizări în atac. Bejan și Stănici au strâns diferența la o lungime. Badi, Pop și Borș le-au dus pe alb-violete la 61-54, cu mai puțin de patru minute până la final. Stănici a marcat un ultim coș de două puncte înainte să iasă cu 5 faulturi când mai erau 2:20 minute din joc. Pop a punctat de la linia de fault și oaspetele ieșeau la pressing pe tot terenul. CS SCM nu a reușit să treacă mingea în terenul advers în cele 8 secunde regulamentare. Țicu a ratat una din cele două libere, Pop le-a transformat pe ambele, iar  pressing-ul avansat al oaspetelor le-a făcut din nou pe timișorence să nu treacă mingea în timp util. Din tribună se protesta că trebuia fault la capcana adversă. Pe finalul partidei și-au făcut  și spectatorii simțită prezența cu mai multe încurajări. Burlakova a înscris de afară pentru 65-61 cu 40 de secunde până la final. În ultima jumătate de minut s-a mai punctat doar de la linia de fault, Borș și Burlakova au ieșit cu 5 greșeli personale și partida s-a încheiat cu 68-62. Timișorencele au reușit să facă față presiunii și să obțină o victorie foarte importantă, care le menține în lupta pentru promovare.

Florina Stănici (Diaconu) a fost coșghetera partidei cu 32 de puncte (plus 8 recuperări). Pentru Rapid au mai înscris: Burlakova 10 puncte, Stan 9 puncte (9 recuperări), Țicu 4, Lupusavei 3, Bejan 2, iar Matei și Vlad câte un punct. Adina Pop a fost cea mai bună marcatoare a gazdelor cu 19 puncte, urmată de Borș cu 17 și Badi cu 15, în double-double cu 13 recuperări. Pentru CS SCM Timișoara au mai înscris: Kirberg 10 puncte, Serrieh 4 și Brosovszky Boriga 3 puncte.

Oaspetele au avut procentaje mai bune la aruncările din acțiune, dar gazdele au marcat cu o „triță” în plus. CS SCM Timișoara a încheiat partida cu 34% la aruncările din acțiune (23 din 67): 19 din 53 de aruncări de două puncte (35%) și 4 din 14 de afară (28%). CS Rapid București a avut 40% la aruncările din acțiune (22 din 55): 19 din 42 de două puncte (45%) și 3 din 13 de la distanță (23%). 40-46 a fost scorul la recuperări, cu 13 ofensive și 27 defensive în dreptul alb-violetelor și 12-34 la oaspete. Diferența s-a făcut grație punctelor înscrise după mingi pierdute. Timișorencele au marcat 23 de puncte după cele 23 de mingi pierdute de oaspete, în timp ce Rapidul a avut 14 points from turnovers după 13 mingi pierdute ale gazdelor. 24-36 a fost scorul în ceea ce privește punctele din spațiul de trei secunde și 14-8 la puncte înscrise după recuperări ofensive. Bănățencele s-au aflat la conducere 15:19 minute, iar bucureștencele 23:33 minute. au fost 5 schimbări de lider și 6 egalități, cu diferența maximă de 8 puncte în favoarea gazdelor la 65-57.

Partidele din ultima zi a turneului vor decide soarta promovării. De la ora 13 CS Rapid București și CSU LPS Alba Iulia luptă pentru un loc în primul eșalon, iar CS SCM Timișoara și CS Agronomia București și-l vor disputa pe al doilea de la ora 15:30.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ sase = 12

 


Ultimele articole din categoria Baschet: