Hemofarm Vrsac – BCM Danzio 76:47 (21:14, 12:14, 21:12, 22:7)

Nu mai este mult până la startul în noul sezon, demarat fie şi cu ocazia „Cupei României”, programată în prima sa manşă spre finele săptămânii viitoare, la Timişoara, unde va descinde deţinătoarea trofeului, iar după ce lunea şi marţea trecută şi-a încercat forţele pe terenul campioanei en-titre, la Satu Mare, BCM Danzio Timişoara a suferit al treilea eşec din tot atâtea jocuri disputate în perioada de pregătiri, de această dată în Serbia, la Vrsac, unde tradiţionala adversară din precompetiţional, Hemofarm, s-a impus luni după-amiază cu 76:47 (21:14, 12:14, 21:12, 22:7).

Timişorenii mai trebuie acum să aştepte doar până la revanşa de marţea viitoare, pentru a-şi vedea în sfârşit favoritele la lucru pe propriul parchet.

Ocupantele locului 4 în Final Four 2011, întărite de-acum cu 3 jucătoare din spaţiul ex-iugoslav şi un antrenor belgrădean, s-au impus în al doilea sfert, scorul la pauză fiind 33:28 pentru sârboaice, dar după cum a explicat Dan Ionescu, director tehnic la BCM Danzio, mai presus de rezultatul final a fost „crearea unor relaţii de joc, a unor perechi şi structuri de echipă, motiv pentru care a fost rulat tot lotul”.

Excepţie a făcut Maria Budean, care a fost învoită cu ocazia acestui test, Ljubomir Kolarevic apelând la un prim 5 alcătuit din Pesovic, Moroşan, Osterman, Stoenescu – cpt, Vukoje, aşadar cu 3 nume noi faţă de formula de bază în sezonul trecut. Jovana Vukoje, acuzând o toxiinfecţie alimentară, a fost retrasă pe parcursul jocului, suferind o afecţiune acută.

Au mai evoluat pe parcurs şi celelalte baschetbaliste convocate în deplasarea la Vrsac, şi anume Haas, Benţe, Zidaru, Stoiedin, Alecu şi Blejan. Fatou Kine-Kane, pivotul senegalez cooptat în lot în chiar seara primei zile de pregătiri, îşi continuă programul recuperatoriu de pregătire. „Estimăm că va fi aptă de joc prin etapa a doua, a treia, depinde de ea”, a adăugat Dan Ionescu.

Timişorencele vor avea parte de un joc revanşă cu Hemofarm Vrsac marţea viitoare, în 13 septembrie, în sala „Constantin Jude”, ulterior urmând debutul oficial în noul sezon, cu ocazia partidei tur din optimile de finală ale Cupei României, acasă cu ICIM U Vasile Goldiş Arad, vineri 16 septembrie de la ora 18, în transmisie directă pe TVR 3. Întâlnirea retur are loc peste alte patru zile, pe 20 septembrie, la Arad, tot de la ora 18, în faţa aceloraşi camere de filmat.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru − = 2

 


Ultimele articole din categoria Baschet: