GALERIE FOTO. „Leii din Banat” le-au prezentat Cupa României fanilor timișoreni

BC Timișoara a prezentat Cupa României suporterilor veniți marți seară la sala Constantin Jude. Jucătorii au fost prezentați rând pe rând, iar căpitanul Zlatko Jovanovic este cel care a prezentat trofeul fanilor. Seara s-a încheiat cu o sesiune de poze, autografe și discuții pe care cei veniți la sală le-au purtat cu jucătorii și cu cei din staff.

Înainte ca noii câștigători ai Cupei României să intre pe parchet, ofițerul de presă Adrian Schindarli le-a reamintit fanilor veniți la sala Constantin Jude pașii „leilor” spre primul trofeu de când formația și-a schimbat denumirea în Baschet Club Timișoara. I-a îndemnat pe suporteri să își aștepte favoriții cântând și s-a auzit celebrul „În toată lumea și-n toată țara nu e nici unde ca la Timișoara”. Jucătorii alb-violeți au intrat în teren unul câte unul, iar cel care s-a ocupat de prezentări a cerut publicului să strige numele jucătorilor după ce el le spunea prenumele. Au fost prezentați toți componenții lotului timișorean, inclusiv a absenților Szekely, Covaciu și Zaharie, iar căpitanul Jovanovic a intrat ultimul în sală, aducând și trofeul cu el. Au fost aprinse câteva fumigene și s-a dat drumul și la confetti. A urmat prezentarea staff-ului tehnic. Ultimul care și-a făcut apariția pe teren a fost antrenorul Dragan Petricevic.

Tehnicianul care s-a aflat pe bancă și la prima Cupă din istoria clubului, cea din 2010 a spus despre primirea: „Frumos, frumos, foarte frumos. Număr destul de mare de oameni. Oarecum probabil a luat prin surprindere pe mulți acest rezultat, probabil ar fi venit și mai mulți dacă s-ar fi jucat cu ceva timp, dar e puțin timp de sâmbătă până azi, nu era prea mult timp nici noi să anunțăm. Dar un număr frumos de oameni și o atmosferă frumoasă. Nu este atât de important numărul, ci atmosfera care a fost, clar. Una frumoasă, una peste alta un lucru care ne obligă să uităm începând de mâine de toată această bucurie și să trecem la ce avem de făcut în play-off”, a declarat Dragan Petricevic. Precedentul trofeu a fost prezentat la o partidă de fotbal, pe vremea când stadionul era mult mai populat decât la ora actuală. „A fost atunci prezentată pe stadion la un meci de fotbal. Am mai spus și înainte: sezoanele nu se compară, anii nu se compară. Nu suntem nici noi aceeași oameni ca acum 5 ani de zile. Se schimbă lucuri de azi pe mâine, dar în 5 ani de zile. În orice caz și atunci și acum au venit timișorenii să se bucure alături de noi, ăsta e cel mai important lucru”, a adăugat Petricevic.

Bogdan Popescu a cucerit primul său trofeu din carieră la baschetul 5X5 după ce anul trecut devenea campion european la baschetul 3X3. „Ușor, ușor începe să-mi intre în sistem, să zic așa. Mă simt extraordinar de bine, ușor, ușor realizez și eu că am luat un trofeu important în cariera mea”, a declarat eroul finalei de la Pitești pe care a încheiat-o cu double-double: 19 puncte și 17 recuperări. Pivotul timișorenilor a spus despre primirea de la sală: „extraordinară, le mulțumim foarte mult că au venit. Știam că o să vină. Și ei ca și noi doresc foarte mult să aibă un trofeu și uite că le-am îndeplinit dorința și nouă și lor”.

La final fanii au coborât pe parchet pentru a se poza cu „leii” și cu trofeul, dar și pentru autografe. Inițial o parte din suporteri a vrut să-i aștepte pe alb-violeți la venirea de la Pitești, dar întâlnirea a fost amânată pentru ca Popescu și Jovanovic să poată să fie prezenți. Aceștia nu au venit înapoi cu restul echipei, participând duminică la AllStar Game-ul de la București. După prezentarea Cupei în fața fanilor, BC Timișoara își mută atenția spre campionat pentru că joi pleacă la Ploiești unde vor avea loc primele două partide al turului 1 din play-off.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci + 8 =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: