Huckaby şi Glynn ghidează Timba spre un al doilea succes în faţa unei echipe mai bine clasate

BC Timba Timişoara a reuşit sîmbătă seară ceea ce viza în mod expres în acest retur, şi anume să repete isprava din toamnă de a trece în „Constantin Jude” de încă o formaţie mai bine clasată în ierarhia Ligii Naţionale, aportul coşgeterului Huckaby, cu 23 de puncte, precum şi a lui Glynn, cu 15 puncte şi tot atîtea recuperări, conturînd un meritat dar nu fără emoţii 84:80 (44:38) cu CSU Atlassib Sibiu, căreia i-a retezat astfel poate şi ultima fărîmă de nădejde pentru intrarea în play-off.

"Urşii" Glynn şi Kicking Stallion s-au înălţat ca nişte zmei în BC Timba Timişoara - CSU Atlassib Sibiu 84:80 (44:38), succes periclitat doar pe debutul ultimului sfert (foto: Cosmin Dan)

În cinciul de start Huckaby, Horton, Brown, Glynn, Kicking Stallion, galben-negrii i-au luat tare pe sibieni încă din faşă, 6:0 în primele 69 de secunde, dînd tonul unei dominări care s-a văzut întreruptă abia în primele două minute din ultimul sfert, ezitare care a şi adus însă brusc aminte de alte dueluri risipite finalmente printre degete de mai puţin versaţii nou-promovaţi.

Ceea ce nu s-a mai întîmplat şi în acest joc din etapa a 25-a, în care „Urşii” i-au dominat pe oaspeţi la recuperări, cu 45 faţă de 28, numai Glynn reuşind 11 defensive iar Huckaby etalînd un joc variat, cu 8 aruncări reuşite de două puncte, tot atîtea recuperări şi 7 assists, şi în cele din urmă i-au învins, cu un plus de sînge rece pe final, cînd altădată îşi pierdeau busola.

Într-adevăr, sferturile 2 şi 4 au fost pierdute, în succesiunea 28:16, 16:22, 19:18, 21:24, dar consistenţa celor 2, dintre care Glynn a evoluat aproape pe tot parcursul, şi care a izbutit şi de această dată un double-double, precum şi a noilor achiziţii Brown şi Horton, cu 19 respectiv 9 puncte, au înclinat favorabil o balanţă dintr-odată pendulînd haotic, în ultimul sfert.

Pe care timişorenii îl începeau în avantaj, cu 63:56, risipit rapid, în doar două minute, 65:70, după care, inclusiv pe mîna lui Glynn, autor al unei aruncări reuşite de 3 puncte, BC Timba a înscris opt puncte la rînd fără replică vreme de 4 minute, pînă la 77:72.

A fost răsturnarea decisivă în faţa unor ocupanţi ai locului 9 pentru care au excelat Christopher Walker, cu 28 de puncte, Gruev, cu 22, dintre care 4 din 5 aruncări de 3 puncte, şi Austin, cu 18, atît cît a rezistat, fiind eliminat.

Capitol la care au încheiat pe scut şi Kicking Stallion respectiv Mihuţi, alţi 2 din restrînsul nucleu al lui Bogdan Murărescu, antrenor contînd azi şi pe Johnson, cu 8 puncte în peste 23 de minute jucate.

O victorie frumoasă, ce nu părea a scăpa după un prim sfert în care „Urşii” s-au distanţat pînă la urmă la 12 puncte, avansul fiind conservat şi în următoarele 20 de minute, chiar şi în ciuda unui parţial favorabil ardelenilor tocmai înaintea pauzei mari, respectiv cu mare strădanie în sfertul 3, cînd nou-promovaţii au avut de la un punct la 7 în faţă.

Este al şaselea succes stagional respectiv al doilea în faţa unei mai bine clasate, după 96:89 cu cei din Târgu Jiu. Acum a fost smuls scalpul unei alte aspirante la intrarea în play-off…

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru × = 28

 


Ultimele articole din categoria Baschet: