Horia Păun, încă 4 ani în fruntea Federației Române de Baschet. Ghiță Mureșan și Alina Moanță, vicepreședinți. 6 membri din Biroul Federal, realeși pentru un nou mandat

Horia Păun a fost reales ca președinte al Federației Române de Baschet. Acesta a obținut 170 de voturi față de 24 ale contracandidatului Bogdan Rădulescu la alegerile găzduite vineri de Arena de Baschet din capitală. Ghiță Mureșan va fi noul vicepreședinte, alături de Alina Moanță care a ocupat această funcție și în precedentul mandat. Noul Birou Federal va avea alți șase membri care au fost votați și la precedentele alegeri și patru noutăți. Printre candidați s-a numărat și Sebastian Răducanu, dar conducătorul celor de la Timba nu a obținut suficiente voturi. S-a votat și afilierea definitivă a CS SCM Timișoara.

Arena de Baschet a găzduit vineri Adunarea Generală ordinară de alegeri a FRB. Pe ordinea de zi au fost rapoartele anului trecut și planurile pentru anul curent, dar și afilieri definitive și dezafilieri. CS Sport Club Municipal Timișoara a primit aprobarea pentru afilierea definitivă alături de alte 8 structuri sportive.

Noua conducere a Federației Române de Baschet, alături de fostul președinte Carmen Tocală. Sursa foto: frbaschet.ro

Apoi s-a trecut la votarea Biroului Federal: a președintelui, 2 vicepreședinți și 10 membri. Pentru președinte au fost doi candidați, iar cel care a condus în ultimii trei ani și jumătate destinele sportului cu mingea la coș din țara noastră, Horia Păun, a primit al doilea mandat după ce a primit 170 de voturi, față de 24 ale contracandidatului Bogdan Rădulescu. Tot doi candidați au fost și pentru cele două posturi de vicepreședinte și au fost aleși cu unanimitate de voturi: 198. Alina Moanță, decan al Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul UNEFS (Universității Naționale de Educație Fizică și Sport din București) continuă ca vicepreședinte, funcție pe care a ocupat-o și în precedentul mandat. Ghiță Mureșan  este marea noutate de la aceste alegeri, fostul gigant din NBA devenind vicepreședinte. Virgil Stănescu a ocupat acest loc în precedentul mandat.

După depunerea dosarelor, candidații au fost repartizați în funcție de opțiunea selectată pentru una din cele trei secțiuni: reprezentanți ai structurilor de juniori, reprezentanți ai structurilor de seniori și reprezentanți din afara structurilor. Cea mai mare aglomerație a fost la juniori unde 10 candidați s-au bătut pe 4 locuri. Florin Nini (antrenorul echipei masculine de la Phoenix Galați și fost selecționer al naționalei de senioare) a primit cele mai multe voturi (133) și a obținut un nou mandat. Și Florin Covaciu continuă în Biroul Federal după ce a strâns 84 de voturi. Dan Dacian a obținut al treilea loc cu 76 de voturi, iar pentru al patrulea s-a consemnat egalitate cu 75 de voturi între Cătălin Tănase și Vasile Gîlcă. A fost nevoie de un al doilea tur și Cătălin Tănase s-a impus cu 65-42 și a obținut al patrulea loc pentru reprezentanții structurilor de juniori.

La seniori trei dintre foștii membri au obținut un nou mandat: Șerban Sere (146 de voturi), Mircea Cristescu (131 de voturi) și Horațiu Floca (118 voturi). Adriana Pricop a primit 100 de voturi și a obținut al patrulea mandat rezervat structurilor de seniori. Inițial și-a depus candidatura pentru seniori și Ilie Trițoiu (președintele de la BC SCM Timișoara), dar dosarul său a fost respins ca incomplet, în aceeași situație fiind și Dan Calancea, care a făcut parte din  precedentul BF.

La reprezentanții din afara structurilor au fost inițial depuse patru candidaturi pentru cele două locuri, dar au rămas doar trei după ce Alina Moanță a fost aleasă vicepreședinte. Petre Brănișteanu și Marius Marinescu au obținut cele două mandate cu 119, respectiv 104 voturi. Al treilea a fost Sebastian Răducanu (de la Timba Timișoara) cu 79 de voturi.

Noul Birou Federal al FRB pentru perioada 2017-2021 este format din: Horia Păun (președinte FRB), Alina Moanță (vicepreședinte FRB), Gheorghe (Ghiță) Mureșan (vicepreședinte FRB), Florin Covaciu, Dan Dacian, Florin Nini și Cătălin Tănase (membri BF juniori), Mircea Cristescu, Horațiu Floca, Adriana Pricop și Șerban Sere (membri BF seniori), respectiv Petre Brănișteanu și Marius Marinescu (membri BF alte structuri). Biroul Federal are 15 locuri, lista fiind completată cu secretarul general Dan Berceanu (reconfirmat pentru un nou mandat) și Claudiu Fometescu în funcția de antrenor federal.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Baschet: