GALERIE FOTO. SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara – CSA Steaua 88:84

Este abia a treia săptămână a noului an dar baschetbaliștii Timișoarei au jucat deja al treilea meci în 2023, câștigându-l pe primul, 88:84 (44:40) acasă cu antepenultima clasată în seria de 9 echipe a fazei I în campionatul Ligii Naționale, CSA Steaua, care vinerea trecută trecea cu identicul 88:84 de CSO Voluntari. A fost a 22-a partidă oficială disputată de alb-violeți în acest sezon în 3 competiții diferite, învingând a 16-a oară, succes ilustrat de Leczki Jozsi

După ce au dispus tur-retur de cei din Focșani și nou-promovata ABC Laguna București, elevii lui Dragan Petricevic, cu Adam Mirkovic revenit un sfert de oră în teren după o lună și jumătate de indisponibilitate, au semnat ”dubla” și cu roș-albaștrii ”militari” din capitală, întrecuți miercuri seară în sala ”Constantin Jude” în antepenultima etapă din returul fazei I a campionatului, pe sferturi 24:21, 20:19, 18:20, 26:24.

Învinși tur-retur doar de ilfovenii Voluntariului, bănățenii au al doilea cel mai mic număr de eșecuri în Conferința B, numai 5 în 14 apariții, dar în schimb 9 victorii, la cea de-a noua contribuind din plin Igor Kesar, cu 25 de puncte înscrise, cu mențiunea că între cei 9 marcatori din totalul celor zece componenți utilizați de învingători s-a numărat și macedoneanul Adem Mekic, nouă achiziție la debutul său pe Bega, detalii adiționale fiind disponibile în consemnarea accesibilă aici.

Două meciuri le-au mai rămas timișorenilor de jucat în returul fazei I, sâmbătă de la ora 18:30 la Constanța și acasă cu CSM Galați pe 28 ianuarie, fiind vorba despre oponente cu câte 6 înfrângeri fiecare, respectiv 3 partide în sferturile eliminatorii ale celorlalte competiții în care au mers mai departe, miercuri 25 ianuarie în Polonia în manșa I din Alpe Adria Cup pentru un loc în semifinale, la MKS Dabrowa Gornicza, iar în 8 februarie returul din Banat, precum și cea de la Constanța cu campioana U-BT Cluj în Final8 din Cupa României, pe 11 februarie.

Polonezii s-au calificat din grupe cu victorii pe linie în retur, trei dintre care ultimele două chiar în deplasare, după ce începeau participarea cu un eșec, pierzând apoi o dată și acasă, 68:79 cu cei din Pardubice. Balticii au și ei străini în lot, precum Verge, Drame, Bluiett ori Chealey, Alonzo Verge marcând 20 de puncte în ultima apariție din faza seriilor, victorioasă cu 78:69 la Pardubice. În celelalte sferturi din Alpe Adria Cup, BK KVIS Pardubice – Spisski Rytieri, BC Geosan Kolin – BC GGMT Viena și GKK Sibenka – BC Komarno. 

Ultimele rezultate din Conferința B și programul penultimei runde, pe coloana clasamentului la zi. GALERIA FOTO, mai jos.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − sase =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: