Înfrângere neașteptată pentru BC Timișoara

 

˝Leii din Banat˝ au întrerupt șirul de victorii consecutive chiar în ultimul joc al anului, pe teren propriu, împotriva formației BC Mureș Târgu Mureș, pierzând cu scorul de 79-83 (16-11; 21-24; 20-28; 22-20). Astfel, timișorenii au înregistrat al doilea eșec din campionat în acest sezon. Totodată, această înfrângere este a doua împotriva târgumureșenilor în acest an competițional, prima survenind în returul ˝dublei˝ din Cupa României.

Partida a început bine pentru elevii lui Predrag Badnjarevic și Milorad Perovic, primul sfert fiind câștigat de alb-violeți cu 16-11, diferența putând fi chiar mai mare. Începând cu sfertul doi însă,prestația oaspeților s-a schimbat, aceștia reușind un joc defensiv de calitate și punctând cu seninătate din orice poziție. Sferturile doi și trei le-au revenit târgumureșenilor, care au reușit să-și conserve un avantaj de 6 puncte înaintea ultimelor 10 minute de joc.

În ciuda prestației consistente a oaspeților, cei 2000 de spectatori care au umplut din nou sala ˝Constantin Jude˝, sperau ca Archie&Co. să revină în ultima parte, așa cum au facut-o de atâtea ori în acest sezon. Nu a fost să fie de această dată, aruncările de ˝3˝  care au fost un punct forte mai mereu, neajutându-i astăzi pe bănățeni. Poate că și jocul șters al americanului Dominique Archie (8 puncte, 5 recuperări), a făcut ca ultimul meci din 2011 al ˝leilor˝, să fie un fiasco. Această partidă a demonstrat probabil și faptul că BC Timișoara este dependentă de forma fostului jucător de la South Carolina.

Cel mai bun marcator al timișorenilor a fost Bogdan Popescu, cu 24 de puncte, urmat de Nikola Jovanovic (13p), Ivan Siriscevic (13p), Zlatko Jovanovic (12p), Dominique Archie (8p), Branko Cuic (6p) și Dan Păltinișanu (3p).

Tehnicianul ˝leilor˝, Predrag Badnjarevic, s-a arătat mulțumit de prestația echipei sale din această primă jumătate de sezon, neputând fi mulțumit și de evoluția din această seară:˝E clar că nu putem fi mulțumiți de jocul de azi, dar per total am avut un tur de campionat reușit. A părut că nu ne-am concentrat suficient, dar nu aveam nici un motiv pentru asta, și jucătorii din Târgu Mureș se gândeau la Crăciun. Am pierdut primul meci acasă, trebuie să învățăm ceva din asta și să schimbăm ceva. Totuși, suntem pe primul loc, puțini se așteptau la asta și sper să continuăm cu rezultate bune și la anul. În primul rând îmi doresc să fim sănătoși. Ne gândim și la întărirea lotului, nu e ușor din mai multe motive, dar ne gândim la asta.˝

Baschetbaliștii timișoreni nu au prea mult timp de odihnă la dispoziție, anul 2012 începând cu două meciuri tari, pe 6 și 11 ianuarie urmând a se disputa ˝dubla˝ din sferturile de finală ale Cupei României, împotriva vicecampioanei CSU Ploieşti, cu primul meci în „Constantin Jude” (vineri 6.01.2012) şi returul în Prahova, după care, într-un alt „duplex” în deplasare, „Leii din Banat” vor redebuta în retur la CS Municipal Bucureşti, vineri 13 ianuarie (ora 17,30), în preambulul rundei a XVI-a, trecând apoi printr-o altă capitală, Beograd, pentru jocul din 17 cu OKK, primul din returul Ligii Balcanice, şi revenind în sala proprie pe 21, în vederea disputei cu U-Mobitelco Cluj, campioană ce-i împungea armura pe 8 octombrie, cu 85:68, în ceea ce avea să rămână unica înfrângere a violeţilor până la eşecul de miercuri cu mureşenii.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt − = 5

 


Ultimele articole din categoria Baschet: