Învinsă în toate cele 5 jocuri pe teren neutru la turneul final U18, SCM OHMA Timișoara încheie pe ultimul loc, 8. Stanciu, integralist

E vremea semifinalelor în Liga Națională de baschet masculin pentru seniori, duminică și luni având loc la Cluj și Oradea al doilea meci din seria ”cel mai bun din 5 jocuri” pentru intrarea în finală, după ce pe aceleași terenuri s-a început cu U-BT – FC Argeș 98:73 și CSM CSU – CSO Voluntari 66:74, dar e și ziua decernării medaliilor la juniorii mari, în Campionatul Național U18 al FRB. Finale fără acces pentru SCM OHMA Timișoara, învinsă pe linie în grupa preliminară a turneului final la diferențe între 12 și 15 puncte, apoi și la 22 de puncte în zona 5-8, astăzi cel mai strâns în întâlnirea pentru locul 7, pierdută cu 72:75 (41:37).

Juniorii ”violeți” îndrumați de Radenko Toroman s-au străduit duminică la matineu să smulgă o primă victorie în cele 5 apariții în turneul final început miercuri la Craiova, însă au cedat și pentru a doua oară pe Jiu alb-negrilor de la U-BT Cluj, de care erau depășiți și în serie, de astă dată mai strâns.

S-a încheiat 72:75, pe sferturi 14:19, 27:18, 18:14, 13:24, ardelenii evitând în ultimele minute poziția codașă în ierarhia turneului final național U18.

Și pentru a patra oară la acest turneu, în 5 zile, Roland Stanciu – foto pagina I a fost integralist la alb-violeții de pe Bega, Horga jucând și el 39 de minute contra clujenilor, Jurchescu 36 Moldt 31, Babău 30 iar Hanea 11 minute, alți 3 juniori jucând cel mult 6 minute fiecare, pe când 3 n-au fost introduși în teren.

Cooptat în garnitura prim-divizionarei de seniori CS SCM OHMA, în care mai prinde uneori câteva minute, Stanciu a înscris astăzi 24 de puncte, iar Horga 22, de la clujeni detașându-se Lăpuște, cu 31 de puncte.

Scoruri mari în schimb în semifinalele decisive pentru pătrunderea în ultimul act cu trofeul pe masă, CSA Steaua – ABC Laguna București 86:52 și Dinamo CSȘ 6 București – CSM 1 LPS Bihorul Oradea 84:69, meciul pentru titlu opunând ”pepiniere” ale ”departamentalelor” din capitală. 

Dintre care una, CS Dinamo CSȘ6, a fost învingătoare a timișorenilor în ziua inaugurală, miercuri, alb-violeții cedând în serie și unei alte viitoare semifinaliste bucureștene, ”Laguna”.

Ieri, sâmbătă, bănățenii au suferit cel mai usturător eșec în Bănie, pierzând toate sferturile în înfrângerea cu 73:51 cu CSȘ A Târgoviște, contând pentru zona 5-8, ceea ce i-a redirecționat spre partida pentru locul 7, penultimul, cedat în fața clujenilor. Doar cu dâmbovițenii n-a jucat Roland Stanciu timpul integral, ci doar 38:17 minute, în vreme ce Șerban Andrei Horga 33:24 minute, Hanea și Gașpar câte 28 iar Ciocloda 21, dintre juniorii pe care s-au axat în special sâmbătă Toroman, Gyori și Czmor.

Într-adevăr, juniorii mari de pe Bega au mai cedat celor din Cluj și vineri, la finele meciurilor din grupe, bănățenii tranșând favorabil doar al doilea sfert, la un punct, însă pierzând cu 72:84, în condițiile în care au jucat tot numai 9 componenți. Dintre aceștia, Stanciu a fost intregralist, Hanea a jucat 36 de minute, Horga 35, Moldt 30 iar Jurchescu 26.

Eșecurile de miercuri și joi i-au scos din cărțile calificării în semifinale, joi cedând cu 50:65 bucureștenilor de la ABC Laguna, în condițiile în care Stanciu a fost integralist, Jurchescu a jucat 35 de minute iar Horga 30.

Inițial, 68:81 cu Dinamo CSȘ6, bănățenii smulgând un scor de egalitate doar în ultimul sfert al unei partide de debut în care Stanciu a fost integralist iar Jurchescu înscria 26 de puncte în 35 de minute pe teren.

În meciul pentru locul 5, CSU Știința Slam A București a dispus cu 95:77 de târgoviștenii învingători ieri ai bănățenilor. prin spusele antrenorului Toroman.

 

Toroman: „E important pentru această generație că participă la turneul final în ani consecutivi”

 

 

Acest articol a fost publicat în Baschet, Juniori și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 × = saisprezece

 


Ultimele articole din categoria Baschet: