GALERIE FOTO. În componență și cu… handbaliști, LPS Banatul, vicecampioană pe țară la baschet băieți în Olimpiada Națională a Sportului Școlar

Cîțiva liceeni care în ultimele cîteva săptămîni au devenit dubli campioni naționali în întrecerile Federației Române de Baschet, cu BC Timișoara II la U23, iar cu CSȘ Bega Timișoara la juniori – U18, au luptat cu succes în acest week-end și pentru culorile instituției de învățămînt unde studiază, devenind și vicecampioni pe țară în Olimpiada Națională a Sportului Școlar. Surpriza e că, avînd doar 5 jucători, LPS Banatul, care n-are de fapt o secție de baschet, ci doar liceeni pregătindu-se la CSȘ Bega, a luat ”argintul” și cu 2… handbaliști!

Cireașa pe tort, Robert Medgyesi a fost coșgeterul turneului final, Sorin Diaconu cel mai bun pasator iar Cătălin Sabău în best 5!

Tudor Cătălin Sabău, o revelație pentru CSȘ Bega, care cîștiga duminica trecută la București titlul național la juniori mari, s-a clasat al doilea și cu LPS Banatul, la ”Olimpiadă”, laolaltă cu colegul său de la BC II și CSȘ Bega, și din clasa a XI-a, Robert Medgyesi, precum și cu ceilalți proaspeți campioni juvenili cu echipa de club, și anume Sorin Diaconu și Alex Toader, din clasa a X-a, respectiv Vasile Stan, din clasa a IX-a.

Lor li s-au adăugat însă cu succes în turneul final de la Pitești și handbaliștii Cosmin Mureșan, din clasa a XI-a, și Alex Zamfor, tot dintr-a XI-a, care s-au descurcat bine și sub panouri!

Deși, în aceste circumstanțe și în absența juniorilor Casian Todorov, cu probleme medicale după finele stagiunii cu CSȘ Bega și BC II Timișoara, respectiv Georgian Păun, care a susținut Bacalaureatul la Ploiești, LPS Banatul era creditată cu șanse la ocuparea ultimelor locuri în turneul final al ONSȘ, timișorenii și-au croit drum pînă pe locul 2, pentru 7-8 ajungînd să joace tocmai învingătorii lor din meciul inaugural, clujenii!

Ulterior însă, LPS Banatul a trecut la un punct de cei din Focșani și a dispus de gazdele piteștene, cîștigînd astfel una dintre grupe și trecînd și în semifinale de liceenii ieșeni, ceea ce i-a adus într-un ultim act cu ploieștenii. Care s-au impus…

1. Ploiești, 2. LPS Banatul Timișoara, 3. Pitești, 4. Iași în ONSȘ la baschet masculin, pe licee. Au mai participat echipe reprezentînd Bucureștiul, Cluj, Focșani și Sighetul Marmației.

Cu profesoara Monica Dumitru la pupitru, o fostă handbalistă care le este diriginte unora dintre vicecampioni, LPS Banatul a izbutit o nesperată dar frumoasă figură. Dumitru va merge la faza finală și cu voleibaliștii de la CSȘ Bega, pe care îi are elevi la LPS Banatul, turneul final al ONSȘ fiind programat în 7-9 iunie.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet, Exclusiv, Juniori, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 − doi =

 


Alte articole legate de acest subiect: