GALERIE FOTO. CS SCM Timișoara vine cu două victorii și o înfrângere de la Oradea. Alb-violetele vor aborda play-off-ul de pe locul 7

CS SCM Timișoara a încheiat turneul grupei 6-9, de la Oradea, cu 2 victorii și o înfrângere. Alb-violetele au câștigat primele două partide, 66-47 cu CSU Alba Iulia și 68-49 cu Sirius Târgu Mureș. În ultima zi a fost cel mai strâns meci, pierdut cu 64-66 în fața celor de la FCC ICIM Arad. Timișorencele vor începe play-off-ul de pe locul 7 și vor juca cu CSM Satu Mare în sferturi.

Formația de pe Bega avea șanse reduse să urce pe locul 6 după turneul de la Oradea. Pentru asta aveau nevoie de trei victorii la Arena Antonio Alexe, dar și de două înfrângeri ale celor de la FCC ICIM Arad.

Alb-violetele și-au asigurat locul 7 în prima zi a turneului după victoria cu CSU Alba Iulia, scor 66-47 (21-15, 15-13, 18-14 și 12-5). CS SCM le-a avut în formula de start pe Lloyd, Ivășchescu, Ardelean, Brosovszky Boriga și Burdgess. Alb-albastrele aveau o serie de 5 înfrângeri în campionat în 2018, inclusiv una la masa verde cu Olimpia CSU Brașov, pentru că nu au plătit tehnicul unei jucătoare și au folosit-o. CSU a început partida cu timișorencele în formula Fodor, Fleșer, January, Crăciun și Fleming.

A fost un meci dominat de timișorence, care au fost conduse doar cu 0-1. Acestea au preluat conducerea și s-au distanțat până la 19 lungimi. S-a încheiat 66-47 și bănățencele erau sigure de locul 7 după primul meci. Acestea au făcut diferența cu cele 8 reușite de la distanță, față de 2, dar au avut și 3 aruncări de două puncte în plus. Dlesha Lloyd a fost coșghetera partidei cu 16 puncte, la care a adăugat 2 recuperări și 7 intercepții pentru +16 indice al eficienței. Veterana Monika Brosovszky Boriga a fost cea mai eficientă de pe teren (+24), cu 15 puncte înscrise cu 5 triple, 5 recuperări și 5 pase decisive. Pentru CS SCM au mai înscris: Stoiedin 12 puncte, Burdgess 9, Ardelean 5, Pop 4, Ivășchescu 3 și Filip 2 puncte. De partea cealaltă s-au remarcat January și Fodor cu 13 și 10 puncte.

Au urmat două victorii ale celor de la FCC ICIM Arad, 81-44 cu Sirius Târgu Mureș și 69-45 cu CSU Alba Iulia, astfel că galben-albastrele și-au asigurat locul 6 înaintea ultimelor trei partide.

Doar românce în teren la meciul dintre Sirius și CS SCM Timișoara

Cum formația mureșeană nu mai are straniere în lot și are multe jucătoare neexperimentate, Mihai Coldea și-a permis să își odihnească trei piese importante: Lloyd, Burdgess și Brosovszky Boriga. Sirius nu mai câștigase din etapa a 2-a, din octombrie. Ionel Brustur le-a trimis în 5-ul de start pe Pop, Radu, Meszaros, Gal și Beldian. La SCM au început partida Filip, Pop, Ivășchescu, Ardelean și Stoiedin. Au fost multe momente când la formația de pe Bega au jucat patru jucătoare U22.

Alb-violetele s-au impus cu 68-49 (17-9, 18-11, 23-13 și 10-16). Diferența maximă a fost de 28 de puncte. Kata Meszaros a fost coșghetera partidei cu 18 puncte, iar pentru Sirius s-a mai remarcat Emese Gal cu 12 puncte. Dora Ardelean a fost cea mai bună marcatoare de la CS SCM Timișoara cu 16 puncte, la care a adăugat 7 recuperări și 6 pase decisive, pentru +25 în dreptul eficienței. Pentru alb-violete au mai înscris: Pop 13 puncte, Badi 11, Stoiedin 10, Filip 9 puncte plus 9 recuperări, Pane 4 puncte, Lupu 2, Bota 2 și Ivășchescu 1 punct.

Duelul vecinelor, cel mai disputat meci al turneului

Derby-ul vestic dintre FCC ICIM Arad și CS SCM Timișoara nu mai avea nici o miză pentru că nu putea să schimbe configurația clasamentului. Bogdan Bulj le-a trimis în formula de start pe Hadzovic, Tavic, Ferenczi, Ciotir și Coker. Mihai Coldea a răspuns cu Brosovszky Boriga, Ivășchescu, Lloyd, Ardelean și Burdgess. A fost un joc cu un ritm bun, în care alb-violetele s-au apărat mult în zonă și au pus probleme adversarelor mai ales în ultimele 15 minute. Arădencele, care au jucat în roz, s-au distanțat decisiv în sfertul doi, când au „furat” multe mingi grație pressing-ului avansat. Ecartul maxim a fost de 14 puncte, în debutul sfertului trei.

Timișorencele au recuperat și s-au apropiat pe final la un punct. Lloyd și Hadzovic au transformat câte o liberă din două în ultima jumătate de minut, iar Lloyd a mai avut aproximativ 6 secunde pentru un ultim atac. Americanca a aruncat de după semicerc, mingea a fost in-and-out, iar arădencele s-au impus până la urmă cu 66-64 (14-16, 28-14, 15-17, 9-17). Meciul a fost un antrenament bun pentru ambele echipe, în vederea play-off-ului care începe vinerea viitoare.

Dlesha Lloyd a fost coșghetera duelului vestic, cu 19 puncte. Burdgess a fost în double-double cu 14 puncte și 12 recuperări. Au mai înscris pentru CS SCM: Brosovszky Boriga 11 puncte, Ardelean 11 și Filip 9 puncte. Trei arădence au fost în double-digits: Coker cu 14 puncte, Poole cu 12 și Hadzovic cu 11.

În 23 martie începe play-off-ul, cu meciul de pe terenul formației mai bine plasate. Timișorencele vor înfrunta formația de pe locul secund la finalul sezonului regulat, CSM Satu Mare. În celelalte trei sferturi se vor înfrunta: ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe – CSU Alba Iulia, Olimpia CSU Brașov – FCC ICIM Arad, respectiv Universitatea Cluj-Napoca – CSBT Alexandria. În 27 martie se va juca al doilea meci al seriei, iar pe 30 vor avea loc duelurile decisive, dacă va fi nevoie.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 1 = sase

 


Ultimele articole din categoria Baschet: