GALERIE FOTO. Prima victorie pentru BC Timba

BC Timba Timișoara s-a impus în primul meci oficial al sezonului. Urșii au trecut de CS Universitatea Cluj, 88-69, în prima manșă a optimilor Cupei României și au luat o opțiune serioasă pentru calificarea în faza următoare.

Galben-negrii au dominat începutul de partidă și conduceau cu 10-0 după jumătatea primului sfert, moment în care oaspeții și-au trecut în cont primele puncte. Din acel moment, clujenii au reușit să echilibreze jocul, astfel că scorul primului sfert a fost 21-13. Următoarele două sferturi au fost adjudecate de elevii lui Bogdan Murărescu, ambele la o diferență de 2 puncte: 17-15, respectiv 24-22. Ultimele zece minute au fost mai dezechilibrate, 26-19 pentru Timba. Ambele echipe au greșit foarte mult, raportul mingilor pierdute fiind 20-29.

Cele 20 de mingi pierdute l-au supărat pe antrenorul Bogdan Murărescu. „Mă așteptam să câștigăm, e clar. Dar nu sunt mulțumit deloc de felul în care am jucat. Mă așteptam la mai mult, dar poate fiind primul joc oficial acasă, poate au intervenit anumite emoții, o dorință foarte mare dar nu cred că avem voie în general să facem greșeli cum am făcut astăzi, în compania unei echipe mult mai tinere ca noi. Mă aștept ca noi să fim cei care știm să gestionăm ritmul partidei. Dar și poate datorită faptului că a fost primul joc am avut adrenalină. Am comis foarte multe greșeli și lucrul ăsta e supărător. Sper să remediez lucrul ăsta. Ne așteaptă meciuri mult mai grele”, a declarat tehnicianul Timbei.

Urșii ar fi vrut să câștige la o diferență mai mare. „Ne doream să câștigăm mult mai detașat. Dar am întâlnit o echipă bună. O felicit. Au venit hotărâți, au luptat. M-a mai nemulțumit și faptul că am fost foarte ușor depășiți în relația 1 la 1. Prea multe coșuri din astea pe relația 1 la 1, pas, slam-dunk. Nu mi se pare normal să se întâmple asta la nivelul la care vrem noi să fim”, a adăugat Murărescu.

Coșgheterul partidei a fost Jozo Brkic. Pivotul Timbei a încheiat partida cu 24 de puncte (26 eficiență). A fost secondat de Konstantyn Glazyrin, cu 21 de puncte. Pentru galben –negrii au mai marcat: Daniel Pătru – 9 puncte (8 assist-uri), Glen Dandridge – 9 puncte, Mladen Slijvancanin, Danilo Mijatovic și Vedran Nakic, cu câte 6 puncte, Leonard Filip – 4 puncte și Alin Andrieș – 3 puncte. A mai evoluat Bogdan Costa. De partea cealaltă s-a evidențiat Mario Lazar, cu 21 de puncte și 8 recuperări.

Cel mai bun marcator, Jozo Brkic, este mulțumit de victorie, dar crede că echipa sa nu a dat decât 50% din ceea ce poate. „Primul meci, prima victorie. Am câștigat la 19 puncte și e foarte bine, dar am jucat numai la 50% din ceea ce putem. Cred că vom fi din ce în ce mai buni, de la joc la joc, pentru că azi am avut 3 jucători noi și au fost  mulți nervi, multe mingi pierdute și multe pase proaste. A fost o victorie bună și îi vom învinge din nou pentru că suntem mai buni”, a concluzionat Brkic, după partidă.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu + = 3

 


Ultimele articole din categoria Baschet: