Greu de urcat Moldoveanu, Timișoara cedează Voluntariului și pe teren neutru

Apropiată și la 3 puncte cu 3 minute înaintea pauzei, SCM Timișoara a cedat însă treptat ritmul în fața unei trupe în formă a sezonului, câștigătoare a Cupei României în urmă cu 5 săptămâni, care s-a desprins până la 28 de puncte în ultimul minut al unui sfert 4 searbăd pentru ”violeți”, cu doar două reușite din acțiune. Bănățenii începeau sezonul în curs prin a trece tocmai de cei de la CSO Voluntari, cu 87:85 (47:48) pe 10 noiembrie 2020 la Sibiu, în calificările Cupei, însă iată că ilfovenii au și cucerit trofeul dar au și izbutit astăzi să se revanșeze tot pe teren neutru, la Oradea în acest caz, în campionat, după ce dispuneau de elevii lui Petricevic și în turul din iarnă, în zona capitalei.

CSO Voluntari a pus piciorul în prag în sfertul inaugural al jocului de la ora 16 din Liga Națională și l-a dominat chiar mai copios pe cel final, ilfovenii de pe podium impunându-se cu 87:62 (40:33) după ce abordau ultimele 10 minute cu 11 puncte avans.

Zdruncinați aseară de gazdele bihorene cu 96:78 (53:44), elevii lui Sasa Ocokoljic au dominat lupta sub panouri prin forța căpitanului Vlad Moldoveanu și a lui Barro, fiecare câte 28 de minute pe teren, românul cu 20 de puncte și 9 recuperări, jucătorul de culoare cu 11 recuperări, diferența generală la acest capitol fiind apăsătoare, 44-29, dominație care le-a permis serii de reușite fără replică, și anume de 10, 5 respectiv 9 puncte în sfertul 1, un run de 6 puncte în sfertul 2 – unicul câștigat de alb-violeți, două de 7 puncte în sfertul 3 și alte serii de 9, 5 respectiv 8 puncte în ultimele zece minute.

Inevitabil, desprinderea a fost la discreția favoriților. Care aveau 3 meciuri în plus jucate în campionat față de bănățeni dar și încă două în faza Final4 a Cupei României, adjudecându-și trofeul, așadar jocuri mai tari în picioare în ultimele luni, dispunând de cei din Oradea atât în finala de la Cluj a întrecerii K.O. cât și în ianuarie acasă în campionat, pe când rulajul timișorenilor n-a avut parte de aceeași continuitate și ritmicitate, nici de aceleași satisfacții, abia acum 9 zile cu capturarea scalpului sibian, la Pitești.

Surpriza nu s-a mai repetat, din contră, CSO Voluntari detașându-se și mai clar decât o făceau în tur de timișoreni, atunci cu 77:62 (46:29), pe 7 ianuarie în sala ”Gabriela Szabo”, cu Hickey și Joseph în mână, autori a 27 respectiv 25 de puncte.

La pupitru și astăzi în sala ”Antonio Alexe”, Anthony Bernard Hickey coșgheter al partidei, cu 21 de puncte și 6 pase decisive – cel mai mult pe teren de la învingători, 36 de minute, David Joseph fiind al treilea marcator al ilfovenilor, cu 16 puncte și 6 pase decisive în 30 de minute sub panouri, tot atâtea puncte consemnându-se și în dreptul noului principal marcator al bănățenilor, Nikola Gajic, double-double și cu 11 recuperări dintre care 9 defensive, cel mai ocupat baschetbalist al întâlnirii, 37 de minute și 36 de secunde.

Diferența de 5 victorii s-a mărit astfel la șase, și nu oricum, CSO Voluntari reabilitându-se după dușul orădean cu 24:14, 16:19, 25:21, 22:8.

Învingători ieri la scor în dauna codașilor dobrogeni, timișorenii au nutrit speranțele lor în același 5 de start, Mocrițchi, Mijajlovic, Gajic, Komatina, Olah – cpt., dintre care Mocrițchi și Gajic au fost integraliști până la pauză, răstimp în care a mai intrat și Mirkovic 10 minute iar Pesakovic, Lazar și Dragoste pe unde scurte, însă cu excepția excelentului debut, în care Olah și Komatina au punctat pentru 5:0 în minutul 2, ”Leii din Banat” au cedat cel mai adesea încet și sigur teren, vertiginos spre final.

În 5-ul de start Hickey, Joseph, Badiu, Moldoveanu – cpt., Barro, ilfovenii aveau să egaleze prin Moldoveanu și Badiu în nici un minut, 5:5, după care au mai înscris 5 puncte, run de 10 prin Barro cu o ”triță” și Joseph, răsturnare decisivă de scor, 10:5, urmată de ”trița” lui Gajic la mijlocul sfertului 1.

Dar apoi Olah n-a egalat de la libere iar și Badiu a ratat-o pe-a sa, CSO Voluntari irosind de fapt 4 libere dintre cele 5 avute până la pauză, pe fondul multor aruncări ratate în prima jumătate a meciului, 24 ilfovenii, 19 bănățenii, continuarea jocului aducând intrarea lui Lee și revanșa lui Badiu cu o ”triță”.

Iar de la 15:11 ilfovenii au semnat al doilea lor run cu Moldoveanu marcator și de sub panou, și de la distanță, 24:11. Handicap micșorat de Mijajlovic în penultima secundă, de 3 puncte.

Pe lângă Lee, Ocokoljic a mai apelat în sfertul 2 și la Gîrbea, Duric și Mccarthy, Petricevic abordându-l cu Mirkovic iar Gajic și Mocrițchi semnând ”trite”, serviți de Mijajlovic, marcator apoi la rândul său… 28:22.

Trupa în avantaj s-a regrupat în timeout dar tot SCM a marcat, 28:24 prin Komatina, Duric și Hickey replicând pentru CSO iar Mirkovic printr-o ”triță” și libere, 32:29. Cea mai strânsă diferență de scor…

Au urmat însă apoi 6 puncte la rând ale Voluntariului, Ousmane Barro făcând 40:33, la care Petricevic a solicitat timeout pentru ultimele 6 secunde dar aruncarea lui Mijajlovic de la distanță a fost ratată.

După pauză cu Dragoste în locul lui Mocrițchi, timișorenii n-au ripostat într-un alt run al ilfovenilor, de 7 puncte, marcate de Moldoveanu și Hickey, abia după aproape 3 minute înscriind și Komatina, 47:35.

Un dunk al lui Barro a majorat diferența la 15 puncte spre mijlocul sfertului 3, 53:38 – maximă până atunci, cu Barro și Moldoveanu deja semnatar a 15 puncte dominanți la recuperare.

Petricevic a apelat din nou la un timeout iar SCM a mai dat ceva semne de viață, Pesakovic deposedând iar Gajic finalizând atacuri succesive, cu două respectiv 3 puncte. Imediat a cerut și Ocokoljic timeout iar Joseph a marcat o ”triță” și Hickey și Moldoveanu au completat run-ul de 7 puncte, 60:43 – un nou maxim.

Diluat pe finele sfertului 3 de punctele lui Lazar și Mirkovic, în penultima secundă, 65:54. Ceea ce dădea oarecare vagi speranțe bănățenilor, însă SCM a ratat primele două aruncări ale sfertului final, Gajic modificând tabela dintr-o ”liberă”, după o ”tehnică” la banca ilfovenilor, ratând și mai adesea, chiar 4 aruncări. Și Hickey fructifica tot numai o liberă, abia după două minute…

Urma reintroducerea lui Moldoveanu respectiv Olah, iar primul coș din acțiune venea abia după 3 minute, prin Hickey, dar pe următorul atac înscria și de 3 puncte, 72:55: record egalat.

Petricevic cerea timeout dar urmau tot două aruncări ratate ale ”violeților”, pe când Lee făcea 74:55, introdus fiind Pesakovic pentru Mijajlovic.

Maxim provizoriu de 19 puncte la mijlocul sfertului 4, când Komatina intra în locul lui Olah, dar oricâte mutări făceau timișorenii, ilfovenii tot măreau diferența. ”Trițe” Lee și Hickey, 79:57.

Iar abia după 7 minute și 6 secunde din sfertul 4 a marcat din acțiune și SCM Timișoara, 79:59, însă chiar și-așa scorul a tot crescut, prin ”trița” lui Moldoveanu, urmată de o dublă schimbare la ilfoveni și alte reușite ale lor, Joseph ”triță” și încă două puncte în contul său. 87:59, 28 diferență în ultimul minut…

Ultimele puncte ale timișorenilor, nici cea mai mica consolare. Eșec cu 9 jucători folosiți, Komatina înscriind 12 puncte, cu 6 pase decisive în 28 de minute, iar Mijajlovic și Mirkovic câte 9 puncte, primul și cu 8 pase decisive în 33 de minute, cel de-al doilea cu 5 recuperări în 22 de minute. Pesakovic – 5 puncte într-un sfert de oră jucat, Lazar 4 în 11 minute, câte 3 marcând Mocrițchi și Olah în câte 20 de minute fiecare, Dragoste unul într-un sfert de oră.

Și urmează joi seară primirea orădenilor în sala ”Constantin Jude”, prim meci al timișorenilor dintr-o serie de trei acasă în turneul găzduit până duminică. 

La învingători, pe lângă trioul de bază, și Lee cu 12 puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive în 24 de minute, iar Barro cu 7 puncte și 11 recuperări în 28 de minute, Badiu tot 7 în 22, patru puncte înscriind Duric în 13 minute, toți cei 9 jucători utilizați de Ocokoljic trecându-și recuperări în cont.

Ultimele rezultate în Liga Națională de baschet masculin și clasamentul actualizat, pe coloana datelor tehnice.

 

 

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 × = sase

 


Ultimele articole din categoria Baschet: