Înalt! Cătălin Sabău și Raul Covaciu, double-double, iar juniorii mari de la CSȘ Bega Timișoara se califică în finala Campionatului Național U18

Juniorii mari pregătiți la CSȘ Bega Timișoara de profesorii Tiberiu Ondreikovics și Mihai Bolcu și-au continuat parcursul bun la turneul final cu meciuri susținute zi de zi începînd de miercuri, cîștigînd astăzi la București semifinala cu CSU Cuadripol Brașov, 65:55 (28:20), fără a ceda nici un sfert celor de sub Tâmpa, cărora le-au pricinuit primul eșec la finalele U18.

Raul Covaciu (stînga), aici cu colegii de la U18 Casian Todorov - play-maker şi Nenad Popov - pivot, a contribuit azi în București, cu un double-double, la calificarea CSȘ Bega Timișoara în finala Campionatului Național de juniori mari

 

După ce BC II Timișoara a cîștigat recent titlul național la categoria sub 23 de ani, aliniind destui juniori de la CSȘ Bega, tocmai din această garnitură, iată că tinerii grupării din zona Dacia sunt la un singur pas de obținerea celei de-a doua medalii de aur în acest sezon, urmînd a juca mîine finala cu învingătoarea disputei LPS Târgu Mureș – U Mobitelco, care clujeni îi depășeau ieri, în ultimul meci de clasament al uneia dintre grupele turneului final.

Cătălin Sabău, autor al unui excelent turneu, a reușit din nou un double-double, 28 de puncte și 12 recuperări, Raul Covaciu jucînd toate cele 40 de minute, în care a marcat 17 puncte, cu 18 recuperări. În consecință, CSȘ Bega s-a impus cu 15:12, 13:8, 17:17, 20:18, pavîndu-și drumul spre finala națională a juniorilor mari.

Au mai înscris și Diaconu respectiv Medgyesi, cîte 5 puncte, Popov și Todorov, cîte 3 puncte, precum și Udrea și Szekely, cîte două puncte, cu mențiunea că play-maker-ul Casian Todorov și-a revenit la momentul oportun după o recentă accidentare ce părea a-i periclita acest turneu final, evoluând astăzi peste 20 de minute.

Popov și Diaconu au acumulat cîte 5 greșeli personale, cu două asemenea cazuri și la învinși, în vreme ce Tihoi a evoluat succint iar Căta și Stan au rămas pe bancă.

Asaltul final, mîine, în cel de-al cincilea joc la București, decisiv pentru aur…

Acest articol a fost publicat în Baschet, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 − doi =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: