Jocul ”Leilor” în Cupa României, sărbătoare a copiilor

Jocul de miercuri seară al baschetbaliștilor Timișoarei cu CSM Sighetu Marmației va fi o sărbătoare pentru copii. În miez de vacanță inter-semestrială, cei mai mici iubitori ai sportului cu mingea la coș sunt invitați să încingă un joc cu uriașii ”Leilor din Banat”. În pauza meciului, copiii sunt îndemnați să coboare pe parchet, să învețe tainele baschetului și să se pozeze cu Vladan Vukosavljevic, Sherwood Brown, Brandon Randolph și Dragoș Diculescu. ”Cu mic cu mare, toți iubim baschetul!”, motto al grupării din Top6 în prefațarea meciului de la ora 18 din sala ”Constantin Jude”, contând pentru returul optimilor Cupei României, abordat de ”violeți” cu un avantaj decisiv, 84:57 după manșa I, în deplasare. 

Un retur al Cupei României cu calificarea în buzunar pentru popularizarea jocului în rândul copiilor, seniorii fiind însă cu gândul încă de pe-acum și la deplasarea de luni seară în Top6, în Trivale, într-un duel al ultimelor două clasate în grupa valorică de frunte.

Trupa antrenată de Cristian Bota se află într-o serie activă de patru victorii, trei în campionat, una în Cupa României, fiind singura formație fără înfrângere din Top 6 după trei runde disputate. Cele trei succese din campionat au venit împotriva unor echipe care-i învinseseră de două ori pe ”violeți” în prima fază a sezonului, CSU Sibiu, CSM CSU Oradea și U-BT Cluj-Napoca.

Timișorenii i-au prins pe picior greșit și pe cei de sub Feleac, 80:78 duminică seară în sala ”Constantin Jude”, în fața celei mai mari asistențe în acest sezon, 1.200 de spectatori. Care au aplaudat spiritul colectiv al ocupanților locului 5 dar și o nouă consistentă prestație individuală a lui Vladan Vukosavljevic, autor al celui de-al cincilea double-double, primul din Top 6. Cu 17 puncte și 14 recuperări, pivotul sârb a depășit în weekend cota 300 de puncte marcate în campionat, cu un total de 316, în 16 apariții.

Iar Marko Stojadinovic a avut cea mai solidă prestație din actuala ediție a Ligii Naționale de baschet masculin din punctul de vedere al punctelor marcate, 17: ”Am fost un pic norocoși în finalul partidei, dar pe de altă parte au fost atâtea meciuri în sezonul regular când ne-a lipsit norocul. Ce să spun, a fost reîntoarcerea norocului. Am jucat solid în prima repriză, apoi am avut o cădere în sfertul al treilea, când ei au început să marcheze des de la semicercul de trei puncte. Ştiam că U-BT este o echipă valoroasă şi că nu va ceda nici în momentul când aveam 15 puncte avantaj, dar am demonstrat tărie de caracter și am învins. Spectatorii ne-au ajutat din plin, le-am simțit căldura și mi-aș dori să vină în număr la fel de mare și la următoarele meciuri!” 

A fost totodată al zecelea meci ca antrenor principal pentru Cristian Bota în acest al doilea mandat pe banca tehnică a bănățenilor, dintre care nouă în Liga Națională, unul în Cupa României, bilanțul său fiind de șapte victorii și trei înfrângeri. 

Programul etapei a IV-a în Top6, pe coloana datelor tehnice, cu rezultate și clasamentul.

Acest articol a fost publicat în Baschet și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 7 = patruzeci noua

 


Ultimele articole din categoria Baschet: